Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πεθερά…της προσκολλήσεως!!!

Άδοξο τέλος είχε ο γάμος ενός ζευγαριού στην Ιταλία. Η σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μόλις ένα μήνα μετά το γάμο, επειδή ο άνδρας της επέμενε να πάρουν μαζί στο ταξίδι του μέλιτος και τη μητέρα του!

Η 36χρονη Μαριάννα πίστεψε ότι στο ταξίδι του μέλιτος θα μπορούσε να ανασάνει για λίγο από την ασφυκτική παρουσία της πεθεράς της. Ωστόσο, ο σύζυγός της είχε άλλα σχέδια και κάλεσε κρυφά τη μαμά του στο ταξίδι. Μάλιστα, της έκλεισε δωμάτιο στο ίδιο πολυτελές ξενοδοχείο που θα έμενε με τη γυναίκα του, στο Παρίσι. Η σύζυγος το έμαθε μόνο όταν η πεθερά εμφανίστηκε την ημέρα του ταξιδιού στο αεροδρόμιο με μια βαλίτσα στο χέρι!

Ο δικηγόρος της κοπέλας είπε ότι η Μαριάννα «θέλει διαζύγιο εξαιτίας της υπερβολικής προσκόλλησης του άνδρα της στη μητέρα του».

newsbeast

«Παιδικό μου όνειρο η Πριμέρα Ντιβιζιόν»

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στη Λα Κορούνια, χαρακτηρίζοντας ως παιδικό του όνειρο τη συμμετοχή του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού μέσου:

Για το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είπε: «Πικρή γεύση για μένα γιατί η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με περισσότερες ευκαιρίες και αξίζαμε την νίκη».

Για το μέλλον του στον Άρη: «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Προς το παρών συνεχίζω έξι μήνες στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και βλέπουμε. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο και να αγωνιστώ στην Primera Division».

Για το τι κρατάει από την μέχρι σήμερα παρουσία του στον Άρη: «Μένω με τις ευχάριστες αναμνήσεις. Με αγάπησε ο κόσμος όπως τον αγάπησα και εγώ».

Για τον τρόπο που πάει στην Λα Κορούνια: «Πάω σαν δανεικός μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Σε ερώτηση για το ότι όλα έδειχναν πως θα συνέχιζε την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Υπάρχει μία αρχική συζήτηση που αφορά το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Πλέον θα πρέπει να συγκεντρωθώ στην νέα μου ομάδα αλλά θα παρακολουθώ την πορεία του Άρη και εύχομαι να αλλάξει η τύχη της».

Για το μήνυμά του προς τους φιλάθλους του Άρη: «Το μήνυμά μου είναι να συνεχίζουνε να υποστηρίζουνε την ομάδα και ειδικότερα στις άσχημες στιγμές όπως η τωρινή και να ξέρουνε ότι οι ποδοσφαιριστές της δίνουνε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα και να ξέρουνε ότι ομάδα είμαστε όλοι. Να ξέρουνε ότι έχω δει συμπαίκτες μου να υποφέρουνε μετά από ήττα».

Κι όσο για την επιστροφή του στον Άρη: «Θα δείξει το μέλλον. Προς το παρών θα πρέπει να συγκεντρωθώ στην ομάδα που θα πάω. Σε μία ευκαιρία που μου δόθηκε την τελευταία στιγμή. Μίλησα με την διοίκηση και δεν μου αρνήθηκε να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρό και να πάω να παίξω στην Primera Division».

zougla.gr

Αφιέρωμα στον βασιλιά του rock'n'roll


Η θεσσαλονικιώτικη μπάντα Breathless ετοιμάζει ένα αφιέρωμα Elvis Presley και μιλά αποκλειστικά στο click@Life για τα μελλοντικά τους σχέδια και την μουσική τους.

Οι Breathless, η μπάντα από την Θεσσαλονίκη (το πρώτο τους album «First take» πήγε πολύ καλά σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα πουλήθηκαν και τα πρώτα αντίτυπα στις ΗΠΑ) που απέδειξε ότι το Rock n’ Roll, μπορεί να είναι και… ελληνική υπόθεση, μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Elvis Presley, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στο Βlock33. Οι ίδιοι μίλησαν στο click@life για τα μελλοντικά τους σχέδια και για την μουσική που απευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά του ακροατή.

Μπορείτε να μας δώσετε μερικά στοιχεία για την μπάντα προκειμένου να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

Είμαστε μια παρέα τεσσάρων ατόμων που δεν μεγαλώσαμε όλοι με Rockabilly. Μόνο ο Μάνος (φωνή) άκουγε αυτή την μουσική πριν μάθει καλά, καλά να διαβάζει, όταν όμως μπήκαν και τα υπόλοιπα παιδιά στους Breathless και άρχισαν να ψάχνουν και να ασχολούνται μπήκε η μουσική στο αίμα τους και σήμερα βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα στην μουσική μας.

Το rock & roll είναι τελικά ζωντανό ακόμη και στις μέρες μας;

Ασφαλώς και είναι. Το rock & roll είναι μία μουσική η οποία πάντα θα μιλάει στις καρδιές των νέων (σε ηλικία και σε καρδιά) γιατί εκφράζει όσο καμία άλλη ακριβώς αυτή την επαναστατικότητα της νιότης. Παρά το γεγονός ότι η μουσική συνεχώς εξελίσσεται και βγήκαν δεκάδες νέα μουσικά ρεύματα και τάσεις από την δεκαετία του ’50 μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από αυτά δεν θα υπήρχαν ποτέ εάν δεν είχε ανοίξει τον δρόμο το Rock & Roll.

Και δεν είναι τυχαίο ούτε το ότι οι περισσότεροι αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες σήμερα τρέφουν απεριόριστη εκτίμηση για αυτό το είδος αλλά ούτε και το ότι όσοι ακούν rock & roll σήμερα νιώθουν την ίδια ανάγκη να χορέψουν και να κουνηθούν όπως ακριβώς και πριν από 55 χρόνια –αυτό σημαίνει ότι είναι μουσική η οποία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του ακροατή. Έπειτα το ότι παραμένει ζωντανό το αποδεικνύει η πληθώρα των καινούργιων συγκροτημάτων που βγαίνουν και παίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ηχογραφώντας νέα τραγούδια και δίσκους με αυτό που εμείς αποκαλούμε Rockabilly (το γνήσιο Rock !) και τους ακολουθούν χιλιάδες πιστοί οπαδοί. Αυτό σημαίνει ότι το Rock & Roll είναι εδώ πιο ζωντανό από ποτέ!

