Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Καταστράφηκαν 43 χιλιάδες προϊόντα λαθρεμπορίου


Περισσότερα από 43 χιλιάδες μικροαντικείμενα, που εισήχθησαν λαθραία στη χώρα μας και επρόκειτο να διατεθούν από αλλοδαπούς μικροπωλητές
στην τοπική αγορά, καταστράφηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο της Κατερίνης.
Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς  η προσπάθεια  να περιοριστεί δραστικά το παραεμπόριο που πλήττει την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με τη συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού, κατασχέθηκαν περισσότερα από 43 χιλ.μικροαντικείμενα –προϊόντα παραεμπορίου μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερεις οικίες όπου διέμεναν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν περίπου 60 αλλοδαποί που τα κατείχαν.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος διαμήνυσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς «η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την πάταξη του παραεμπορίου είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο της Κατερίνης και προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή». Ο κ. Ίτσιος ευχαρίστησε την Αστυνομία και την Εισαγγελία για την καλή συνεργασία, καθώς και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας για την αποτελεσματικότητά τους.
Στην καταστροφή των κατασχεμένων εκτός από τον κ. Ίτσιο, παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την μεγάλη προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου , ιδιαίτερα   σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.
«Το παραεμπόριο αποτελεί μια ανοιχτή πληγή  που πλήττει καίρια το νόμιμο εμπόριο και αποτελεί θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, τονίζοντας πως αριθμητικά η παράνομη αυτή δραστηριότητα αγγίζει το 30% του ΑΕΠ, ενώ τα έσοδα από τη διακίνηση των λαθραίων προϊόντων ανέρχονται σε δις ευρώ. «Και όλα αυτά» σημείωσε «την ώρα που ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν καθημερινά λουκέτα και επαγγελματίες συλλαμβάνονται για χρέη προς το δημόσιο. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, που έθεσε σε προτεραιότητα το σημαντικό αυτό ζήτημα, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική οικονομία και τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Γ. Ίτσιο, στην Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος Νόπη Παπαδοπούλου και σε όλους τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, που με ζήλο υλοποιούν αυτή την αποστολή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ΕΛΑΣ και προσωπικά στον Υποδ/ντή κ. Θανάση Μαντσούκα, αλλά και στην Εισαγγελία, για την σημαντική συνδρομή που παρέχουν στην πάταξη του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των επιχειρήσεων της Κατερίνης».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι επιτυχίες στον τομέα αυτό θα συνεχιστούν , χάρη στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο, αν και όπως είπε το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του από την Πολιτεία που θα πρέπει να εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισαγωγής των λαθραίων προϊόντων, τελωνεία, λιμάνια, αποθήκες κλπ.΄