Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σε κρίσιμη κατάσταση 59χρονος από έκρηξη στο Σαντάνσκι Βουλγαρίας


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην πόλη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας 59χρονος που προέρχεται από την κοινότητα
των Ρομά. Ο άτυχος άνδρας είχε σκύψει να δει τι έχει το πακέτο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο και εξερράγη, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα.

Η κατάστασή του, όπως δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης του Σαντάνσκι Γκεόργκι Κόστοφ, κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθούν όλες τις πιθανές οδούς για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός μιας από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες, ανάμεσα στις πολυάριθμες παρατάξεις που εκφράζουν πολιτικά τους Ρομά της Βουλγαρίας τα τελευταία είκοσι χρόνια, Τσεβετελίν Κάντσεφ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η βομβιστική απόπειρα «να έχει πολιτική βάση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ούτε καν θέλω να σκεφτώ κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο κ. Κάντσεφ στις δηλώσεις του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «Φόκους».

Ο πρόεδρος του κόμματος Euroroma προτίθεται να ενημερώσει για το συμβάν τον αρχηγό του αριστερού «Συνασπισμού για τη Βουλγαρία», στον οποίο πρόσκειται η παράταξή του, αλλά περιμένει να γυρίσει ο κ. Στανίσεφ από τις Βρυξέλλες.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=148749&catid=7