Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Ολοκληρώθηκε και η 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ολυμπιακός, πέρασε από τη Καβάλα(0-1), χάρη στο δώρο του Πετκάκη και έπιασε στη κορυφή τον Παναθηναϊκό(το Σάββατο κέρδισε το Πανσερραϊκό).
Ο ΠΑΟΚ πέρασε στη βαθμολογία την ΑΕΚ, μετά το 2-1 στη Λάρισα και το νεόκτιστο AEL FC Arena και την ισοπαλία της Ένωσης στο Περιστέρι.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη Μαδρίτη, ο Άρης επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης.
Νίκη για Ευρώπη πέτυχε η Ξάνθη, η οποία πριν από δύο αγωνιστικές, πάλευε για την σωτηρία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

Σούπερ Λίγκα:

12η Αγωνιστική

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 0-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-0


Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 1-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ 1-1

ΑΡΗΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

ΛΑΡΙΣΑ - Π.Α.Ο.Κ. 1-2

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1



Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο 11/12

Ολυμπιακός Βόλου-Άρης (17:15)
ΠΑΟΚ-Ηρακλής (19:30)


Κυριακή 12/12

SKODA Ξάνθη-Καβάλα (15:00, ΝΕΤ)
Εργοτέλης-Κέρκυρα (15:00)
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος (15:00)
ΑΕΚ-Λάρισα (17:15)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος (17:15, ΝΕΤ)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (19:30)





Αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής Football League(Β' Εθνική)

Α' Γύρος - 12η αγωνιστική Football League

Εθνικός Αστέρας-Εθνικός Πειραιώς 2-1
Λεβαδειακός-Πιερικός 3-1
Ο.Φ.Η.-Πανθρακικός 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα 2-0
Βέροια-Διαγόρας 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός 0-0
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 0-1
Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη 06/12 15:00
Θρασύβουλος -Αγροτικός Αστέρας 06/12 18:00

Επεισόδια με τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Τραύματα από μαχαίρι φέρουν τρεις οπαδοί που ενεπλάκησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Besiktas με την Bursaspor, στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλο ένα άτομο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το στάδιο Ινονού όταν χιλιάδες οπαδοί της Besiktas άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια σε μια προσπάθεια να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε σχηματιστεί για να μην συναντηθούν με τους 1.200 οπαδούς της Bursaspor.
Για την ιστορία η αναμέτρηση έληξε με νίκη 1-0 της Besiktas.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216133&cid=10

Ελληνικός Κινηματογράφος,Βέγγος: Δήλωση γάμου(video)

Απολαύστε άλλη μια αξέχαστη ατάκα από τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο με τον αξεπέραστο Θανάση Βέγγο...


Γιορτές με τσιγάρο στα μπαρ

Με ειδική άδεια αντί χρηματικού αντιτίμου, προτείνει το υπουργείο Υγείας να επιτραπεί το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Ευνοϊκά δεκτή η πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών που προχωρά στις ρυμθίσεις
Κλείνει το μάτι στους θεριακλήδες το υπουργείο Υγείας για την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς δίνει το πράσινο φως στο ελεύθερο κάπνισμα σε μπαρ και χώρους αναψυχής, με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει λάβει ειδική αδειοδότηση έναντι χρηματικού ποσού.

Προς αποφυγή περισσότερων λουκέτων στα συνολικά 4.000 μαγαζιά μαζικής εστίασης, η πρόταση αυτή αποτέλεσε το τελευταίο δυνατό χαρτί του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να αυξηθεί η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα, μετά την πρόσφατη καταγραφή σημαντικής συρρίκνωσης των οικονομικών τους, εξαιτίας της καπνοαπαγόρευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρόταση δεν βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεδομένης και της οικονομικής συνεισφοράς των επιχειρηματιών και της διάσωσης των καταστημάτων.

Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων αλλά και ο καθορισμός του ποσού που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, θα συζητηθούν σε διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί.

Εμπάργκο στα εστιατόρια

Σε ισχύ θα παραμείνει ο απαγορευτικός, για το κάπνισμα, νόμος για τα εστιατόρια και γενικότερα τους χώρους όπου σερβίρεται φαγητό.

