Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν την καταλήστευση Κάι κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων

Μας το έστειλε ο Βασίλης Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.   Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν  την καταλήστευση Κάι κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων

Οι εκτός ΑΕΠΠΥ ασφαλισμένοι πώς θα προμηθευτούν τα πολύτιμα για την ζωή τους πανάκριβα φάρμακα?

Φθάσαμε στο έσχατο σημείο λόγω των συσσωρευμένων ανεξόφλητων οφειλών τού ΕΟΠΠΥ
προς τού; φαρμακοποιούς, να αρνούνται αυτοί να χορηγήσουν πανάκριβα φάρμακα σε πάσχοντες από καρκίνο , με αποτέλεσμα αυτοί να κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους , πρόβλημα πού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά από την βραχύβειας διάρκειας υπηρεσιακή Κυβέρνηση και ειδικότερα από τον Υπηρεσιακό Υπουργό  υγείας πού βέβαια καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες πού όμως δεν αρκούν .Τί μάς οδήγησε σε αυτήν την απαράδεκτη , πρωτόγνωρη, προσβλητική για τον πολίτη κατάσταση να εκβιάζουν κυριολεκτικά οι φαρμακευτικές εταιρείες το Υπουργείο Υγείας και τούς ασφαλισμένους πού βρίσκονται κυριολεκτικά πλέον στο έλεος τους? Ποιός ευθύνεται για αυτό το τραγικό αδιέξοδο πού ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση τού δικαιώματος τού πολίτη να απολαμβάνει στοιχειωδών δικαιωμάτων του? Είναι μόνον οι καρκινοπαθείς πού έχουν άμεσα ανάγκη φαρμακευτικών σκευασμάτων για να κρατηθούν στην ζωή? Οι εκτός ΕΟΠΠΥ ασφαλισμένοι  λ χ  οι χαμηλοσυνταξιούχοι πώς θα προμηθευτούν τα φάρμακα τους?
Σύμφωνα με την δήλωση τού Διοικητή του ΕΟΠΠΥ οι ασφαλισμένοι της επαρχίας θα επικοινωνούν με τον ασφαλιστικό φορέα και θα τούς αποστέλλονται τα φάρμακα τούς , όμως οι ασφαλισμένοι άλλων ταμείων πού δεν υπάγονται στον ΕΟΠΠΥ και δεν καλύπτονται από αυτόν, πρέπει να επικοινωνούν με τα ασφαλιστικά ταμεία τους πού οφείλουν στις πανίσχυρες φαρμακοβιομηχανίες και δεν χορηγούν ενδεχομένως δικαιολογημένα τα πολύτιμα για την υγεία τους φάρμακα.
Η ανερμάτιστη, εγκληματική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων, ήταν αιτία να πλουτίσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσοί  που έγιναν παντοδύναμες και τώρα πού κατέρρευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία , εκβιάζουν με τον πλέον απροσχημάτιστο τρόπο προκειμένου να πληρώνονται τοις μετρητοίς, λόγω της αφερεγγυότητας και ανικανότητας τού Υπουργείου Υγείας που επέτρεψε να φθάσουμε στο οικτρό αυτό σημείο αναξιοπρέπειας για βαριά αρρώστους να εκλιπαρούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να πάρουν ότι δικαιούνται, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες τού κόσμου. Να ελπίσουμε να βρεθεί πολιτική λύση να επιτευχθεί διακανονισμός γρήγορα διότι πέραν τού κινδύνου στον οποίον εκτίθενται οι ασφαλισμένοι, εκτιθέμεθα για ακόμη μία φορά διεθνώς Β.Νουλέζας