Από ποια συγκροτήματα εμπνέεστε; Και ποιο χαρακτηριστικό σας έχετε προσθέσει σε αυτό το είδος μουσικής;
Οι βασικές μας επιρροές προέρχονται από την δεκαετία του ’50 από τον Elvis φυσικά (που είναι ούτως ή άλλως ο βασιλιάς), αλλά και από πολλούς άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Eddie Cochran, o Gene Vincent, o Buddy Holly, ο Carl Perkins και o Roy Orbison αλλά και από τα μετέπειτα σχήματα της λεγόμενης Revival και Teddy Boy Rock & Roll σκηνής με σημαντικότερες επιρροές τον Crazy Cavan, τον Ronnie Nightingale & The Haydocks, τους Jets και φυσικά τους Stray Cats. Εμείς πάντα προσπαθούμε να προσθέτουμε το προσωπικό μας στυλ στην μουσική που εμείς φτιάχνουμε με τις δικές μας επιρροές ο καθένας και νομίζω ότι αυτό βγαίνει και στις συνθέσεις μας αλλά και στις ζωντανές μας εμφανίσεις.

Γιατί τώρα ένα αφιέρωμα στον Elvis;

Βασικά υπάρχουν πολλοί λόγοι. Η αρχή έγινε πέρσι όταν στις 8 Ιανουαρίου (ημέρα γενεθλίων του βασιλιά) θελήσαμε να κάνουμε ένα και μοναδικό αφιέρωμα για να εορτάσουμε τα 75 χρόνια που έκλεινε από την γέννησή του. Το θέμα είναι ότι η βραδιά πήγε τόσο καλά που όλοι άρχισαν να μας ρωτάν πότε θα το επαναλάβουμε. Εμείς ως συγκρότημα δεν είμαστε υπέρ των tribute σε άλλους καλλιτέχνες γιατί θέλουμε να έχουμε δική μας πορεία στην μουσική, όμως η περσινή συναυλία πήγε τόσο καλά και ο κόσμος πέρασε τόσο όμορφα που μας ζητούσαν μια δεύτερη φορά –δεν ξέρω αν αποδώσαμε τόσο καλά τα κομμάτια ή αν η αγάπη του κόσμου για την μουσική του Elvis ήταν τόσο μεγάλη (θέλουμε να πιστεύουμε ότι βοήθησαν και τα δύο) πάντως δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε αυτούς που μας το ζήτησαν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα τέτοιο live αποτελεί πάντοτε και τεράστια ευθύνη για τους μουσικούς που βρίσκονται επάνω στην σκηνή – γιατί είναι πολύ δύσκολο να αποδώσεις αξιοπρεπώς έναν τόσο τεράστιο και αξεπέραστο καλλιτέχνη. Εμείς φέτος προετοιμαστήκαμε ακόμη περισσότερο και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από πέρσι. Από την άλλη είναι πάντοτε ευκαιρία με ένα τέτοιο αφιέρωμα σε όσους δεν ήρθαν πέρσι να περάσουν φέτος μια βόλτα από το Block 33 και να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να ακούσουν και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, να δουν γιατί ο Elvis έγινε ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης στην ιστορία της μουσικής. Ακόμη και αυτοί που δεν δηλώνουν φαν της μουσικής του μπορεί να μείνουν προ εκπλήξεως…

Τι να περιμένουμε από εσάς μουσικά στο μέλλον;

Υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις σε Κρήτη (18/2 στο Rolling Stone) και σε Λάρισα (1/4 στο Stage) ενώ υπό συζήτηση βρίσκονται μια εμφάνιση στην Αθήνα και μια στην Λαμία μέσα στον Μάρτιο. Οτιδήποτε προκύπτει αναρτάται πάντοτε και στην ιστοσελίδα μας στο myspace (www.myspace.com/breathlessband ) αλλά και στο facebook ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να ηχογραφούμε τα κομμάτια για το δεύτερο προσωπικό μας album μετά από την πολύ καλή πορεία που είχε το πρώτο.

Πληροφορίες: Αφιέρωμα στον Elvis Presley, 4/2 (21:00), Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, 2310533533), εισιτήρια 10€.

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ

Ευχαριστούμε τον φατσαμπουκικό μας φίλο τον Μάνο που μας το έστειλε
ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0
SKODA ΞΑΝΘΗ - A.E.K.0-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗ Σ0-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-1
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-1
ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.0-0


Βαθμολογία
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 51
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 44
3. Π.Α.Ο.Κ. 34
4. A.E.K. 33
5. ΚΑΒΑΛΑ 28
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 26
7. ΑΡΗΣ 25
8. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25
9. ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 25
10. ΚΕΡΚΥΡΑ 24
-. SKODA ΞΑΝΘΗ 24
12. ΗΡΑΚΛΗΣ 23
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 21
14. ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 20
15. ΛΑΡΙΣΑ 17
16. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 16




Μπάρτσα η μηχανή των γκολ!

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τα 400 τέρματα σε επίσημους αγώνες από τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία! Το gazzetta.gr αναλύει. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, έφτασε αισίως τα 401 γκολ σε 157 αγώνες υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, μία αναμφίβολα εντυπωσιακή επίδοση!

Οι «μπλαουγκράνα» μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως «μηχανή των γκολ»…

Η φετινή χρονιά, μάλιστα, αποτελεί την καλύτερη παραγωγικά από τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός έκατσε για πρώτη στον πάγκο της ομάδας. Τη σεζόν 2008/09, όταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ, ο μέσος όρο των τερμάτων που σκόραρε ήταν 2,54 ανά παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της περυσινής περιόδου ο μέσος όρος έπεσε στα 2,33 γκολ, ενώ φέτος έχει εκτοξευθεί στα 2,91 τέρματα ανά παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Τα περισσότερα από τα 401 τέρματα έχει πετύχει, ποιος άλλος, ο Λιονέλ Μέσι, που έχει φτάσει τα 122, τον ακολουθεί ο Πέδρο, που στα χέρια του Γκουαρντιόλα έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό σκόρερ, με 42, ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Ετό με 36 γκολ, Ανρί με 30 και ο Μπόγιαν, ο οποίος έχει φτάσει… αθόρυβα τα 26.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ότι σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα, όπου έχει μέσο όρο 2,78 τέρματα ανά παιχνίδι, ακολουθεί το Κύπελλο με μέσο όρο τερμάτων 2,25, ενώ στο Champions League η ομάδα πετυχαίνει 2,12 γκολ ανά παιχνίδι.

