Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Την 1.30 π.μ. της Τρίτης, 12ης/26ης Ιουνίου 2012, ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρος Πούτιν, τελών επίσκεψιν εις το Ισραήλ και την Παλαιστινιακήν Αυτονομίαν επεσκέφθη
τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.

Τον Πρόεδρον της Ρωσίας υπεδέχθη και εξενάγησεν εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως, τον Πανάγιον Τάφον, τον Φρικτόν Γολογοθάν και εις τα λοιπά εν αυτώ προσκυνήματα, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος υπό ομάδος Ναϊτών και Αγιοταφιτών Πατέρων.
 Διαρκούσης της επισκέψεως ταύτης, ο Μακαριώτατος εξέφρασε προς τον Πρόεδρον τας ευχαριστίας Αυτού επί τη επισκέψει ταύτη, δια την υποστήριξιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ηυχήθη αυτώ κυβερνητικήν δύναμιν άνωθεν, δια να φέρη εις πέρας την θεοφιλή αποστολήν Αυτού προς όφελος της χώρας αυτού, της Ορθοδοξίας και της ειρήνης των λαών.

Ο δε εξοχώτατος Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν προσεκύνησε μετ’ ευλαβείας εις τον Πανάγιον Τάφον, τον Φρικτόν Γολγοθάν και το παρεκκλήσιον της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού.

Εις το γραφείον του Ναού της Αναστάσεως ο Παρασκευοφύλαξ Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος προσέφερεν εις τον κ. Πρόεδρον ωραίαν εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης. Ο δε κ. Πούτιν προσέφερε προς τον Μακαριώτατον ωραίαν εικόνα του Χριστού, την οποίαν αφιέρωσεν ο Μακαριώτατος εις τον Ναόν ως μνημόσυνον της επισκέψεως του κ. Προέδρου.

Εν συνεχεία της επισήμου επισκέψεως αυτού εις την Αγίαν Γην, την πρωΐαν της Τρίτης, 12ης/26ης Ιουνίου 2012, ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν μετέβη εις την Αγίαν Πόλιν Βηθλεέμ και εγένετο δεκτός εις τον Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού (Βασιλικήν) της Βηθλεέμ υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου εις Βηθλεέμ Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κ. Θεοφυλάκτου, των εκπροσώπων της Ρωσικής Αποστολής εις την Αγίαν Γην και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη ΕΔΩ


romfea.gr/