Κατά τ’ άλλα, ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους και μάλιστα οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Αυστηρότερα πρόστιμα

Στη μάχη των προστίμων μπαίνει πιο εντατικά και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), στο οποίο θα μεταταχθούν 60 υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και από εποπτευόμενους οργανισμούς.

Πρόκειται για υπαλλήλους που σήμερα είτε δεν αξιοποιούνται στις υπηρεσίες τους, είτε δεν έχουν πια αντικείμενο.

Οι ίδιοι θα επιδοθούν στη διαδικασία των προστίμων, καθώς διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής η δημοτική αστυνομία δεν επιβάλλει τις αναμενόμενες ποινές, είτε εξαιτίας της προσωπικής επαφής που έχουν συνήθως οι δημοτικοί άρχοντες με τους παραβάτες, είτε επειδή το σύστημα παρουσιάζει δυσλειτουργίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τους πρώτους δύο μήνες δεν έχουν επιβληθεί πάνω από 380 πρόστιμα, τα οποία είναι και αμφίβολο εάν έχουν πληρωθεί.

Στο μεταξύ, στο τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζεται αν πρέπει να παρέχονται επιπλέον πληροφορίες για τον καταναλωτή πάνω στο πακέτο ή στοιχεία για τα συστατικά που πρέπει να δίνουν οι εταιρείες καπνού κ.λπ. πηγη:news247.gr

Δέκα χρόνια Δημοτική Χορωδία Δήμου Μεθώνης

Τα δέκα χρόνια της γιορτάσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Μεθώνης.



Κόπηκε η γενέθλια τούρτα και προσφέρθηκαν εδέσματα.Στήν εκδήλωση παρεβρέθηκαν όλοι οι χορωδοί και ο Δήμαρχος Μεθώνης κ.Αβραμίδης Κώστας.


Λάγιος Απόστολος
Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης

Villarreal vs Sevilla live tv

Δείτε το ντέρμπι Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη για το Ισπανικό πρωτάθλημα

http://atdhe.net/29960/watch-villarreal-vs-sevilla

http://atdhe.net/30050/watch-villarreal-vs-sevilla

Στην Σλοβενία το Ευρωμπάσκετ του 2013

Επικυρώθηκε σήμερα με ομόφωνη απόφαση στο Μόναχο, από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA Europe), η ανάθεση της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ 2013 των ανδρών στη Σλοβενία.

Η σλοβενική ήταν και η μοναδική υποψήφια χώρα καθώς λίγο καιρό πριν, είχε αποσυρθεί από την διεκδίκηση η Ιταλία και ουσιαστικά απέμεναν μόνο τα τυπικά για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τους Σλοβένους.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το Ευρωμπάσκετ των ανδρών θα φιλοξενηθεί στη Σλοβενία που θα πάρει τη σκυτάλη από τη Λιθουανία (2011). Σε πέντε κλειστά γήπεδα προγραμματίζουν να φιλοξενήσουν τους αγώνες το καλοκαίρι του 2013 οι Σλοβένοι.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe Όλαφορ Ράφνσον δήλωσε:
«Επισκέφτηκα τρεις φορές τη Σλοβενία αυτή τη χρονιά. Μου αρέσουν οι άνθρωποι της, μου αρέσει το μπάσκετ της και οι φίλαθλοί της. Συγχαρητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».


Ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας, Ρόμαν Βόλτσιτς υποσχέθηκε:
«Η Σλοβενία αξίζει αυτή τη διοργάνωση και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι η καλύτερη».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/sports/story/stin-slobenia-to-eurompasket-tou

Καβάλα-Ολυμπιακός

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε στις 19:30 τον αγώνα ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επίσης δοκιμάστε και τα παρακάτω link:
http://www.firstrow.net/watch/40332/1/watch-ao-kavala-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97308&part=sports

Ποιός είναι ο Mr Wikileaks;

Ο δημιουργός της ιστοσελίδας Wikileaks, που αποτελεί τις τελευταίες μέρες τον φόβο και τον τρόμο των ηγετών του κόσμου, γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1971 από καλλιτέχνες γονείς που έκαναν συνεχώς περιοδείες.

