Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δαλούκας-Σπάθας+3 διαιτητές με άδεια οπλοφορίας!

O Γιώργος Δαλούκας και ο Ηλίας Σπάθας είναι 2 από τους 5 διαιτητές που ζήτησαν και πήραν άδεια οπλοφορίας.

Μάλιστα δύο απ΄αυτούς διαθέτουν και προσωπική ασφάλεια!

πηγη: /papatzides.blogspot

Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο με μουσική (REMIX)

Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο με πολύ μουσική από παλιό μου REMIX!!!!


Padova vs Sassuolo,Queens Park Rangers vs Watford & Ponferradina vs Cartagena

Παρακλουθείστε σήμερα τα παρακάτω παιχνίδια για διάφορα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Padova vs Sassuolo
http://atdhe.net/30308/watch-padova-vs-sassuolo

Ponferradina vs Cartagena
http://atdhe.net/30307/watch-ponferradina-vs-cartagena

Queens Park Rangers vs Watford
http://atdhe.net/30335/watch-queens-park-rangers-vs-watford

Η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει 16 δις με την τεχνολογία CCS;

Η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει 16 δισεκατομμύρια ευρώ εάν εκμεταλλευθεί πλήρως τις τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 (CCS), σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσίευσε το Ίδρυμα Bellona, μια περιβαλλοντική ΜΚΟ.

Η έκθεση με τίτλο «A bridge to a greener Greece: A realistic assessment of CCS potential» κάνει μια ρεαλιστική και μακροπρόθεσμη εκτίμηση των οικονομικών και περιβαλλοντικών συνεπειών της εφαρμογής των CCS στην Ελλάδα.

Οι CCS είναι ένα σύνολο τεχνολογιών που περιλαμβάνουν τη δέσμευση του CO2 από μεγάλα σημεία εκπομπής του και στη συνέχεια τη μόνιμη αποθήκευσή του σε υπόγειους γεωλογικούς σχηματισμούς. Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η έγκαιρη και ευρεία εφαρμογή των CCS σε μεγάλες ενεργειακές και βιομηχανικές μονάδες θα μείωνε την ετήσια έκκληση CO2 στην Ελλάδα κατά 28,7 εκατομμύρια τόνους CO2, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από τους μισούς ρύπους CO2 που εκλύονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, και θα οδηγούσε σε συνολικά κέρδη της τάξεως των 16 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2050 έναντι ενός σεναρίου χωρίς καμία εφαρμογή των CCS στην Ελλάδα.

«Παρατηρείται αυτή τη στιγμή μια θετική και αναγκαία ώθηση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, όπου οι επενδύσεις αυξάνονται δυναμικά. Αλλά δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην ΕΕ ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, την πλέον ρυπογόνο πηγή ενέργειας, η ανάγκη να εξετασθεί και ο πιθανός ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η δέσμευση και αποθήκευση CO2 είναι άμεση», εξηγεί ο Eivind Hoff, Διευθυντής Bellona Ευρώπης.

Για να αξιολογήσει τον περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο των CCS η έκθεση εξετάζει τρία πιθανά σενάρια: «καμία εφαρμογή των CCS», «περιορισμένη εφαρμογή των CCS» και «ευρεία εφαρμογή των CCS» βασισμένα σε δημοσιευμένες προβλέψεις του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σχετικά με τη μελλοντική ενεργειακή στρατηγική της χώρας. Το σενάριο ευρείας εφαρμογής αποφέρει όχι μόνο τις μεγαλύτερες μειώσεις ρύπων, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον ο συνδυασμός της ευρείας εφαρμογής των CCS με μικτή καύση βιομάζας και άνθρακα θα επέτρεπε στον ελληνικό ενεργειακό τομέα να αποκτήσει αρνητικό ισοζύγιο ρύπων έως το 2030, ουσιαστικά αφαιρώντας CO2 από την ατμόσφαιρα κατά την παραγωγή ενέργειας.



Η έκθεση επίσης αξιολογεί ποιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και βιομηχανικές μονάδες θα ήταν υποψήφιες για εφαρμογή των CCS, προχωρώντας σε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον χρόνο εφαρμογής καθώς και για κατάλληλες περιοχές αποθήκευσης του CO2. «Λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τρείς νέες λιγνιτικές μονάδες καθώς και περίπου είκοσι νέες μονάδες φυσικού αερίου μέχρι το 2030, που πρόκειται να εκλύουν τεράστιες ποσότητες CO2, οι CCS στον τομέα της παραγωγής ενέργειας είναι πράγματι απαραίτητες» υπογραμμίζει ο Eivind Hoff. Σύμφωνα με το σενάριο ευρείας εφαρμογής, οι CCS θα πρέπει να εφαρμοσθούν σε όλες τις μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου με ορίζοντα λειτουργίας πέραν του 2025 και σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, όπως διυλιστήρια και εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου έως το 2040.

