Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ: «Πάλι τα καταφέρατε»!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο κάθισε ο Μισέλ Πλατινί και παρακολούθησε τον
προημιτελικό Γερμανίας - Ελλάδας.
Λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα αντάλλαξε χειραψία και με τους δύο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες.
Μιλώντας με τα στελέχη τη Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της UEFA σχολίασε την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν η Πολωνία και η Ουκρανία.
Μετά το παιχνίδι με τη «νατσιονάλμανσαφτ» ο Γάλλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας παρατήρησε πως η Ελλάδα μπήκε φοβισμένα στο παιχνίδι. Πάντως, όταν το σκορ έγινε 4-1 και καθώς κυλούσε ο χρόνος και πλησίαζε η λήξη του αγώνα, ο Μισέλ Πλατινί προέβλεψε ότι η «γαλανόλευκη» θα σημειώσει και άλλο γκολ.«Πάλι τα καταφέρατε» είπε ο Μισέλ Πλατινί, αναφερόμενος στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη φάση των «8» της διοργάνωσης. Πιθανόν αποτέλεσε έκπληξη και για τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA η νίκη της Εθνικής επί της Ρωσίας, που άνοιξε τον δρόμο για την προημιτελική φάση.
Δικαιώθηκε πλήρως λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, όταν ο διαιτητής Σκόμινα υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπόατενγκ μέσα στη γερμανική περιοχή. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλπιγγίδης και ο Μισέλ Πλατινί χαμογέλασε.
Πριν από μερικές ημέρες είχε εκφράσει την άποψη ότι η Γερμανία θα φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης και θα βρει απέναντί της την Ισπανία. Δηλαδή, βλέπει επανάληψη του τελικού του 2008. Τότε, στη Βιέννη, οι Ιβηρες είχαν κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζοντας τα «πάντσερ» με 1-0.
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
Το εγκώμιο της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έπλεξε στο σύνολό του ο Τύπος της Πολωνίας χθες. Οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν το Σάββατο στις αναφορές τους στον προημιτελικό Ελλάδας - Γερμανίας έπλεξαν το εγκώμιο της γερμανικής ομάδας και ανέφεραν ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αναφορές τους στην εθνική μας ομάδα ήταν του στυλ ότι δεν είχε τύχη απέναντι σε αυτήν τη Γερμανία αλλά ότι η πρόκρισή της στην προημιτελική φάση, αποκλείοντας, μάλιστα, στον όμιλο τη Ρωσία και τη διοργανώτρια Πολωνία, ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Υπήρξε εφημερίδα η οποία έκανε λόγο για τιμητικό αποκλεισμό και τιμητική αποχώρηση της Ελλάδας από το Euro 2012.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Ενα θέμα στο οποίο αναφερόταν χθες ο πολωνικός Τύπος ήταν ένα από τα συνήθη στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Για πρώτη φορά θίχτηκε το θέμα του τι θα γίνουν τα στάδια και τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν για το Euro 2012 μετά το τέλος της διοργάνωσης και πώς αυτά θα συντηρηθούν. Ιδιαίτερη αναφορά γινόταν στο μεγαλοπρεπές και υπερσύγχρονο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, το οποίο είναι άγνωστο πώς θα συντηρηθεί μετά το Euro. Το γήπεδο αυτό ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία και θα το συντηρεί, αλλά άγνωστο με ποιους πόρους. Καμία ομάδα δεν σχεδιάζεται να το χρησιμοποιεί ως έδρα. Το θέμα της χρήσης των νέων, όμορφων και σύγχρονων σταδίων του Euro ύστερα από αυτό είναι λογικό να ανοίγει τώρα που η διοργάνωση φθάνει στο τέλος της και να προκαλεί συζητήσεις.