Και αν πιστεύετε ότι από τη στιγμή που η Μπάρτσα έχει μακράν την καλύτερη επίθεση, οι παίκτες της θα παραμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα, κάνετε λάθος… Οι αμυντικές επιδόσεις των Καταλανών είναι εξίσου εντυπωσιακές, βελτιώνονται συνεχώς και έχουν φτάσει στο καλύτερο επίπεδό τους φέτος. Η αρχική επίδοση των 0,88 τερμάτων ανά αγώνα που δεχόταν η ομάδα στην πρώτη χρονιά του Γκουαρντιόλα, έπεσε στα 0,66 κατά τη διάρκεια της δεύτερης, ενώ φέτος ο μέσος όρος αγγίζει τα 0,61…

Η Μπαρτελόνα είναι κατά γενική ομολογία η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και αποτελεί μία από τις περιπτώσεις, όπου οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν… πανηγυρικά!

gazzetta


AS Monaco vs Olympique Marseille live tv

French Ligue 1
AS Monaco vs Olympique Marseille

Live tv links:

http://atdhe.net/33478/watch-as-monaco-vs-olympique-marseille

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175160.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/162/v-176363.html

http://www.vipstand.net/watch/18445/1/as-monaco-vs-olympique-marseille.html

http://www.vipstand.net/watch/18445/2/as-monaco-vs-olympique-marseille.html

Espanyol vs Villarreal CF live tv

Spanish Primera Division
Espanyol vs Villarreal CF

Live tv links:

http://atdhe.net/33479/watch-espanyol-vs-villarreal-cf

http://www.firstrow.net/watch/47957/1/watch-espanyol-vs-villarreal-cf.html

http://www.firstrow.net/watch/47957/2/watch-espanyol-vs-villarreal-cf.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175161.html

http://www.vipstand.net/watch/18444/1/espanyol-vs-villarreal-cf.html

http://www.vipstand.net/watch/18444/2/espanyol-vs-villarreal-cf.html

Juventus vs Udinese live tv

Live tv links:

http://atdhe.net/33477/watch-juventus-vs-udinese

http://www.firstrow.net/watch/47955/1/watch-juventus-vs-udinese.html

http://www.firstrow.net/watch/47955/2/watch-juventus-vs-udinese.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175159.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/162/v-176324.html

http://www.vipstand.net/watch/18446/1/juventus-vs-udinese.html

http://www.vipstand.net/watch/18446/2/juventus-vs-udinese.html

Osasuna vs Real Madrid live tv

Spanish Primera Division
Osasuna vs Real Madrid

Live tv links:

http://atdhe.net/33472/watch-osasuna-vs-real-madrid

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/1.html

http://server-video.com/1.php

http://www.firstrow.net/watch/47951/1/watch-osasuna-vs-real-madrid.html

http://www.firstrow.net/watch/47951/2/watch-osasuna-vs-real-madrid.html

http://www.vipstand.net/watch/18448/1/osasuna-vs-real-madrid.html

http://www.vipstand.net/watch/18448/2/osasuna-vs-real-madrid.html

http://www.vipstand.net/watch/18448/3/osasuna-vs-real-madrid.html

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ live tv

Greece Super League
Aris Thessaloniki vs PAOK Saloniki

live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47948/1/watch-aris-thessaloniki-vs-paok-saloniki.html

http://atdhe.net/33471/watch-aris-thessaloniki-vs-paok-saloniki

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175152.html

http://www.vipstand.net/watch/18451/1/aris-thessaloniki-vs-paok-saloniki.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175152.html

http://www.vipcanal1.com/

http://blinertv.blogspot.com/p/blinertv.html

http://saidfoot.yolasite.com/

http://www.stopstream.com/ch1.html

http://www.telefree.info/

http://stepens.blogspot.com/

http://lethalstreams.net/channel1.html

http://trgoals.net/ch2.html

http://www.skyperlive.org/ch2.html

http://domacifilmovi.us/ch2.php

http://planetsportstv.yolasite.com/channel-3.php

FOOTBALL LEAGUE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το... έσωσε στο φινάλε ο ΠΑΣ!
Ύστερα από έξι συνεχόμενες νίκες ο ΠΑΣ Γιάννενα έμεινε στο 1-1 με την Ηλιούπολη, όμως γλίτωσε τα χειρότερα αφού ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά. Νίκη... ανόδου πέτυχε ο Διαγόρας (1-0 τη Δόξα).

Απώλεια για ΠΑΣ

Στην Ηλιούπολη, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν στο παιχνίδι στο 38' με τον Κρητικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, όμως οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, όμως έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά για να τα καταφέρουν. Στο 87' ο Φουρτάδο βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών έπειτα από έξι συνεχόμενες νίκες.

Νίκη... ανόδου για Διαγόρα!

Ο Διαγόρας υποδέχθηκε τη Δόξα στη Ρόδο και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ταμπάσης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκονζάλες στο 29'. Ο Ρέγες στο 36' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Τοπαλίδη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ροδίτες πίεσαν για το γκολ και κατάφεραν στο 65' να ανοίξουν το σκορ, όταν έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρέγες, ο Γεωργίου μέσα από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στο 65'. Ο Διαγόρας διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έφτασε σε πολύ σημαντική νίκη, που του επέτρεψε να φέρει τον Παναιτωλικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ανάσα για Αγροτικό Αστέρα και Εθνικό

Στον Εύοσμο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήραν τη νίκη απέναντι στον Πιερικό. Ο Αγροτικός Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 31', όταν το σουτ του Τσουκαλίδη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γουμάγια, κάτι που τελικά κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Γέσιτς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 57' με τον Ναλμπάντη, ενώ κατάφεραν με άνεση να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την αντίπαλη εστία. Οι παίκτες της Βέροιας, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 30' με κεφαλιά του Καππία. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Βασιλόγιαννης έβγαλε τη σέντρα και ο Σύρος με κεφαλιά νίκησε τον Συμεωνίδη. Ο Εθνικός έκανε τη μεγάλη ανατροπή με το τέρμα του Αουρέλιο στο 83' και πήρε πολύ σημαντική νίκη.