Για να επιτύχει το στόχο της ευρείας εφαρμογής των CCS, η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει εφαρμογές των εν λόγω τεχνολογιών το δυνατόν συντομότερο. Η ρουμανική κυβέρνηση πρόσφατα έλαβε την απόφαση να στηρίξει δυναμικά ένα έργο CCS μεγάλης κλίμακας στην χώρα αυτή. «Η Ελλάδα, που είναι μια από της χώρες της ΕΕ με την υψηλότερη κατά κεφαλήν έκκληση CO2 εξαιτίας του μεγάλου ρόλου των υδρογονανθράκων στην παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να κάνει τα ίδιο. Η αυξανόμενη τιμή του CO2 εξαιτίας του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων θα κάνει οικονομικά συμφέρουσα τη δέσμευση και αποθήκευση CO2 σε σύγκριση με την απρόσκοπτη έκκληση CO2 και την αγορά δικαιωμάτων ρύπων», τονίζει ο Eivind Hoff.

Η έκθεση σκιαγραφεί ένα ελπιδοφόρο πρώτο πρόγραμμα για την εφαρμογή των CCS στην Ελλάδα: Αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται τρεις νέες λιγνιτικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία, δημιουργώντας τη δυνατότητα κοινών υποδομών και οικονομιών κλίμακας, επίσης το πετρελαϊκό κοίτασμα του Πρίνου στο Βόρειο Αιγαίο χρειάζεται άμεσα διοχέτευση CO2 για να εξαχθεί περισσότερο πετρέλαιο και για να παραμείνει ενεργό. Η εισπίεση CO2 στον Πρίνο υπολογίζεται να αποφέρει επιπλέον 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που με τις σημερινές τιμές ισοδυναμούν με 630 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα απέφερε σημαντικό όφελος στην ελληνική κυβέρνηση που είναι ο ιδιοκτήτης του Πρίνου. Σε επόμενα έργα CCS θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τάνκερ που φέρνουν υγροποιημένο αέριο (LNG) στην Ελλάδα από την Αλγερία και την Αίγυπτο: Καθώς το CO2 είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο από το LNG, τάνκερ διπλού σκοπού έχουν εξαιρετικές προοπτικές να μεταφέρουν LNG στην Ελλάδα και να επιστρέφουν με CO2 π.χ. στην Αλγερία. Πράγματι οι ταμιευτήρες υδρογονανθράκων είναι εξ ορισμού ασφαλείς χώροι αποθήκευσης CO2 καθώς διατηρούσαν για εκατομμύρια χρόνια αέριο ή πετρέλαιο. Η θαλάσσια μεταφορά CO2 θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική νέα αγορά για τους έλληνες πλοιοκτήτες σύμφωνα με την έκθεση.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ιδρύματος Bellona, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια υπεύθυνη θέση για αυτό το ζήτημα. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του μεγάλου αριθμού ελλήνων ειδικών στις τεχνολογίες αυτές θα πρέπει να αρχίσει να κάνει τα πρώτα βήματα για την επωφελή εφαρμογή τους στη χώρα» καταλήγει ο Eivind Hoff.

Έντυπα και ηλεκτρονικά αντίτυπα της έκθεσης έχουν δοθεί σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων της ΔΕΗ και του ΥΠΕΚΑ.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=219319&cid=17

Και δημοψήφισμα βλέπει τώρα ο πρωθυπουργός

Στην έσχατη λύση της διενέργειας δημοψηφίσματος εμφανίζεται έτοιμος να προσφύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που τα συμπεράσματα της επερχόμενης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel για αυτή του την απόφαση: «Το είπα στην κα Merkel και στους άλλους πως, εάν η διάσταση είναι τέτοια, θα πάω σε δημοψήφισμα. Να δούμε πώς θα είναι αυτή διαπραγμάτευση και θα το αντιμετωπίσουμε».

Ο ίδιος, παράλληλα, προανήγγειλε συναντήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Βάσει των δηλώσεων του πρωθυπουργού, καθίσταται απόλυτα σαφές ότι ο ίδιος προσπαθεί να στείλει δύο σαφή μηνύματα: αφενός θα προσπαθήσει να ζητήσει την πλήρη συναίνεση των πολιτών, σε περίπτωση που στο τραπέζι των συνομιλιών τεθούν ζητήματα με δυσμενείς συνέπειες για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η χώρα μας.