Από μικρός λοιπόν έμαθε τι σημαίνει να αλλάζεις διαρκώς τόπο, όπως ακριβώς κάνει σήμερα. Το διαζύγιο των γονιών του αλλά πολύ περισσότερο ο δεύτερος γάμος της μητέρας του με έναν μουσικό στιγμάτισαν τον μικρό Τζούλιαν.

Και αυτό γιατί η μητέρα του πήρε τον ίδιο και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό του και ζούσαν μισοκυνηγημένοι επί πέντε ολόκληρα χρόνια εν μέσω μιας σαρωτικής δικαστικής κόντρας για την επιμέλεια των παιδιών.

Η πρώτη επαφή του Τζούλιαν με τα κομπιούτερ έγινε τη δεκαετία του ΄80 με ένα «πρωτόγονο» Commodore 64 σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών απέναντι από ένα από τα πολλά σπίτια του. Πήγαινε εκεί κάθε μέρα και «σκάλιζε» διάφορα προγράμματα. Στο τέλος του το αγόρασε η μητέρα του και αυτός... χάθηκε στην οθόνη.
Στα 16 του ήταν ήδη ένας καθιερωμένος χάκερ που έμπαινε και στα πιο απρόσιτα δίκτυα.

Το 1993 αποφάσισε να εγκαταλείψει την παρανομία και δημιούργησε στην Αυστραλία μια από τις πρώτες εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet. Παράλληλα έφτιαχνε ελεύθερο λογισμικό, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι όλα στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Την ίδια περίοδο σπούδασε Φυσική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Με τη δημιουργία του WikiLeaks το 2006 ξεκίνησε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί ως τότε: να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό «γραμματοκιβώτιο» στο οποίο θα καταλήγουν οι διαρροές από ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το WikiLeaks είναι αναμφίβολα η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών που υπάρχει επειδή δημοσιεύουμε υλικό από πρωτογενείς πηγές και αναλύσεις βασισμένες σε αυτές» είχε δηλώσει στο CΝΝ πριν από λίγο καιρό. Ο κατάλογος των αποκαλύψεών του δεν έχει τελειωμό. Από τα τεκταινόμενα στο Γκουαντάναμο ως το περιεχόμενο του λογαριασμού της Σάρα Πέιλιν στο Υahoo και από τα μυστικά έγγραφα του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ως τον σημερινό πακτωλό αποκαλύψεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το 2008 το WikiLeaks δημοσίευσε απόρρητα εγχειρίδια της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και οι δικηγόροι της απαίτησαν την άμεση αφαίρεσή τους από το Ιnternet. Ο Ασάνζ απάντησε βγάζοντας περισσότερα στοιχεία και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση, είτε αυτή προέρχεται από ελβετικές τράπεζες είτε από αφρικανούς ηγέτες που έχουν κατακλέψει τα ταμεία της χώρας τους.

Τον Τζούλιαν Ασάνζ βαρύνουν σήμερα 31 κατηγορίες για ηλεκτρονικό έγκλημα, το μελανότερο όμως σημείο της μέχρι τώρα πορείας του, είναι η σκιά ενός διπλού βιασμού.

Ο Ασάνζ θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό δύο γυναικών στη Σουηδία, όπου είχε πάει το περασμένο καλοκαίρι για ένα σεμινάριο. Εκεί φαίνεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με δύο γυναίκες οι οποίες αργότερα τον κατήγγειλαν στην αστυνομία για κακομεταχείριση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εντάσσονται στο πλαίσιο εκστρατείας για τη δυσφήμησή του.

Ο δικηγόρος του λέει ότι οι επαφές ήταν συναινετικές και ότι δεν έγινε χρήση βίας. Αφήνει δε να εννοηθεί, ότι δεν είναι τυχαίο που το ένταλμα συνέπεσε με την τελευταία διαρροή των 240.000 χιλιάδων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε βάλει την υπόθεση στο συρτάρι αμέσως μετά τις καταγγελίες και ότι ο φάκελος ξανάνοιξε ένα μήνα αργότερα. Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της σουηδικής δικαιοσύνης.