Νίκη για Πανθρακικό, ισοπαλία στη Νίκαια

Ο Πανθρακικός υποδέχθηκε την Αναγέννηση στην Κομοτηνή, με τους παίκτες του να είναι ανώτεροι και να φτάνουν εύκολα στη νίκη. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 8' ο Ορλάντο μέσα από τη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει, ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 30', όταν ο Λουίζ Κάρλος έδιωξε τη μπάλα προ κενής εστίας στο σουτ του Κρις. Οι Καρδιτσιώτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως μπήκαν καλύτερα στην επανάληψε, έφτασαν στην ισοφάριση στο 56', όμως το τέρμα του Αθανασιάδη ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός της Αναγέννησης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ έχασαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουντούτη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στη νίκη, ενώ το σκορ έκλεισε ο Ούλμερς στο 2' των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι στη Νίκαια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, ενώ με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι αμφότερες οι ομάδες, καθώς ο Τραορέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 74' για τους φιλοξενούμενος και ο Χατζηγιαννάκος στο 88' για τους γηπεοδύχους.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Σάββατο (29/01)

Τρίκαλα – Θρασύβουλος 1-0
(32' Κοντογουλίδης)

Κυριακή (30/01)

Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός 2-0
(45+1' Γ'εσιτς, 58' Ναλμπάντης)

Ηλιούπολη – ΠΑΣ Γιάννενα 1-1
(37' Κρητικός – 89' Φουρτάδο)

Διαγόρας – Δόξα Δράμας 1-0
(65' Γεωργίου)

Εθνικός – Βέροια 2-1
(51' Σύρος, 83' Αουρέλιο – 30 Καπίας)

Ιωνικός – Εθνικός Αστέρας 0-0

Πανθρακικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(8' Ορλάντο, 90+2' Ούλμερς)

Δευτέρα (31/01)

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (18:00)
Καλλιθέα – ΟΦΗ

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα 49
2. Παναιτωλικός 41*
3. Διαγόρας 41
4. ΟΦΗ 33*
5. Λεβαδειακός 33*
6. Δόξα Δράμας 31
7. Τρίκαλα 30
8. Πανθρακικός 25
9. Πιερικός 23
10. Ηλιούπολη 23
11. Θρασύβουλος 23
12. Αγροτικός Αστέρας 23
13. Εθνικός 23
14. Εθνικός Αστέρας 23
15. Βέροια 22
16. Ιωνικός 19
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 17
18. Καλλιθέα 11*

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Παναιτωλικός – Πιερικός
Θρασύβουλος – Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννενα – Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Δράμας – Τρίκαλα
Βέροια – Ηλιούπολη
Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός
ΟΦΗ – Ιωνικός
Καλλιθέα - Πανθρακικός

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/football/greece/item/133226-Το-έσωσε-στο-φινάλε-ο-ΠΑΣ



Fenerbahce vs Trabzonspor live tv

Turkish Superlig
Fenerbahce vs Trabzonspor

live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47945/1/watch-fenerbahce-vs-trabzonspor.html

http://atdhe.net/33469/watch-fenerbahce-vs-trabzonspor

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175148.html

http://www.vipstand.net/watch/18452/1/fenerbahce-vs-trabzonspor.html

Eintracht Frankfurt vs Borussia Monchengladbach live tv

German Bundesliga
Eintracht Frankfurt vs Borussia Monchengladbach

live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47943/1/watch-eintracht-frankfurt-vs-borussia-monchengladbach.html

http://www.firstrow.net/watch/47943/2/watch-eintracht-frankfurt-vs-borussia-monchengladbach.html

http://atdhe.net/33467/watch-eintracht-frankfurt-vs-borussia-monchengladbach

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175145.html

http://www.vipstand.net/watch/18454/1/eintracht-frankfurt-vs-borussia-monchengladbach.html

http://www.vipstand.net/watch/18454/2/eintracht-frankfurt-vs-borussia-monchengladbach.html

Fulham FC vs Tottenham Hotspur live tv

English FA Cup
Fulham FC vs Tottenham Hotspur

live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47944/1/watch-fulham-fc-vs-tottenham-hotspur.html

http://www.firstrow.net/watch/47944/2/watch-fulham-fc-vs-tottenham-hotspur.html

http://atdhe.net/33468/watch-fulham-fc-vs-tottenham-hotspur

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175146.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/160/v-176073.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/160/v-176083.html

http://www.vipstand.net/watch/18453/1/fulham-fc-vs-tottenham-hotspur.html

French Ligue 1 Multiplex

French Ligue 1 Multiplex
Girondins Bordeaux vs OGC Nice
AS Nancy vs Montpellier HSC

Live tv links:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=102015&part=sports

http://www.firstrow.net/watch/47938/1/watch-multiplex-ligue-1-.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175069.html

http://www.vipstand.net/watch/18458/1/multiplex-ligue-1.html

Atletico Madrid vs Athletic Bilbao live tv

Spanish Primera Division
Atletico Madrid vs Athletic Bilbao

Live tv links:

http://atdhe.net/33463/watch-atletico-madrid-vs-athletic-bilbao

http://www.vipstand.net/watch/18457/1/atletico-madrid-vs-athletic-bilbao.html

http://www.vipstand.net/watch/18457/2/atletico-madrid-vs-athletic-bilbao.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175137.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/160/v-176007.html

http://www.firstrow.net/watch/47939/1/watch-atletico-madrid-vs-athletic-bilbao.html

http://mysportschannelhd.blogspot.com/p/channel-2.html

http://tequierocali.net/canal1.html

Το κόλπο με το ουίσκι και το νέρο!

Bar Trick With Whiskey And Water

Μπορεί να μοιάζει μαγικό, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα φαινόμενο που εξηγείται από τους νόμους της φυσικής. Δείτε στο βίντεο το κόλπο με το ουίσκι και το νερό, τα οποία είναι σε δύο σφηνάκια και ως διά μαγείας αλλάζουν θέση μόνα τους!
Άκρως εντυπωσιακό!



troktiko

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ live tv

Greece Super League
Olympiacos Volos vs Olympiacos Piraeus

Live tv links:

http://atdhe.net/33459/watch-olympiacos-volos-vs-olympiacos

http://www.firstrow.net/watch/47934/1/watch-olympiacos-volos-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.firstrow.net/watch/47934/2/watch-olympiacos-volos-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175133.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/158/v-175973.html

http://www.vipstand.net/watch/18462/1/olympiacos-volos-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37254&tid=41853&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207
http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37254&tid=41857&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207
http://derbyhd.com/tv2.html

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37254&tid=41854&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207
http://ls1hunter.blogspot.com/p/tv9.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=78FB09716EEF11026B234E8BF316D0BB&lang=en&eid=64999&lid=62013&ci=26&si=1