Αφετέρου, ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να στείλει μια δυναμική απάντηση στη σκληρή στάση που τηρεί η Γερμανία και ειδικότερα η καγκελάριος Merkel, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schäuble, αναφορικά με τον χαρακτήρα που θα έχει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013 και μετά.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο επιθυμεί διακαώς την πλήρη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, με διατάξεις οι οποίες θα προβλέπουν ακόμη και στέρηση ψήφου στα ευρωπαϊκά φόρα για τις χώρες - μέλη, που αντιμετωπίζουν οξυμένα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

Την ίδια στιγμή, σφοδρή κόντρα ξέσπασε μέσα στη Βουλή ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για την παρουσία στην Ελλάδα του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss – Kahn, και του επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, Ollie Rehn.

«Ήρθαν με ηγεμονικό τρόπο απευθυνόμενοι σε υποτακτικούς, σε ιθαγενείς με χάντρες και καθρεφτάκια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Μετατραπήκατε σε κυβέρνηση υποτακτικών και σε δούρειο ίππο, για να μπει το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη και να μετατραπούν οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου στα εργασιακά σε Λατινική Αμερική».

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση: «Δυστυχώς, η χώρα μας είχε προβλήματα και γι’ αυτό ήρθαν. Στηλιτεύετε το γεγονός ότι έρχονται, αλλά δεν αναζητείτε τα αίτια. Πείτε και μια φορά ότι εδώ μας έφεραν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. που έβαλαν δύο φορές τη χώρα σε επιτήρηση».

«Θα περίμενα περισσότερη σοβαρότητα και ουσία. Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη με τις θυσίες και τον κόπο του λαού, για να φύγουμε από την επιτήρηση. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα σταθούμε στα δικά μας πόδια» κατέληξε σε αυστηρό ύφος ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=219175&cid=6


Δώρα αξίας.... για γιορτές

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όσοι άνθρωποι μπορούν ανταλλάσσουν δώρα,σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε ένα δώρο για να κάνετε σ' αυτούς που πραγματικά αγαπάτε.
Κοιτάξτε τη φωτογραφία.



Δεν είναι καλή ιδέα?
Και επίκαιρη...

Ηannover vs Stuttgart,Eskisehirspor vs Besiktas,Heracles vs VV Venlo live tv

Παρακλουθείστε σήμερα τα παρακάτω παιχνίδια για διάφορα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ηannover vs Stuttgart
http://atdhe.net/30309/watch-hannover-vs-stuttgart

Eskisehirspor vs Besiktas
http://atdhe.net/30314/watch-eskisehirspor-vs-besiktas

Heracles vs VV Venlo
http://atdhe.net/30334/watch-heracles-vs-vv-venlo

2 Bundesliga Simulcast Konferenz
http://atdhe.net/30311/watch-2-bundesliga-simulcast---konferenz



Κ. Μακεδονία: Οι επικείμενες εντάξεις στα ΓΠΣ αυξάνουν 43% τον δομημένο χώρο

ΣE διακόσιες χιλιάδες ανέρχονται τα στρέμματα που επιθυμούν να εντάξουν οι δήμαρχοι στα σχέδια πόλης των ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, ωστόσο καθυστερούν να υλοποιηθούν επί πολλά χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙΠΕΧΩ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός των ΓΠΣ του πολεοδομικού συγκροτήματος από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη 36 ΓΠΣ στους επτά νομούς της περιοχής, ενώ ακολουθούν άλλα 20. Εκτιμάται ότι, εφόσον ολοκληρωθούν τα ΓΠΣ, η αύξηση στο δομημένο χώρο της Κ. Μακεδονίας θα φτάσει στο περίπου 43%. Μόνο στον Nομό Θεσσαλονίκης με τις επεκτάσεις που είναι σε εξέλιξη, υπολογίζεται η ένταξη στα σχέδια πόλης συνολικά 80.000 στρμ.

