Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έρευνα: Πως ο δ/ντης σας μπορεί να σας γλιτώσει από εμφραγμα

Μας το έστειλε το lifezone.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχετε εκτός από τους οικονομικούς, και λόγους υγείας  για να τα πάτε καλά με τον διευθυντή σας γιατί… 
μια προαγωγή μπορεί να συνεπάγεται με καλά νέα για το πορτοφόλι σας, ωστόσο νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι και ευεργετική για την καρδιά σας.
Αν δουλεύετε σε γραφείο ή σε μια δουλειά στην οποία έχετε αυξημένες πιθανότητες να πάρετε προαγωγή, τότε αντιμετωπίζετε λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξετε επικίνδυνες για την υγεία σας παθήσεις σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου College του Λονδίνου.
Οι  ερευνητές  εξέτασαν το ιστορικό 4700 δημοσίων υπαλλήλων σε διάστημα 15 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι από αυτούς εργάζονταν σε τμήματα όπου υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες και ευκαιρίες να πάρουν προαγωγή, αντιμετώπιζαν  20% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κάποια καρδιακή πάθηση.
Παλιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι συντελεστές ταινιών και οι υποψήφιοι για όσκαρ και οι επιστήμονες που ήταν υποψήφιοι για να πάρουν νόμπελ καθώς και οι παίκτες του μπέιζμπολ που κερδίζουν μετάλλια, ζουν περισσότερο από τους επιστήμονες, τους ηθοποιούς  ή τους αθλητές που δεν διακρίνονται.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η έρευνα επιβεβαιώνει ότι τα άτομα που επιτυγχάνουν υψηλή κοινωνικοοικονομική θέση έχουν να αποκομίσουν και οφέλη για την υγεία τους.