ΑΕΛ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ live tv

Greece Super League
AEL Larissa vs Panserraikos

FC Live tv links:

http://atdhe.net/33460/watch-ael-larissa-vs-panserraikos

http://www.firstrow.net/watch/47935/1/watch-ael-larissa-vs-panserraikos-fc.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175134.html

http://www.vipstand.net/watch/18461/1/ael-larissa-vs-panserraikos-fc.html

Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ


Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια σαν σήμερα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, τιμούμε μαζί με τους Αγίους και τους Ευεργέτες των σχολείων του Κολινδρού Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ.
Διαβάστε τι αναφέρει το σάιτ του
Α' Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού γι' αυτούς:

Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ
Οι ευεργέτες των Σχολείων
Το ζεύγος αυτών των δύο Κολινδρινών, οι οποίοι ανήκαν σε δυο από τις παλαιότατες αρχοντικές οικογένειες της κωμόπολης, διέθεσαν την μεγάλη ακίνητη περιουσία τους ( το μεγαλύτερο και πλουσιώτερο αρχοντικό και τα καλύτερα χωράφια του) την οποία δώρισαν στα σχολεία του Κολινδρού.
Οι Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ, που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδιά, έστρεψαν όλη την αγάπη τους προς τα παιδιά του Κολινδρού. Ευγενικοί και γεμάτοι καλωσύνη είχαν γίνει δυο συμπαθητικότατες μορφές, ώστε να προσαγορεύωνται απ΄όλους ως "ο παππούς και η γιαγιά του Κολινδρού".
Προς τιμή των τεσσάρων ευεργετών
Ακολουθώντας τα βήματα του θείου του ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Παπαϊωακείμ εδώρησε του πατρικό του σπίτι για κοινωνικούς σκοπούς.
Ο Κολινδρός τιμά κάθε χρόνο όλους αυτούς τους Ευεργέτες των Σχολείων του, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών τελώντας μνημόσυνο στη μνήμη τους
.

VFB Stuttgart vs SC Freiburg live tv

German Bundesliga
VFB Stuttgart vs SC Freiburg

Live tv links:

http://atdhe.net/33455/watch-vfb-stuttgart-vs-sc-freiburg

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175126.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/158/v-175922.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/158/v-175919.html

http://www.firstrow.net/watch/47928/1/watch-vfb-stuttgart-vs-sc-freiburg.html

http://www.firstrow.net/watch/47928/2/watch-vfb-stuttgart-vs-sc-freiburg.html

http://www.vipstand.net/watch/18467/1/vfb-stuttgart-vs-sc-freiburg.html

ΜΠΑΣΚΕΤ: AΡΗΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ live tv

Greece Basketball League
Aris TT Bank vs Panellinios GS

Live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47875/1/watch-aris-tt-bank-vs-panellinios-gs.html

http://www.firstrow.net/watch/47875/2/watch-aris-tt-bank-vs-panellinios-gs.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175128.html






Εγκαίνια της νέας μονάδας της «Καπνικής Μιχαηλίδης» στο Σαντάνσκι Βουλγαρία από τον Θ.Πάγκαλο

Τη νέα μονάδα του ομίλου «Καπνική Α.Μιχαηλίδη» (LTAM) στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, εγκαινίασαν το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η επένδυση αυτή, μια δημιουργική -όπως είπε- επέκταση μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας, τοποθετείται στα πλαίσια της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που σχολίαζαν το γεγονός ότι εγκαινιάζει μια μονάδα ελληνικής εταιρίας στη βολγαργία, είπε ότι «η επένδυση δεν ξεκινάει σήμερα, προϋπάρχει, το αρχικό εργοστάσιο λειτουργεί από το 1996».

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι «η τελική επεξεργασία των προϊόντων του ομίλου γίνεται στο Πολύκαστρο και οι εξαγωγές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και καλωσόρισε την επένδυση του ομίλου στο Σαντάνσκι.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, αλλά αποτελεί και το λόγο σημαντικής αύξησης των θέσεων εργασίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς, καθώς το νέο εργοστάσιο στο Σαντάνσκι είναι απόλυτα συνδεδεμένο και συμπληρωματικό της κεντρικής παραγωγικής μονάδας του ομίλου στο Πολύκαστρο.

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σόφια, Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου, Έλληνες βουλευτές , ο δήμαρχος του Σαντάνσκι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τις δύο χώρες.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται με παραγωγικές μονάδες σε 7 χώρες, κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την τέταρτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των εταιριών επεξεργασίας και εμπορίας καπνού. Στον όμιλο απασχολούνται 702 μόνιμοι και 2.650 εποχιακοί εργαζόμενοι.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231076522#ixzz1CWiPzMIl

Δραματική έκκληση της Άννας Βαγενά /"Εάλω η Πόλις"


Την απελπισία των κατοίκων σε περιοχές της Αθήνας, όπως η Αχαρνών, η Πατησίων, το Μεταξουργείο, η Ομόνοια και ο Κεραμεικός, περιγράφει με μελανά χρώματα η γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά, σε ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλυτικά η επιστολή της κας. Βαγενά, έτσι όπως εστάλη και δημοσιεύθηκε την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου:


«Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ, Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικίσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού».

»Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων. Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α’ Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος».

»Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο. Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ’ άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών».

»Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.

Με τιμή, Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.».

Πηγή: protothema

Notts County vs Manchester City live tv

English FA Cup
Notts County vs Manchester City

Live tv links:

http://atdhe.net/33454/watch-notts-county-vs-manchester-city

http://www.firstrow.net/watch/47927/1/watch-notts-county-vs-manchester-city.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175125.html

http://www.vipstand.net/watch/18468/1/notts-county-vs-manchester-city.html

sop://broker.sopcast.com:3912/73169

http://www.itv.com/sport/football/facup/

http://www.tvoo.eu/ch2.html

Σε διεθνή κλοιό ο Μουμπάρακ


Ομοβροντία πιέσεων δέχεται τις τελευταίες ώρες από τη διεθνή κοινότητα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, να αποφύγει την κλιμάκωση της βίας στη χώρα του, αλλά και να υιοθετήσει νέες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, καθώς χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους τόσο του Καΐρου όσο και άλλων πόλεων, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του καθεστώτος.

Λίγο πριν από τις 12:00, χιλιάδες πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ, σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα που απέστειλε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Η.Π.Α. έχουν ήδη δώσει εντολή στο προσωπικό της πρεσβείας τους στο Κάιρο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εκκένωσης του κτιρίου ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό από το State department πως από αύριο θα ξεκινήσουν πτήσεις για την ασφαλή μεταφορά όσον υπηκόων τους επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Αίγυτπο.