Την περασμένη Πέμπτη ο «Ιndependent» έγραψε ότι ο Ασάνζ βρίσκεται κάπου στη Βρετανία και ότι η Σκότλαντ Γιαρντ γνωρίζει διεύθυνση και τηλέφωνο, αλλά περιμένει εντολή «άνωθεν» για την ενδεχόμενη σύλληψή του.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/


Ο μετροπόντικας πάει στον «Ευκλείδη»

Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 αναμένεται να παραδοθεί ο σταθμός «Ευκλείδης» του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα υποδεχτεί τον μετροπόντικα για τη διάνοιξη σήραγγας.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια τεχνικής επίσκεψης σήμερα στο εργοτάξιο του σταθμού, από μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΕΣΥΕ), εκπροσώπους τεχνικών φορέων και της εταιρείας Μετρό, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Μαγκριώτη, οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Το εργοτάξιο του «Ευκλείδη» αποτελεί το πιο προχωρημένο κατασκευαστικά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου ο σταθμός του θα είναι ο πρώτος που θα ολοκληρωθεί.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/8279/o-metropodikas-paei-ston-eukleide



Αρης-Αστέρας Τρίπολης & ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Παρακολουθείστε ζωντανά στις 17:15 τα παιχνίδια Αρης-Αστέρας Τρίπολης & Λάρισα-ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική της Superleague,επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω links:
Αρης-Αστέρας Τρίπολης
http://atdhe.net/29982/watch-aris-saloniki-vs-asteras-tripolis

http://www.firstrow.net/watch/40310/1/watch-aris-thessaloniki-vs-asteras-tripolis.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97307&part=sports


ΑΕΛ-ΠΑΟΚ
http://atdhe.net/29983/watch-larisa-vs-paok-saloniki

http://www.firstrow.net/watch/40309/1/watch-ael-larissa-vs-paok-saloniki.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97305&part=sports

Μια βραδιά στο ΟΑΚΑ...

Την Τετάρτη το βράδυ πήγα να δώ στο ΟΑΚΑ αυτό τον ποδοσφαιρικό θίασο που τον λένε BARCELONA! Θα κάνω ένα σχόλιο χωρίς να είμαι ειδικός του χώρου οπότε αν γράψω κάποια αρλούμπα παρακαλώ να υπάρξει κατανόηση.

H ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία και ο κόσμος σχεδόν γέμισε το ΟΑΚΑ!

Ο ΠΑΟ βέβαια δεν ήταν και στα καλύτερα του αλλά ακόμα και να ήταν η διαφορά θα ήταν μεγάλη και πάλι. Η Ισπανική ομάδα έχει φοβερή ποιότητα και κυριολεκτικά κάποιες στιγμές χάνεις την μπάλα. Περίμενα να δω και τα αθλητικά τους χαρακτηριστικά αλλά δεν βασίζονται τόσο στο τρέξιμο όσο στο passing game. Απλώς σε ῾῾σκάνε῾῾ όταν είσαι αντίπαλος γιατί η μπάλα πάει πάντα πιο γρήγορα από τον παίκτη και κυρίως με κατοχή μπάλας 70% και 600 πάσες στο παιχνίδι.

Είχαν μια συνεχή κίνηση χαμηλής σχετικά έντασης και κυριολεκτικά σε πνίγουν γιατί οι γραμμές τους είναι πολύ κοντά και φαίνονται λες και είνα 15 παίκτες αντί για 11.

Η αλήθεια είναι πάντως πως είναι λίγο εκνευριστικό το στυλ παιχνιδιού αν είσαι αντίπαλος και από συμπάθεια προς τον αδύναμο περιμένω να πάρουν ένα μάθημα από την Real Madrid του Murinio που περιμένει πως και πως το παιχνίδι της Δευτέρας για το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Τέλος θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια φοβερή ατάκα που άκουσα από τα διπλανά καθίσματα όταν ο Μέσσι έκανε κάτι παλαβά...

Λέει ο τύπος κάτι που είμαι σίγουρος πως αρκετοι σκεφτόντουσαν: ρίχτου μια κλοτσιά του κοντορεβυθούλη μας έσπασε τα νεύρα όλο ντρίπλες κάνει!