Τα 36 ΓΠΣ ανά νομό είναι: Θεσσαλονίκης: Μυγδονίας (θεσμοθετήθηκε και προβλέπεται επέκταση σε 1.830 στρμ., ενώ υπάρχει σχέδιο για συνολικά 3.600 στρμ.), Κορώνειας (επίκειται θεσμοθέτηση – σχεδιάζεται επέκταση σε 940 στρμ.) και Ρεντίνας (θεσμοθετήθηκε και προβλέπεται ένταξη 2.070 στρμ.). Ημαθίας: η θεσμοθέτηση έγινε ήδη για τις περιοχές της Αλεξάνδρειας, Νάουσας, Βεργίνας και Πλατέος. Σε τρεις δήμους (Αλεξάνδρειας, Μελίκης και Πλατέος) είναι σε εξέλιξη επεκτάσεις σε 2.000 στρμ. Κιλκίς: Θεσμοθετήθηκαν οι περιοχές Κιλκίς, Γουμένισσας - Λιβαδίων, Πικρολίμνης, Δοϊράνης και Γαλλικού, με τις προς ένταξη περιοχές να ξεπερνούν τα 11.000 στρμ. Πέλλας: έγινε η θεσμοθέτηση στις περιοχές Μενηίδος, Βεγορίτιδας, Γιαννιτσών, Αριδαίας - Εξαπλατάνου, Κρύας Βρύσης, και Μ. Αλεξάνδρου. Μόνο στα Γιαννιτσά προβλέπεται ένταξη 3.300 στρμ. Πιερίας: Θεσμοθετήθηκαν οι περιοχές Κατερίνης, Παραλίας, Κολινδρού, Δίου και Αιγινίου. Στο Αιγίνιο προγραμματίζεται ένταξη 689 στρμ. και στον Κολινδρό 1.543 στρμ. Σερρών: Προχώρησε η θεσμοθέτηση στις περιοχές Πετριτσίου, Αμφίπολης, Κερκίνης, και Ηράκλειας. Χαλκιδικής: Θεσμοθετήθηκαν οι περιοχές Τορώνης, Ζερβοχωρίων, Παναγίας, Μουδανίων, Σταγίρων - Ακάνθου, Ορμύλιας και Σιθωνίας, ενώ επίκειται θεσμοθέτηση για την Τρίγλια και την Αρναία.

Τα 20 τρέχοντα ΓΠΣ είναι ανά νομό: Θεσσαλονίκης: Αρέθουσας (900 στρμ.), Λαχανά (511 στρμ.), Βερτίσκου (2.085 στρμ.), Ασσήρου (500 στρμ.), Εγνατίας (785 στρμ.), Αγ. Γεωργίου (1.225 στρμ.), Μαδύτου (700 στρμ.), Λαγκαδά (2.000 στρμ.), Απολλωνίας (650 στρμ.). Ημαθίας: Δοβρά, Ειρηνούπολης. Πέλλας: Κύρρου. Πιερίας: Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου. Σερρών: Σερρών, Λευκώνα, Στρυμονικού. Χαλκιδικής: Κασσάνδρας, Παλλήνης, Πολυγύρου, Ν. Καλλικράτειας.

Πηγή:http://www.express.gr/news/ellada/393552oz_20101210393552.php3

Πλαστά φάρμακα

Παρακολουθείστε πατώντας το παρακάτω link της EuroparlTV ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αναφέρεται στα πλαστά φάρμακα...

http://www.europarltv.europa.eu/el/player.aspx?pid=96af6aaa-803a-46e6-8117-9e480097a1cb

Γελοιογραφία:Οι παππούδες κι ο Καλλικράτης...




Ο δρ Θάνατος ξαναχτύπησε!

Ο μετρ του είδους, Βασίλης Γαλούπης, γνωστός από τη στήλη «Ντόπερμαν» στον «Φίλαθλο», αναλύει στο gazzetta.gr τα σκάνδαλα του ντόπινγκ στην Ισπανία.

Ο δρ Θάνατος ξαναχτύπησε!
Σε κλοιό σκανδάλων ντόπινγκ βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο ισπανικός αθλητισμός, με τελευταίο επεισόδιο το σημερινό. Η αστυνομία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια, συλλήψεις κι ανακρίσεις αθλητών στίβου, προπονητών και γιατρών, ενώ «επίσκεψη» των αρμόδιων αρχών έγινε και στο σπίτι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα 3.000 μ. Μάρτα Ντομίνγκεζ.

«Ντοπέ» κόκκινο κρασί

Ανάμεσα σε αυτούς που ανακρίνονται βρίσκεται και ο περιβόητος «δρ Θάνατος». Ο γιατρός Εουφεμιάνο Φουέντες, δηλαδή, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο με το ντόπινγκ αίματος που είχε ξεσπάσει στην Ισπανία τον Μάιο του 2006. Τότε οι κάμερες είχαν καταγράψει φοβερές σκηνές, με τους αστυνομικούς να βγαίνουν μετά από την έφοδο στην γιάφκα του Φουέντες κρατώντας σακούλες «πειραγμένου» αίματος αθλητών.

Οι σακούλες, μάλιστα, γράφανε πάνω επίτηδες «κόκκινο κρασί», έτσι ώστε να μην κινήσουν τις υποψίες των αδιάκριτων ματιών απ' όσους μπαινόβγαιναν στα εργαστήρια του γιατρού. Στις 25 Μαϊου 2006 οι εμπλεκόμενοι γιατροί Φουέντες, Μερίνο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 120.000 ευρώ, λόγω ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις απαγορευμένες ουσίες του αθλητισμού.