Αρκετοί κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ αλλά και Πορτ Σάιντ βρίσκονταν επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, με τους οποίους ενώθηκαν κύματα άλλων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, απορρίπτοντας τις αλλαγές που προώθησε ο Μουμπάρακ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Παρά το γεγονός ότι σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση, με αντιπρόεδρο τον πρώην διοικητή των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Ομάρ Σουλεϊμάν, και πρωθυπουργό τον Αχμέντ Αλ Σαφίκ, τόσο οι Η.Π.Α. όσο και οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, διεμήνυσαν στο καθεστώς Μουμπάρακ ότι δεν αρκούν μόνο οι αλλαγές στους κυβερνητικούς θώκους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, συγκάλεσε χθες, λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδας, έκτακτη σύσκεψη των επιτελαρχών εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στην Αίγυπτο αλλά και το τι θα επακολουθήσει των πολιτικών αλλαγών, στις οποίες προέβη το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Την ίδια στιγμή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διά του εκπροσώπου του, Φίλιπ Κρόουλι, έστελνε σαφές μήνυμα προς τον Χόσνι Μουμπάρακ, επισημαίνοντας ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκεστεί σε έναν ανασχηματισμό. Τα λόγια και οι υποσχέσεις του Αιγύπτιου προέδρου πρέπει να συνοδευτούν από δράση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, επισημαίνοντας ότι «το Κάιρο οφείλει να πράξει πολύ περισσότερα από όσα έχει ήδη κάνει», ενώ ταυτόχρονα εξήρε την προσωπικότητα του νομπελίστα πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματικό άνθρωπο και μια ενδεδειγμένη πολιτική λύση, με φόντο τον δίκαιο αγώνα των Αιγυπτίων πολιτών».

Σε ό,τι αφορά, πάντως, στην παρουσία του κ. Ελ Μπαραντέι στην Αίγυπτο – βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό – φαίνεται ότι η Δύση επενδύει αρκετά στο πρόσωπό του.

Ωστόσο, αυτό που θα προκύψει από τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών ή εβδομάδων, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα κυμαίνεται μεταξύ των προτιμήσεων της Δύσης για μια μετριοπαθή ισλαμική κυβέρνηση τύπου Ερντογάν, μοντέλο που θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο από τους δυτικούς, και της επιρροής που θα ασκήσει στις εξελίξεις η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια οργάνωση με κομβικό ρόλο στο παγκόσμιο ισλαμιστικό κίνημα.


Εκκλήσεις για σταθεροποίηση και από τη Ρωσία
Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και η Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για τα τεκταινόμενα στο Κάιρο αλλά και τις άλλες πόλεις της Αιγύπτου.

«Ελπίζω ότι τόσο η αιγυπτιακή ηγεσία όσο και η κοινωνία θα δείξουν πόσο υπεύθυνες είναι με σκοπό τη σταθεροποίηση της κατάστασης και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

Επιπλέον, ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε και στη διακοπή του Διαδικτύου στην Αίγυπτο, εκφράζοντας την ευχή ότι «τόσο οι υπηρεσίες των κοινωνικών δικτύων όσο και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα τεθούν εκ νέου σε πλήρη λειτουργία».


Μέτωπο κατά Μουμπάρακ και από την Ευρώπη
Ωστόσο, οι πιέσεις κατά του Αιγύπτιου προέδρου δεν περιορίστηκαν μόνο στις Η.Π.Α.. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, κάλεσαν τον Μουμπάρακ, να δεσμευτεί σε μια διαδικασία αλλαγών και να έρθει αντιμέτωπος με τις νόμιμες διεκδικήσεις του λαού του, αποφεύγοντας, όμως, με κάθε τίμημα τη χρήση βίας κατά των πολιτών.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι από τα γεγονότα που παρακολουθούμε στην Αίγυπτο. Αναγνωρίζουμε τον κατευναστικό ρόλο που ο κ. Μουμπάρακ διαδραμάτισε εδώ και πολλά χρόνια στη Μέση Ανατολή. Του ζητάμε να δείξει ανοχή και την ίδια διαλλακτικότητα, για να χειριστεί την παρούσα κατάσταση στην Αίγυπτο» ανέφεραν σε μια ιδιαίτερα προσεκτική κοινή δήλωσή τους οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Καλούμε τον πρόεδρο Μουμπάρακ να αποφύγει με κάθε τίμημα τη χρήση βίας κατά των άοπλων πολιτών και καλούμε τους διαδηλωτές να ασκήσουν το δικαίωμά τους ειρηνικά» συνέχισαν στην ανακοίνωσή τους οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Είναι σημαντικό οι αλλαγές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές που υποσχέθηκε ο κ. Μουμπάρακ να γίνουν πράξη και να απαντήσουν άμεσα στις επιθυμίες και τις βλέψεις του αιγυπτιακού λαού» προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες είναι αξίες που πρέπει να γίνονται σεβαστές στην ολότητά τους, περιλαμβανόμενης της ελευθερίας έκφρασης και επικοινωνίας, κυρίως σε ό,τι αφορά στη χρήση του τηλεφώνου και του Internet, καθώς και τα δικαιώματα του συνέρχεσαι και των ειρηνικών διαδηλώσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τριών.

«Ο αιγυπτιακός λαός έχει νόμιμες διεκδικήσεις και ελπίζει σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον. Καλούμε τον πρόεδρο Μουμπάρακ να δεσμευτεί στη διαδικασία αλλαγών, που σημαίνει εγκαθίδρυση μιας κυβέρνησης διευρυμένης εκπροσώπησης και διενέργεια ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» καταλήγει η ανακοίνωση των τριών Ευρωπαίων ηγετών.

Μαζικές αποδράσεις κρατουμένων από τις αιγυπτιακές φυλακές
Κι ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η έκτη ημέρα της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ, χιλιάδες κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή του Ουάντι Νατρούν, 100 χλμ. βόρεια του Καΐρου, όπως δήλωσε πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Μεταξύ των δραπετών, υπάρχει μεγάλος αριθμός ισλαμιστών που κρατούνταν για πολλά χρόνια, καθώς και πολιτικοί αντιφρονούντες. Οι κρατούμενοι το έσκασαν, αρπάζοντας τα όπλα από τους φύλακες σωφρονιστικού καταστήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=247998&cid=5



Επαναπατρίζονται οι Έλληνες της Αιγύπτου


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, σε συνέχεια συνεννοήσεων που έγιναν, όταν ξέσπασε η κρίση, με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αίγυπτο, η αναχώρηση των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες που έχουν διατυπώσει επιθυμία να επαναπατρισθούν.