Αυτά τα λίγα

Περικλής Ιακωβάκης

Πηγή:http://www.gazzetta.gr/all-star-bloggers/iakovakis/item/118529-Μια-βραδιά-στο-ΟΑΚΑ

Italy:Serie A Diretta Goal

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τους αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος στο παρακάτω link:
http://atdhe.net/29950/watch-serie-a-diretta-goal

Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ & Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου

Παρακολουθείστε ζωντανά στις 15:00 τα παιχνίδια Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ & Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου για την 13η αγωνιστική της Superleague,επιλέγοντας τα παρακάτω link:

Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ
http://atdhe.net/29980/watch-atromitos-vs-aek-athens

http://www.firstrow.net/watch/40292/1/watch-atromitos-athens-vs-aek-athens.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97303&part=sports

Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου
http://atdhe.net/29981/watch-xanthi-vs-olympiacos-volos

http://www.firstrow.net/watch/40293/1/watch-ao-xanthi-vs-olympiacos-volos.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97304&part=sports

13η Αγωνιστική 5/12/2010

Για την 13η Αγωνιστική της Superleague έχουμε σήμερα 5/12/2010 τους υπόλοιπους παρακάτω αγώνες
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ
SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA 05.12.10 15:00 NET

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - A.E.K.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 05.12.10 15:00 NOVA

ΑΡΗΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ
"ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 05.12.10 17:15 NOVA

ΛΑΡΙΣΑ - Π.Α.Ο.Κ.
AEL FC ARENA 05.12.10 17:15 NOVA

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ" 05.12.10 19:30 NOVA


Οξύμορη πραγματικότητα....

Ερώτηση 1:
Αν ήξερες μια γυναίκα που ήταν έγκυος, η οποία είχε ήδη 8 παιδιά,
τρία από τα οποία ήταν κουφά, δύο τυφλά, ένα με διανοητική
καθυστέρηση, και είχε και σύφιλη, θα της συστήνατε να κάνει
άμβλωση; Διαβάστε και την ....
επόμενη ερώτηση πριν απαντήσετε.

Ερώτηση 2 : Είναι καιρός πλέον να εκλεχθεί ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης και
μόνο η ψήφος σας μετράει.
Τα γεγονότα για τους τρεις κορυφαίους υποψηφίους είναι τα
ακόλουθα:
Ο υποψήφιος Α:
Συναναστρέφεται με διεφθαρμένους πολιτικούς.
Συμβουλεύεται αστρολόγους.
Απατά τη γυναίκα του.
Πίνει 8 με 10 martinis ημερησίως και καπνίζει μανιωδώς πούρα.
Ο υποψήφιος Β:
Απολύθηκε από τη δουλειά του δύο φορές,
Κοιμάται μέχρι το μεσημέρι,
Έκανε χρήση ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο
Και πίνει ένα τέταρτο γαλονιού ουίσκι κάθε βράδυ.
Ο υποψήφιος Γ:
Είναι παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου.
Χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπύρα που και που και δεν έχει
ποτέ απατήσει τη σύζυγό του.


Σε ποιον από τους τρεις θα ρίχνατε την ψήφο σας;
Αποφασίσατε;;;
Ο υποψήφιος Α είναι o Franklin D. Roosevelt.


Ο υποψήφιος Β είναι ο Winston Churchill.


Ο υποψήφιος Γ είναι ο Adolph Hitler.

Και, επ' ευκαιρία η απάντηση στην ερώτηση της άμβλωσης:
Εάν είπατε ναι, μόλις σκοτώσατε τον Beethoven...


Αρκετά ενδιαφέρον έτσι;
Θυμηθείτε:
Οι ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό.
Οι επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό


Πηγή:http://i-diadromi.blogspot.com/2010/12/blog-post_8665.html

H τεχνολογία και τα καλά της...

