Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νεκρός πυροσβέστης στην Ελευσίνα

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς
που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ελευσίνα και απείλησε την 112 Πτέρυγα Μάχης.
Ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Πρόκειται για τον οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.
Άλλοι τρεις πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο από αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά νωρίτερα μεταφέρθηκε από τον Ασπρόπυργο, εντός του στρατοπέδου της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Τελικά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών τέθηκε υπό έλεγχο. Την περιοχή συνεχίζουν να διαβρέχουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 και δύο CL-215.
Οι φλόγες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ως απώλειες έχουμε έναν καταυλισμό τσιγγάνων, χωρίς ευτυχώς να θρηνίσουμε άλλα θύματα και να υπάρξουν τραυματίες.
Σε γενικότερο πλαίσιο η φωτιά απείλησε αποθήκες, σπίτια, εργοστάσια και πέρασε μέσα από αυλές πάνω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, 38 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ υπό ελεγχο είναι η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο Σαλαμίνας.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.

Την κατάσταση δυσκολεύουν ιδιαίτερα οι ισχυροί άνεμοι.