Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΧΑΖΟΥΚΟΥΛΙΝΤΡΙΝΟΙ

ΚΙ ΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠ' ΤΙΣΑΣ ΕΙΜΙ (χαζουκουλιντρινος) ΕΥΧΟΥΜΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΙ ΚΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΙ ΛΙΓΙΣ ΑΛΗΤΧΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΥΜΩΣ ΣΤΟΥ ΨΕΜΑ ! ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΥΤΙΣ' 'Ι ΘΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΟΥΘΟΥΜΙ ΚΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΙ ΚΑΤΙ ΣΙΑΥΤΟΝ ΤΟΥΝ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟΥ ΠΑΕΙ ΣΜΑΡΑΓΚΙΑΖΕΙ । ΚΑΤ' ΜΠΟΥΡΟΥΜΙ ΝΑ ΦΤΙΑΣΟΥΜΙ ΝΑ ΣΜΑΖΙΦΤΟΥΜΙ ΟΜΟΥΣ ΧΟΥΡΙΣ ΦΑΓΟΥΜΑΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙ ΤΣ ' ΦΑΓΟΥΜΑΡΙΣ ΙΡΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΙΔΩΪΑ । ΠΙΡΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΓΙΩ ΑΥΤΗΝ Τ'Ν ΚΙΝΗΣ' ΠΟΥΛΙΤΩΝ ΘΑ ΦΚΙΑΣ ΤΙΠΟΥΤΑ,ΚΙ ΠΙΡΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΠΡΑΠΑΝ' ΝΑ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΟΥΘΟΥΝ। ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟΥ 'Ι ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΥΛΟΥΣ!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ

Μερικά στατιστικά στοιχεία του μπλογκ.

Οι 2120 συνολικά επισκέπτες έχουν κλικάρει 3310 φορές μέσα στο μπλογκ.

Χθες την όγδοη μέρα λειτουργίας του(πρώτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας λειτουργίας του),το μπλογκ δέχτηκε 607 !!! διαφορετικούς επισκέπτες.
Φυσικά είναι ρεκόρ.

Στις 27 Σεπτέμβρη, 2010 είχαμε το ρεκόρ μέχρι στιγμής 54 νέοι επισκέπτες.

Ο μέσος όρος μοναδικών επισκεπτών είναι γύρω στους 300.

Η ανάρτηση "Βαγγέλης Πολύζος στον Πολίτη, πριν από λίγο: "10 φίλοι με κάλεσαν, πήγα και βρήκα 150! Επιστρέφω στον αγώνα, συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα" έχει μέχρι στιγμής το ρεκόρ προβολών με 68 προβολές.

Χθες επίσης είχαμε 407 προβολές θεμάτων στο σύνολο.

Στις Προβολές σελίδων ανά λειτουργικό σύστημα βλέπουμε ότι τα Windows έχουν συντριπτική υπεροχή με 2.634(99%)!!! μέχρι και την όγδοη μέρα.

Στις αντίστοιχες Προβολές σελίδων ανά πρόγραμμα περιήγησης έχουμε :
Firefox 1.216 (45%)
Internet Explorer 883 (33%)
Chrome 371 (13%)
Glue 132 (4%)
Opera 35 (1%)
Jakarta Commons-HttpClient 13 (<1%)
Safari 4 (<1%)
Ubuntu 4 (<1%)
Mobile 3 (<1%)

Αυτά για να ξέρετε που βαδίζουμε κι όπως βλέπετε προχωράμε πάρα πολύ καλά εξαιτίας του γεγονότος ότι το αγκάλιασε πολύ ζεστά ο κόσμος αλλά και οι συντάκτες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Το χόμπι τους καλύτερα....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Χθες το βράδυ έγινε μια πρώτη συνάντηση σε γνωστό μαγαζί του Κολινδρού.
Σαν πρώτη σκέψη και σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί μια κίνηση πολιτών Κολινδρού ή πολιτών Βόρειας Πιερίας,που σαν στόχο θα έχει την:
1) Επιδίωξη μέχρι εξαντλήσεως και των τελευταίων πιθανοτήτων, να καταστεί ο Κολινδρός ως έδρα - τώρα και μελλοντικά - ομώνυμου Δήμου,σύμφωνα με το υπάρχων καθεστώς του Καποδιστριακού μας Δήμου(Ως έχει).
2) Την δημιουργία ενός πόλου που σαν στόχο θα έχει την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κολινδρού(αν ονομαστεί κίνηση πολιτών Κολινδρού),με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται κι εναντίον οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής.
3) Την επιδίωξη και πίεση με τις οποιεσδήποτε νόμιμες διαδικασίες προς πάσα κατεύθυνση αν φυσικά προβλέπεται νομικά,για να πραγματοποιηθεί έκτακτο ή τακτικό Δημοτικό συμβούλιο,προς το ξεκαθάρισμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού για τη περαιτέρω στάση του,σε ότι αφορά την προηγούμενη δεσμευτική ομόφωνη απόφασή του,που αφορά την αποχή των πολιτών του Δήμου Κολινδρού από τις επικείμενες ή μελλοντικές εκλογές.
4) Θα ανατεθεί σε δικηγόρο,να αναλάβει τη δημιουργία της κίνησης πολιτών,σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.
5) Να αναπτυχθούν κι άλλοι σκοποί και δράσεις, μετά από εκ νέου συνάντηση των μελών.
6) Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη

Χρειάζονται όμως άμεσα υπογραφές πολιτών για να πιέσουμε για το άρθρο 3.
Να στείλουμε μια επιστολή στον Δήμαρχο Κολινδρού με υπογραφές πολλών πολιτών(ονοματεπώνυμα) ώστε να αποδεχτεί το αίτημά μας για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου προς εξέταση του αιτήματός μας.
Αυτό επείγει και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ιστότοπο μόνο για αυτό το σκοπό.
Δηλαδή για την συγκέντρωση των ονοματεπωνύμων των πολιτών,δίχως να βλέπει ο καθένας τα στοιχεία του άλλου ή και το αντίθετο προαιρετικά.
Θα συγκεντρωθούν από τον διαχειριστή του μπλογκ και θα αποσταλούν σαν υπογράφοντες της επιστολής προς τον κύριο Δήμαρχο.
Το κείμενο της επιστολής θα αναρτηθεί στο μπλογκ,ταυτοχρόνως με την αποστολή της στους αρμόδιους.

Πρόσκληση στο μαγικό κόσμο των πουλιών ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚH 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μια μέρα παρέα με τους φτερωτούς κατοίκους και επισκέπτες του υγροτόπου της Νέας Αγαθούπολης θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά και οι φίλοι της φύσης και της άγριας πανίδας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Γιορτής Πουλιών. Η Γιορτή Πουλιών πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια, κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με τη στήριξη του Δήμου Μεθώνης.
Δεκάδες επισκέπτες έρχονται στη Νέα Αγαθούπολη, προκειμένου να περάσουν να περάσουν μια συναρπαστική μέρα στη φύση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το φυσικό περιβάλλον και τα πουλιά της περιοχής, με παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ξεναγήσεις στο Δέλτα του Αλιάκμονα.
Σας προσκαλούμε και φέτος σ’ αυτό το ταξίδι στο μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών, σε μία εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης, τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν και στον μικροσκοπικό κόσμο των εντόμων, με παρατήρηση από τα στερεοσκόπια του προγράμματος «Μικρόκοσμος».
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. Στη χώρα μας εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ ακόμη περιοχές, από το Δέλτα του Έβρου, ως την Πύλο της Μεσσηνίας, με τη διοργάνωση της Ελληνική Ορνιθολογικής Εταιρείας και τη συνεργασία τοπικών φορέων και οργανώσεων.
Καθώς το 2010 έχει ανακηρυχτεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, σε μια προσπάθεια αφύπνισης για τη διατήρηση του βιολογικού πλούτου του πλανήτη, η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

ΠΥΘΙΑ

Ισως θυμάστε τον αμφίσημο (με τη διπλή ερμηνεία) χρησμό της Πυθίας,
ΗΞΕΙΣΑΦΙΞΕΙΟΥΚΕΝΠΟΛΕΜΩΘΝΗΣΚΕΙΣ

Ερμηνεία πρώτη:
ήξεις, αφίξει, ουκ εν πολέμω θνήσκεις.
Θα πας, θα γυρίσεις, δε θα πεθανεις στον πόλεμο.

Ερμηνεία δεύτερη:
ήξεις, αφίξει ουκ, εν πολέμω θνήσκεις.
Θα πας, δε θα γυρίσεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο.

Ενας εύσχημος τρόπος για να αιτιολογούμε τις πράξεις μας...

Για το χωριό μας ρε γ..'.ο...

Χθες βράδυ έγινε μια πολύ μικρή πρώτη συγκέντρωση για το μέλλον του τόπου μας.
Ήταν καθαρά βολιδισκοπικού χαρακτήρος.
Θα ακολουθήσουν εντός την ημέρας ανακοινώσεις.

Εάν θα ακριβύνει πολύ το φαγητό…




Έτσι θα καταντήσουμε..