Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Καμμένος: Ο κ. Σαμαράς δεν δεσμεύθηκε για επαναδιαπραγμάτευση


Ο κ. Σαμαράς δεν εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει πτώχευση της Ελλάδας εντός του μνημονίου, ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ.


Τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για κατάργηση και όχι επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τη συμμετοχή ή στήριξη σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.
Όπως ανέφερε, κατά τη συνάντηση, πρότεινε πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Σαμαράς θέλει να παραμείνει ο ίδιος.
«Ρωτήσαμε σε τι θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Θέσαμε το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε μόνο στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως έφτασε εδώ η χώρα», είπε ο κ. Καμμένος.
«Ζήτησα να εξετάσει η ΝΔ σοβαρά την επαναδιαπραγμάτευση και τον ρώτησα αν αποκλείει την πτώχευση εντός μνημονίου. Δεν το εγγυήθηκε», ανέφερε.
Όπως τόνισε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε περίπτωση που χρειαστεί από την αντιπολίτευση θα στηρίξουν νόμους προς το όφελος και την αποδέσμευση του λαού. «Ό,τι θετικό θα το στηρίζουμε. Αν συνεχίσει η πολιτική αυτή δεν θα τη στηρίξουμε», επεσήμανε.

http://www.voria.gr/