Παρατηρούσα το πρωί από το χωριό μας τη θέα κι εστιάζοντας προς τον Θερμαϊκό κόλπο (πιάτο μπροστά μας) έβλεπα ένα καράβι να βγαίνει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να κατηφορίζει προς τα μέρη μας.
Τι να μεταφέρει άραγε σκέφτηκα και πώς να λέγεται?
Επιβάτες,πετρέλαιο ή κάτι άλλο?
Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό μια ιστοσελίδα που κάνει αυτή τη δουλειά.
Δείχνει ρότες πλοίων,λιμάνια αναχώρησης και προορισμού και χαρακτηριστικά των πλοίων που κινούνται όπως και το στίγμα τους.
Είναι εντυπωσιακό και είναι στο ακόλουθο site:
http://www.mariweb.gr/ecs.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει άπειρες και πολυδιάστατες δυνατότητες...
Για την ιστορία το καράβι ήταν το Tanker "IRINI",Ελληνικής σημαίας,με προορισμό τον Ασπρόπυργο και αυτή τη στιγμή που γράφω είναι περίπου στο ύψος του Ανατολικού Ολύμπου (Σκοτίνα) από τη μεριά της Πιερίας και της Κασσανδρείας από την άλλη μεριά της Χαλκιδικής...

Νησί πληρωμένου σεξ

Για πάνω από μισό αιώνα το νησάκι Κινμέν που ανήκε στην Ταϊβάν λειτουργούσε ως οργανωμένος οίκος ανοχής για το στρατό. Μετά από κύματα διαμαρτυρίας, έκλεισε και μετατράπηκε σε μουσείο.
Ένας παλιός οίκος ανοχής του στρατού της Ταϊβάν, που βρίσκεται σε οχυρωμένη νήσο σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές ακτές και έχει σταματήσει να λειτουργεί από τη δεκαετία του ’90, ξεκίνησε να λειτουργεί ως... μουσείο.

Το μουσείο πήρε την ονομασία “Ειδικός οίκος τσαγιού”.

Η νήσος, στην οποία βρισκόταν ο οίκος ανοχής λειτουργούσε για πολύ καιρό ως στρατιωτική βάση, ενώ στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου είχαν φθάσει να στρατωνίζονται 100.000 οπλίτες.

Η νήσος αριθμούσε συνολικά 11 οίκους ανοχής. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η ύπαρξη εκστρατευτικών οίκων ανοχής εκείνη την εποχή, ο στρατός υποστήριζε πως χωρίς τη λειτουργία τους, οι στρατιώτες θα ξεσπούσαν ερωτικά στον ντόπιο πληθυσμό και φυσικά στις γυναίκες.

Ο τελευταίος οίκος ανοχής στη νήσο έκλεισε τις πόρτες του το 1990, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις από το φεμινιστικό κίνημα της χώρας.

Στο μουσείο που λειτουργεί εκτίθενται φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του χώρου, καθώς και τα εισιτήρια που έβγαζαν οι στρατιώτες περιμένοντας τη σειρά τους.

"Στόχος του μουσείου είναι να δώσει μία ιδέα για το πώς πραγματικά ήσαν εκείνοι οι επιλεγόμενοι στρατιωτικοί παράδεισοι και ποια ήταν η λειτουργία τους", τόνισε ο Χσιου Γινγκ Φαν, υπεύθυνος του Εθνικού Δρυμού της Κινμέν.

Καθώς τα τελευταία χρόνια οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, η νήσος Κινμέν έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Κινέζους.πηγη:news247.gr

Θεσσαλονίκη: Σάκκος με όπλα βρέθηκε σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής

Σάκκος που περιείχε όπλα και σφαίρες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε δασική περιοχή στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής. Μέσα στο σάκκο βρέθηκαν ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, 18 φυσίγγια, κουκούλες και γάντια.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ, που αναγράφει «Ελληνική Αστυνομία».

Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργεί έρευνες για την υπόθεση.πηγη:newsit.gr

Χαρίζει κινητά η Ντόρα

Είστε ανένταχτος κομματικά και σκέφτεστε να το τολμήσετε;

Η Ντόρα Μπακογιάννη σας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να γραφτείτε μέλη στη νεοσυσταθείσα Δημοκρατική Συμμαχία: Μειωμένες τιμές σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας και ακριβά κινητά που διαθέτουν Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το Έθνος, η προσφορά ξεκίνησε 10 μέρες πριν την ανακοίνωση του νέου κόμματος και αρχικά ίσχυε για τα μέλη που επιθυμούσαν να εγγραφούν στο φόρουμ. Σήμερα ισχύει για όλους τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κατόπιν συνεννόησης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με την απόδειξη της συνδρομής 20 ευρώ στο κόμμα, όποιος επιθυμεί πηγαίνει στο υποκατάστημα της εταιρείας και παίρνει την προσφορά στο τηλέφωνο. Η μείωση στο πάγιο μάλιστα κυμαίνεται στο 10-15%.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στους κανόνες πολιτικού marketing, το οποίο ακολουθούν αρκετά κόμματα στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα εγκαινιάζεται τώρα από την Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών.