Η ισπανική απογείωση

Υπάρχουν δυο σημαντικοί παράμετροι, μετά και τις σημερινές εξελίξεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τις μαζεμένες υποθέσεις ντόπινγκ που έχουν σκάσει στην Ισπανία, σε μια εποχή που ο αθλητισμός της χώρας έχει απογειωθεί τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Η εθνική Ισπανίας σαρώνει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, η Μπαρτσελόνα κυριαρχεί, ο Ναδάλ πρωταγωνιστεί στο τένις, οι τέσσερις πιο πρόσφατοι ποδηλατικοί γύροι Γαλλίας έχουν κατακτηθεί από Ισπανούς (οι τρεις από τον Κονταδόρ). Ακόμα και στην F1 ο Αλόνσο είναι από τους τοπ πιλότους.

Ανησυχία

Οι Ισπανοί αρμόδιοι δηλώνουν την ανησυχία τους σχετικά με τις υποθέσεις ντόπινγκ που πλήττουν τον αθλητισμό της χώρας και θεωρούν πως πρέπει κάτι να γίνει για να μην χαλάσει το καλό κλίμα, ώστε να μην αμαυρωθούν οι τεράστιες επιτυχίες. Η ισπανική κυβέρνηση, όμως, όπως και η ισπανική δικαιοσύνη έχουν βρεθεί αρκετά εκτεθειμένες στο παρελθόν.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας, ο Ιρλανδός Πάτρικ Μακ Κουέιντ έκανε υποτιμητικές δηλώσεις: «Θα πρέπει, επιτέλους, η ισπανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Και στην συνέχεια να κάνει ό,τι μπορεί».

Στο αρχείο

Η ισπανική δικαιοσύνη, εξάλλου, βάλλεται από το 2007, όταν κι έβαλε, ξαφνικά, την υπόθεση Φουέντες στο αρχείο στις 12 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Η WADA έχει κινητοποιηθεί πολλές φορές για να συνεχιστούν οι έρευνες, αλλά το θέμα έχει κολλήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει μέχρι τότε, ο Φουέντες και οι συνεργάτες του είχαν δίκτυο τουλάχιστον 100 αθλητών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ποδηλάτες. Οι φήμες έκαναν λόγο και για αθλητές στίβου, όπως και για ποδοσφαιριστές, ίσως και για τενίστες., όμως κάτι τέτοιο ουδέποτε αποδείχθηκε μετά το κουκούλωμα της ιστορίας. Τώρα, πάντως, η επιχείρηση της αστυνομίας, που προέκυψε σήμερα, έχει να κάνει με στίβο!

Φουέντες: «Με έχουν απειλήσει με θάνατο»

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα, σαν δεύτερη παράμετρος της υπόθεσης. Τέτοιες μέρες πριν από τέσσερα χρόνια, και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου 2006, η γαλλική Λε Μοντ έκανε μπαράζ αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα πήρε συνέντευξη από τον Εουφεμιάνο Φουέντες. Και ο δρ. Θάνατος, όπως τον αποκαλούν στην Ισπανία, είχε τον εξής διάλογο με τον δημοσιογράφο, έτσι όπως δημοσιεύθηκε στην Λε Μοντ:

- Με ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες έχετε ασχοληθεί, κύριε Φουέντες;

- Με ομάδες της πριμέρα και σεγκούντα ντιβιζιόν.

- Με πόσες;

- Με αρκετές. Το 2002 ήμουν γιατρός της Λας Πάλμας για έναν χρόνο όταν η ομάδα έπαιζε στην πριμέρα.

- Μόνο από την Ισπανία είχατε προτάσεις να αναλάβετε ομάδες ποδοσφαίρου;

- Οχι, είχα κι από την Ιταλία. Από γνωστό ιταλικό κλαμπ. Δεν δέχθηκα, όμως. Και μην με ρωτάτε να σας πω ποια ομάδα ήταν αυτή, διότι είναι ιατρικό μυστικό. Δεν θα σας πω.

- Γιατρέ, με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης δεν συνεργαστήκατε;

- Δεν μπορώ να σας απαντήσω.

- Γιατί, κύριε Φουέντες;

- Δεν μπορώ να σας απαντήσω διότι έχω ήδη δεχτεί απειλητικά μηνύματα για την ζωή μου και τα μέλη της οικογένειάς μου. Αν πω μερικά πράγματα για το ποδόσφαιρο, τότε οι δικοί μου άνθρωποι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορώ να σας αναφέρω τίποτα, λοιπόν. Με έχουν απειλήσει με θάνατο!.