Η πρεσβεία και οι προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο είναι σε συνεχή επαφή με τις Κοινότητες των Ελλήνων στην Αίγυπτο, όπως και με το Πατριαρχείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγουν, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι οδηγίες που δίνονται στους ομογενείς είναι να παραμείνουν στις κατοικίες τους, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τρίτες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248077&cid=6




Italian Serie A Live/ Directa Gol/Simulcast/Multigol

Italian Serie A Live

Bologna FC vs. AS Roma
Cagliari vs. AS Bari

Genoa vs. Parma
Inter Milan vs. US Palermo
US Lecce vs. AC Cesena
Napoli vs. Sampdoria


Live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47909/1/watch-serie-a-simulcast/multigol.html

http://atdhe.net/33447/watch-serie-a-directa-gol

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175062.html

http://www.vipstand.net/watch/18475/1/serie-a-simulcast/multigol.html

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d3ae0696b8ab

http://www.freedocast.com/forms/embedplayercustom.aspx?fid=531B428231E6213D109E&ftype=stream&domain=myp2p.eu&width=800&height=550

http://www.espa.tv/embed.php?channel=rossetti96&width=780&height=560

Πώς τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη»

Τη μυστική συμφωνία με τους Αμερικανούς για την κρίση των Ιμίων και το πώς η ελληνική διπλωματία αποδέχθηκε, εμμέσως, ότι τα νησιά αυτά αποτελούν «γκρίζα ζώνη» αποκαλύπτει επιστολή του τότε υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Γουόρεν Κρίστοφερ, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, και στον Τούρκο ομόλογό του, Ντενίζ Μπαικάλ, φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996 και αναφέρει πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεσμεύθηκαν να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία και σημαίες από τα Ίμια και την γύρω περιοχή, αλλά και να μην επιστρέψουν σε αυτήν.

Μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου 1996 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. δήλωνε ότι «οι Η.Π.Α. δεν αναγνωρίζουν ελληνική ή τουρκική κυριαρχία στα Ίμια/Καρντάκ και πιθανολογείται ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση».


Η επιστολή
Ο κ. Κρίστοφερ στην επιστολή επισημαίνει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες -με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες.

Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίδουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια, και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνηση της (άλλης χώρας)».

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των δύο επιστολών είναι ίδιο, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των χωρών και την επέδωσαν στους κ. Πάγκαλο και Μπαϊκάλ ο πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, και ο επιτετραμμένος στην Άγκυρα, Φράνσις Ριτσαρντόουν, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η βαρύτητα και το νόημα μιας τέτοιας επιστολής από τον επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας είναι προφανής, αφού με τον τρόπο αυτό, οι Η.Π.Α. ανέλαβαν, πέραν του ρόλου μεσολαβητή, και αυτόν του εγγυητή.

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, -εγκλωβισμένη στο κατά πολλούς μη πραγματικό δίλημμα, «πόλεμος ή συμβιβασμός»-, ανέλαβε την υποχρέωση να αποχωρήσει από τα Ίμια, τα οποία μέχρι τότε αποτελούσαν αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος, και να μην επιστρέψει, ίσως, να εξηγεί και την αρχική ενόχληση που φέρεται να εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν παρέλαβε την επιστολή.

Ωστόσο, η αρχική αυτή ενόχληση, αν ποτέ υπήρξε, δεν εμπόδισε τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, να ευχαριστήσει επισήμως και από το βήμα της Βουλής την αμερικανική πλευρά για την παρέμβασή της, όπως αυτή αποτυπώνεται στην επιστολή που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ούτε βεβαίως απέτρεψε τον τότε υπουργό Εξωτερικών και σήμερα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, από τη διαβόητη ρήση του, «πείτε ότι την ελληνική σημαία την πήρε ο άνεμος».



Πώς επιβεβαιώθηκε η μυστική συμφωνία
Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, διά της οποίας τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη», επιβεβαιώθηκε την επομένη, με τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, που επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στην Καλόλιμνο. Τότε η Αθήνα διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η συμφωνία που είχε εξασφαλίσει ο διαμεσολαβητής Ρ. Χόλμπρουκ αφορούσε μόνο στα Ίμια ή τα... «Ίμια/Καρντάκ», όπως τα αποκαλούσαν πλέον οι Αμερικανοί...

Τηλεγράφημα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα προς τον κ. Κρίστοφερ, στις 7 Φεβρουαρίου, ανέφερε: «Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πληροφορίες περί παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στη νησίδα της Καλολίμνου κοντά στα Ίμια / Καρντάκ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είπαν ότι μόνον η νησίδα των Ιμίων καλύπτεται από τη συμφωνία απεμπλοκής που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. στις 30 - 31 Ιανουαρίου. Έτσι, κατά την άποψή τους, η παρακείμενη νησίδα της Καλολίμνου δεν υπάγεται στη συμφωνία και δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων (ή άλλων προσώπων) στην Καλόλιμνο (ή σε άλλα νησιά / νησίδες του Αιγαίου)». Το τηλεγράφημα επισημαίνει πως «η πρεσβεία ενεργεί θεωρώντας ότι η συμφωνία περί επανόδου στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτει μόνον τα Ίμια / Καρντάκ και όχι άλλα γειτονικά νησιά / νησίδες» και ζητεί σχετική επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πράγματι στις 8 Φεβρουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι η Καλόλιμνος είναι ελληνική και πως η συμφωνία αφορούσε μόνο στα Ίμια: «Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν στην πρεσβεία μας ότι η Ελλάδα τοποθέτησε κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους...

Καταστήσαμε σαφές ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους να αναπτύξουν αυτά τα στρατεύματα, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι δυνατόν να παρερμηνευθούν και να προκαλέσουν αντιδράσεις στην Άγκυρα. Ο πρέσβης Τσίλας μεταβίβασε το μήνυμα αυτό στους υπουργούς Εξωτερικών, Πάγκαλο, και Άμυνας, Αρσένη. Παραπονέθηκαν ότι επρόκειτο για ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος και ότι δεν ήταν θέμα προς συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κρίση έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, ο υπ. Π. Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248038&cid=6

Live Europe soccer now

Brescia vs Chievo Verona
Arsenal vs Huddersfield Town 13:00 CET
Ankaragucu vs Manisaspor
2. Bundesliga Simulcast / Konferenz

Live tv links:

Brescia vs Chievo Verona
http://atdhe.net/33431/watch-brescia-vs-chievo-verona

http://www.firstrow.net/watch/47847/1/watch-brescia-vs-ac-chievo-verona.html

http://www.vipstand.net/watch/18489/1/brescia-vs-ac-chievo-verona.html

Arsenal vs Huddersfield Townhttp://atdhe.net/33433/watch-arsenal-vs-huddersfield-town

http://atdhe.net/33488/watch-arsenal-vs-huddersfield-town

http://www.firstrow.net/watch/47852/1/watch-arsenal-vs-huddersfield-town.html

Ankaragucu vs Manisaspor
http://atdhe.net/33434/watch-ankaragucu-vs-manisaspor

http://www.firstrow.net/watch/47861/1/watch-mke-ankaragucu-vs-manisaspor.html
2. Bundesliga Simulcast / Konferenz
http://atdhe.net/33438/watch-2-bundesliga-simulcast---konferenz

http://atdhe.net/33490/watch-2-bundesliga-simulcast---konferenz

http://www.firstrow.net/watch/47863/1/watch-2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz-.html

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ live tv

Greece Super League
Atromitos Athens vs Asteras Tripolis

Live tv links:

http://atdhe.net/33439/watch-atromitos-athens-vs-asteras-tripolis

http://www.firstrow.net/watch/47876/1/watch-atromitos-athens-vs-asteras-tripolis.html

http://www.firstrow.net/watch/47876/2/watch-atromitos-athens-vs-asteras-tripolis.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175110.html

http://www.vipstand.net/watch/18480/1/atromitos-athens-vs-asteras-tripolis.html

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37204&tid=41768&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207
http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37204&tid=41767&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=123396&lang=en&eid=65087&lid=59104&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=webcaston&c=ffhtrjr&lang=en&eid=65087&lid=61959&ci=26&si=1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ live tv

Greece Super League
Panionios Athens vs AO Kavala

Live tv links:

http://atdhe.net/33440/watch-panionios-athens-vs-ao-kavala

http://www.firstrow.net/watch/47880/1/watch-panionios-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175111.html

http://www.vipstand.net/watch/18479/1/panionios-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37253&tid=41773&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37253&tid=41769&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207
http://livetv.ru/webplayer.php?t=limev&c=ghj&lang=en&eid=65088&lid=62023&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=78FB09716EEF11026B234E8BF316D0BB&lang=en&eid=65088&lid=62013&ci=26&si=1

Buyuksehir vs Besiktas live tv

Turkish Superlig
Buyuksehir vs Besiktas

Live tv links:
http://atdhe.net/33441/watch-buyuksehir-vs-besiktas

http://www.firstrow.net/watch/47881/1/watch-buyuksehir-vs-besiktas.html

http://www.firstrow.net/watch/47881/2/watch-buyuksehir-vs-besiktas.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/150/v-175112.html

http://www.vipstand.net/watch/18478/1/buyuksehir-vs-besiktas.html

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ / ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΜΠΗ


















ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης για τον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» - Μέτρο 121, με προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης ύψους 285.000.000 ευρώ.

Το Μέτρο 121 του ΠΑΑ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», προσφέρει τη δυνατότητα ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να βελτιωθούν οι συνολικές τους επιδόσεις και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, με ποσοστά ενίσχυσης που κυμαίνονται από 40 - 75%, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας/έδρας.

Αναλυτικά, με την ένταξη στο Μέτρο 121 του ΠΑΑ ενισχύονται επενδύσεις για:

•τη μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε περιπτώσεις που η αναγκαιότητα μετεγκατάστασης προκύπτει για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας,
•την υγιεινή και καλή διαβίωση των ζώων,
•την προστασία της δημόσιας υγείας,
•την προστασία του εδάφους και των υδάτων, τη βελτίωση της ικανότητας αποδοτικότερης χρήσης των υδάτων και της άμβλυνσης των κλιματικών αλλαγών,
•την υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων, τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου,
•την ασφάλεια στον χώρο της εργασίας,
•την υιοθέτηση καινοτομιών και τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών [ΤΠΕ],
•τη βελτίωση και την παρακολούθηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων,
•τη βελτίωση της εφαρμογής και παρακολούθησης της πολλαπλής συμμόρφωσης,
•τη βελτίωση της διαχειριστικής και επιχειρησιακής ικανότητας της γεωργικής-κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης,
•τη βελτίωση της παραγωγής της εκμετάλλευσης μέσω της επέκτασης ή της αντικατάστασης υφιστάμενων κλάδων ή της εισαγωγής νέων κλάδων παραγωγής που τα προϊόντα τους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα διάθεσης.
Οι δαπάνες που θεωρούνται επιλέξιμες προς ενίσχυση αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό, εξοπλισμό αρδευτικών συστημάτων εξοικονόμησης ύδατος, καθώς και εξοπλισμό αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για κάλυψη των αναγκών της εκμετάλλευσης, κλπ. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Μέτρου, προβλέπεται και η δυνατότητα καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας.

Δικαιούχοι του Μέτρου είναι νέοι γεωργοί, γεωργοί σε καπνοπαραγωγικές περιοχές και λοιποί γεωργοί. Η δαπάνη κατανέμεται στους δικαιούχους ως εξής:

- 50 εκ. € σε νέους γεωργούς του Μέτρου 112 του ΠΑΑ 2007-2013,
- 135 εκ. € σε γεωργούς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές, που το έτος 2009 ενεργοποίησαν εκτατικά δικαιώματα προερχόμενα από καπνό,
- 100 εκ. € σε λοιπούς γεωργούς.

Η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης προβλέπεται να γίνεται ηλεκτρονικά με ημερομηνία έναρξης την 18η Φεβρουαρίου 2011 και λήξης την 18η Απριλίου 2011.

Με γνώμονα την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, ο σχεδιασμός του Μέτρου 121, προβλέπει τη μείωση των απαιτούμενων υποχρεωτικών δικαιολογητικών, την απλοποίηση της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης– φακέλου υποψηφιότητας και την αξιοποίηση κατάλληλου πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή, την αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων, κλπ.





Γέροντας Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!

Aναφέρονται μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, απο το 1992, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία θα μας ... επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

Προβλέπονται διάφορα γεγονότα με χρονολογική σειρά που.....
αφορούν σημερινά δεδομένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πρίν δεν είχαν ουδεμία βάση. Και όμως ...

Ο Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!

Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» .

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια»…




Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο

► «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

► «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

► «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413

► «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

► «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

► «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 - 418

► Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.

► «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

► «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

► «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431

► «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

► Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

► «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

► «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

► «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441

► «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

► «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2011/01/blog-post_1181.html#ixzz1CStoau8y