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε πάντως, σε κακό αποκλείεται να της βγει...

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/politiki/story/to-new-age-marketing-tis-ntoras

ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΕΝΟΥ

Χαθκάμι αρέ πιδούδγια μ.
Έχου δλειές κι δεν ιφκιράου ντιπ.
Σας διαβάνου καμπόσου όμουζ.
Όχ΄καθμερινώζ.
Ούτι στ'χάσ κι στ'φέξ.
Σήμιριζ είπα δε παένου στν εκκλησιά κι θα γράψου δυο φουνήεντα.
Θα μ'ψάχν κ'η δέσπουταζ.
Εμαθάμι ότ'η Αναγέννησ τ'Κουλιντρού ουλουένα χάν' αβέρτα.
Τρώννν γκολ μ΄τ σέσουλα τ΄λιγδιάρ τ'παντοπώλ.
Γιατί αρέ πααίνουμι έτσιαζ;
Κτάχτε ν'ανοίξτι τα γκαβά κ'να πααίντι καλύτιριζ.
Αραθμούμι τς μέριζ τς δόξης τς παλιέζ που ιπιζάμι ζντ Βου Ιθνκή κι γιόμουζι του γήπιδου ωζ τν αρχή τ'Κουλιντρού απ΄τς κούρσιζ.
Ουραία έτ.
Που να ματαδγιούμι τέτχoιαν ουμάδα οσάν τα τσακάλια;
Ουλουένα ου νουζ μ τρουγιουρνάει ικία.
Τέτχοιαν ώραν ιπιζάμι αγώνα κάθι Κυριακή μτά τν Εκκλησιά.
Στν αρχή γένουνταν έτσιαζ.
Μτά αρχινούσαν οι αγώνιζ υστιρότιραζ.
Εύχουμι κάποιαν μέρα τ' Κυρίου ημών Ισού Χρστού να ματαδγιούμι ομάδαν φουβιρήν κ΄τρουμιρήν.

Σαν σήμερα

ΚΥΡΙΑΚΗ
5
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:24
Δύση Ήλιου: 17:06
Νέα Σελήνη

Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.
Γιορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σαββούλα.

Γεγονoτα

1912: Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς στο Μπιζάνι.

1933: Καταργείται η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, που είχε επιβληθεί το 1920.

1945: Πέντε βομβαρδιστικά του αμερικάνικου ναυτικού με πλήρωμα 14 ανδρών εξαφανίζονται μυστηριωδώς στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Η ομάδα αυτή των αεροπλάνων έμεινε στην ιστορία ως «Το Χαμένο Σμήνος».

1969: Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφύτευση συσκευής βηματοδότη στην καρδιά ασθενούς.

1974: Το Ιπτάμενο Τσίρκο των «Monty Ρython» κάνει την τελευταία εμφάνισή του στο BBC.

1981: Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα, που προέβλεπε την ποινή φυλάκισης για τη μοιχεία.

Γεννησεις
1901: Γουόλτ Ντίσνεϊ, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Μίκι Μάους και του Ντόναλντ Ντακ. [θαν. 15/12/1966]

1934: Νίκος Κούρκουλος, ηθοποιός. [θαν. 30/1/2007]

1946: Χοσέ Καρέρας, ισπανός τενόρος.

Θανατοι
1791: Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αυστριακός συνθέτης. [γεν. 27/1/1756]

1870: Αλέξανδρος Δουμάς ο πατήρ, γάλλος συγγραφέας. («Οι Τρεις Σωματοφύλακες», «Ο Κόμης Μοντεχρήστος») [γεν. 24/7/1802]

1940: Μαρδοχαίος Φριζής, εβραϊκής καταγωγής αντισυνταγματάρχης του ελληνικού στρατού. Έπεσε μαχόμενος κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου. [γεν. 1/1/1893]


Ανέκδοτο(video)