Στα δικαστήρια

Τα σαφή υπονοούμενα του Φουέντες για την συνεργασία του με κορυφαίες ομάδες του ισπανικού ποδοσφαίρου, μάλιστα λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα το 2006, είχαν σαν συνέπεια να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Κι αυτό διότι η Λε Μοντ την ίδια μέρα είχε αποκαλύψει ντοκουμέντα ισχυριζόμενη ότι μ' αυτά τα έγγραφα αποδεικνυόταν η συνεργασία του Φουέντες με παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης για την σεζόν 2005-2006, αλλά και για τις Βαλένθια, Μπέτις, Ελτσε νωρίτερα.

Ράικαρντ: «Όλα ψέμματα»

Η Μπαρτσελόνα κινητοποιήθηκε αμέσως, αφού θιγόταν περισσότερο από τις αποκαλύψεις και στράφηκε όχι εναντίον του Φουέντες, αλλά κατά της εφημερίδας. Ο τότε προπονητής της ισπανικής ομάδας, ο Φράνκ Ράικαρντ είχε δηλώσει στις 8 Δεκεμβρίου 2006: «Πρέπει να παρθούν μέτρα για να αποδοθεί δικαιοσύνη σχετικά με το δημοσίευμα της Λε Μοντ. Δεν μπορούν να γράφονται τέτοια ψέμματα. Οι παίκτες μας έχουν υποβληθεί σε πάρα πολλούς ελέγχους αντιντόπινγκ. Θα κινηθούμε δικαστικά». Το ίδιο συνέβη και με την Ρεάλ.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάρτιο του 2009 η γαλλική εφημερίδα καταδικάστηκε πρωτόδικα να δώσει αποζημίωση 300.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα της έφεσης, με την εφημερίδα να υπεραμύνεται των θέσεών της.

Παλιές πληγές;

Η νέα σύλληψη του Φουέντες, όμως, ενδέχεται να ανοίξει εκ νέου ξανά παλιές πληγές, αφού τώρα διαφαίνεται εμπλοκή του και στον στίβο, κάτι που όλοι σχεδόν αρνούνταν πεισματικά εδώ και χρόνια. Το κλίμα, μάλιστα, είναι βαρύ στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, καθώς οι Ισπανοί είναι υποχρεωμένοι να εντείνουν τις έρευνές τους, αφού όλα τα μάτια του διεθνούς αντιντόπινγκ είναι στραμμένα πάνω τους. Μην ξεχνάμε τον σάλο που προκλήθηκε πρόσφατα από το κρούσμα του νικητή του ποδηλατικού γύρου Γαλλίας, του Κονταδόρ, ενώ στην χώρα μετράνε περισσότερες από 20 υποθέσεις ντόπινγκ μέσα σε 1.5 χρόνο, μόνο στην ποδηλασία.


Πηγή:http://www.gazzetta.gr/sport/sport-rest-sports/item/121606-Ο-δρ-Θάνατος-ξαναχτύπησε


Από σήμερα...στα "λευκά"

Πολικές θερμοκρασίες αναμένουν από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός). Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα.

Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν 8-9 μποφόρ. Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια, παγετό και πολικές θερμοκρασίες σαρώνει τη Γαλλία, τη Βρετανία (ιδίως τη Σκωτία), τη Γερμανία και την Πολωνία.

Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Γαλλία. Σε 20 νομούς στα βόρεια της χώρας οι τοπικές Αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση συναγερμού, λόγω των χιονοπτώσεων που αναμένονταν στη διάρκεια της νύχτας.

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έκλεισε προσωρινα το αεροδρόμιο του Ρουασί «Σαρλ ντε Γκωλ», στο Παρίσι, ενώ στον Πύργο του Αϊφελ απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις.


Πηγή: http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9386633&maindocimg=6156244&service=97&showLink=true

Μαζαράκος: «Δεν ήταν πέναλτι του Κοβάσεβιτς»!

Δυόμιση χρόνια μετά την απόφασή του να σφυρίξει πέναλτι στο «θέατρο» του Κοβάσεβιτς σε αγώνα Ολυμπιακού-Άρη (1-0 τελικό) της περιόδου 2007-2008, ο τότε διαιτητής Ηλίας Μαζαράκος παραδέχθηκε χτες Τρίτη στο δικαστήριο ότι «Δεν ήταν πέναλτι, αυτό που σφύριξα, έκανα λάθος»!!!

Ο Μαζαράκος είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας «Metrosport» για τη φωτογραφία του με… κόκκινο σαρίκι του Ολυμπιακού στο κεφάλι από αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ του 1993 και για αυτά που έγραφε η εφημερίδα σχετικά με την τότε διαιτησία του: «Εφόσον είσαι φίλος του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να δηλώσεις κώλυμα από τους αγώνες της αγαπημένης σου ομάδας, έστω και σε νεαρή ηλικία».
Η εφημερίδα δικαιώθηκε με απόφαση του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου αποδίεχθηκε ότι Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ και φυσικά ο ίδιος ο Μαζαράκος σε ερώτηση του ποινικολόγου Δημήτρη Τσάκου εάν είναι Ολυμπιακός, απάντησε: «Μπορεί και να είμαι…», αφήνοντας άναυδους όλους στην αίθουσα.
Μετά από τη διαδικασία που κράτησε 4 ώρες το δικαστήριο ΑΘΩΩΣΕ τους εκδότες, το διευθυντή και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, αλλά το ερωτηματικό πλέον είναι σαφές:
Πόσο ΔΙΚΑΙΟ ήταν το πρωτάθλημα που κατέκτησε τότε ο Ολυμπιακός;
Η ομάδα του Πειραιά βγήκε πρώτη με 70 βαθμούς έναντι 68 της ΑΕΚ και 66 του Παναθηναϊκού, αλλά κέρδισε 3 βαθμούς από την υπόθεση Βάλνερ της Καλαμαριάς και 2 παραπάνω από τον αγώνα ΟΣΦΠ-Άρη, με παραδοχή πλέον του ίδιου του διαιτητή Μαζαράκου που σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι στο 87΄ και με αυτό κέρδισε τότε τον Άρη ο Ολυμπιακός!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ματς έγιναν:
27/02/2008 ΟΣΦΠ-Άρης 1-0
03/02/2008 Καλαμαριά-ΟΣΦΠ 1-0 (0-3 στα χαρτιά από Βάλνερ)!!!


Πηγή:http://www.metrosport.gr/mazarakos-den-itan-penalti-tou-kovasevits

Είμαι θυμωμένος....

Είμαι θυμωμένος… Θα σας πω τρεις ιστορίες και θα καταλάβετε το γιατί. Ήμουν στην Αττική Οδό, λίγο πριν περάσει ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, να τον συμβουλεύσει για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει, να κάνει συστάσεις σε υπουργούς και να σνομπάρει βουλευτές.

Κάθε πενήντα μέτρα υπήρχε ένας ένοπλος αστυνομικός για την προστασία του και όλοι εμείς οι υπόλοιποι οδηγοί είχαμε στριμωχτεί στη δεξιά λωρίδα για να μην ενοχληθεί ο «ξένος ηγεμόνας» που ήρθε στην Ελλάδα για να μας σώσει.

Διάβασα πρόσφατα μια δήλωση ενός υπουργού που μ' έκανε να νιώσω ακόμη πιο μικρός ως Έλληνας. Ο κύριος Γερουλάνος, αρμόδιος για τον πολιτισμό, είπε στους Times του Λονδίνου ότι επιδιώκουμε να δώσουμε τέλος στο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα με μακροχρόνιο δανεισμό. Δηλαδή, δεν διεκδικούμε περήφανα, διαχρονικά, στέρεα και με συντριπτικά επιχειρήματα την Ιστορία μας, αλλά μας αρκεί εφήμερα να αποδεχτούν οι άρπαγες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε με μια μεσοβέζικη και πολιτικάντικη λύση.

Έμαθα ότι στο Αιγαίο τα βαπόρια έχουν μειώσει φέτος το χειμώνα τα δρομολόγιά τους δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους νησιώτες. Στο Καστελόριζο μάλιστα, οι κάτοικοί του για αρκετό καιρό προκειμένου να φτάσουν στον τόπο τους αναγκάζονται από τη Ρόδο να ταξιδεύουν μέσω Τουρκίας.

Θα ρωτήσετε -και δίκαια- αυτές οι τρεις ιστορίες συνδέονται; Η απάντηση είναι ναι. Και μάλιστα απόλυτα.

Φωτογραφίζουν περίτρανα την παρακμή. Το δυσοίωνο μέλλον, την εύκολη και πρόχειρη διαχείριση του παρόντος, τη χωρίς προοπτική και όραμα σχεδίαση της ευημερίας ενός λαού που δοκιμάζεται. Σ’ αυτές τις στιγμές που δώσαμε χώρο και δικαίωμα σε ξένους πολιτικούς και πολιτικές να διαφεντεύουν και να έχουν λόγο στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας ο κάθε ένας από εμάς έχει μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Σαν λαός έχουμε μοναδικές αρετές. Προτερήματα που έως τώρα στάθηκαν ικανά για να μη χαθούμε ως Έθνος. Έχουμε όμως και ολέθρια ελαττώματα. Μικρότητες, εγωισμοί, έντονες μεσογειακές αντιπαραθέσεις, μικροκομματισμός και το κυριότερο, έλλειψη ικανών και φωτισμένων ηγετών ταλανίζουν γενιές και γενιές.

Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, μιλώ για οραματιστές και πραγματιστές με στέρεες θέσεις και απόψεις που θα σηκώσουν την Ελλάδα στους ώμους τους απαλλαγμένοι από το φόβο του πολιτικού κόστους.

Γύρω μας τα μηνύματα είναι ολοφάνερα. Η υπομονή όλων μας έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το πιο υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, οι νέοι, μολύνθηκαν από το μικρόβιο της ανασφάλειας, της αναξιοκρατίας και με έντονο το συναίσθημα του θυμού, ζουν μία καθημερινότητα γεμάτη αδιέξοδα. Η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τα καλύτερα παιδιά της και αναβιώνει εικόνες μετανάστευσης της δεκαετίας του '60.

Οι ηλικιωμένοι αργοπεθαίνουν απομονωμένοι από το σύστημα, που ψυχρά και με τη γλώσσα των αριθμών τους θεωρεί βάρος. Οι ενεργοί πολίτες χάνουν καθημερινά την προοπτική να βελτιώσουν τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των οικογενειών τους.

Κανένας δεν είναι σε θέση να πει σε κανέναν πώς θα βγούμε από την πρωτοφανή αυτή κρίση, που έχει κοινωνικές, οικονομικές και ψυχικές προεκτάσεις. Άρα πού βαδίζουμε;

Η σύγχρονη ευρωπαϊκή οικογένεια ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Η μικρή μας πατρίδα μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη χωρίς επαρκείς πόρους και ισχυρή πολιτική επιρροή σε αυτή τη γκρίζα συγκύρια βρέθηκε να πληρώνει λάθη ετών και ολέθριες πολιτικές που έχουν ως αφετηρία το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Θεός ας βάλει το χέρι του.

Δημήτρης Σταυρόπουλος


Πηγή:http://www.newsday.gr/blog/9569/eimai-thumomenos

Σαν σήμερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:28
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 4 ημερών

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γεγονoτα

1649: Ο γάλλος στρατάρχης Πραλίν καλεί τους φίλους του στη γαλλική πόλη Μπορντό και τους παρουσιάζει μια λιχουδιά που πήρε τ' όνομά του (πραλίνα).

1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

1936: Ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας, Εδουάρδος ο 8ος, παραιτείται για να παντρευτεί μία κοινή θνητή, την Ουόλις Σίμσον.

1948: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθετεί την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

1963: Ο Γιώργος Σεφέρης βραβεύεται με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1991: Στο Συμβούλιο Κορυφής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται το κείμενο για την ένωση της Ευρώπης και στη θέση της ΕΟΚ δημιουργείται η Ευρωπαϊκή Ένωση. («Συνθήκη του Μάαστριχτ»)

Γεννησεις
1855: Μάριος Βάρβογλης, συνθέτης λόγιας μουσικής. [θαν. 30/7/1967]

1948: Ντούσαν Μπάγιεβιτς, σερβοβόσνιος προπονητής ποδοσφαίρου.

1960: Κένεθ Μπράνα, βρετανός ηθοποιός.

Θανατοι
1198: Αβερρόης (Ιμπν Ρουσντ), άραβας γιατρός και φιλόσοφος, που συνέδεσε τη σκέψη του Αριστοτέλη με την ισλαμική πίστη. [γεν. 1126]

1896: Άλφρεντ Νόμπελ, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία. [γεν. 21/10/1833]

1936: Λουίτζι Πιραντέλο, ιταλός θεατρικός συγγραφέας («6 πρόσωπα ζητούν συγγραφέα»). Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1934. [γεν. 28/6/1867]




Τελικά αθωώθηκε!

Η πολιτεία της Φλόριντα έδωσε τελικά χάρη μετά θάνατον στον τραγουδιστή των Doors' Τζιμ Μόρισον, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1969 για απρέπεια στη διάρκεια συναυλίας στο Μαϊάμι την 1η Μαρτίου της ίδιας χρονιάς

Ο κυβερνήτης Τσάρλι Κράιστ και η Επιτροπή Χαρίτων της πολιτείας αποφάσισαν ομόφωνα να απαλλάξουν από τις κατηγορίες τον Μόρισον, που αν ζούσε στις 8 Δεκεμβρίου θα έκλεινε τα 67 του χρόνια.

Ο Μόρισον είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών μετά την καταδίκη του για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη. Δεν είχε εκτίσει ποτέ την ποινή του γιατί είχε καταθέσει έφεση, η οποία όμως δεν εκδικάστηκε μέχρι το θάνατό του στο Παρίσι το 1971.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα εξήγησε ότι ο Μόρισον έχει το δικαίωμα να θεωρείται αθώος, αφού πέθανε πριν την εκδίκαση της έφεσης.


Πηγή:http://www.newsday.gr/article/9845/telika-athootheke