Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΄΄ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ…ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ΄΄ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΄΄ ΠΟΛΙΤΕΙΑ΄΄

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
EΡΓΟ: «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός αρδευτικώνδικτύων Δ. Κατερίνης Ν. Πιερίας »
Το έργο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός Αρδευτικών δικτύων Δ. Κατερίνης Ν. Πιερίας » που
αφορά τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των αρδευτικών δικτύων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άνω Αγιάννη, Νεοκαισάρειας, Γανόχωρας, Σβορώνου και των οικισμών Ν. Κεραμιδίου και Χράνης , καθώς και την βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο αρδευτικό δίκτυο, υλοποιείται με Δ/νουσα Υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Το έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Οκτώμβριο του 2008, με τεχνικές μελέτες του Δήμου Κατερίνης ,και το Υπουργείο , όρισε ρητά στην Διακήρυξη του έργου, (Οκτώμβριος 2008) ότι Δ/νουσα /επιβλέπουσα Υπηρεσία του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Πιερίας ,και τώρα το τμήμα Δομών Περβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας .
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας , με τον προιστάμενο της Δ/νουσας Υπηρεσίας και στελέχη της διαφόρων ειδικοτήτων (Πολιτικού Μηχ./κού Μηχανο/γου Μηχ./κού, Τοπογράφου Μηχ./κού ) ,που απαιτούνται για την επίβλεψη ενός έργου τόσο μεγάλου σε αντικείμενο και έκταση και πολύπλοκου ,έχουν την ευθύνη της υλοποίησης του έργου σύμφωνα με την σύμβαση ,τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο του έργου ,την εφαρμογή των μελετών ,καθώς και την τροποποίηση των μελετών ,όταν προκύπτει αναγκαιότητα γι’αυτό.
Η σπουδαιότητα και πολυπλοκότητα του έργου φαίνεται από τα μεγέθη του ,καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή νέων αγωγών δικτύου άρδευσης σε συνολικό μήκος περίπου 139.000 μ.μ., πλήθος δεξαμενων και αντλιοστασίων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του έργου με τον απαραίτητο ηλεκρομηχανολογικό εξοπλισμό, ανόρυξη γεώτρησης και αγροτική οδοποία μήκους 80 χλμ..
Η Δ/νουσα- Επιβλέπουσα Υπηρεσία ,καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στην ευθύνη της σωστής επίβλεψης του έργου , που της ανατέθηκε από την προισταμένη Αρχή που είναι η Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , βρίσκεται δε σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των μελετών και την αναγκαιότητα τροποποίησης αυτών ,καθώς προκύπτουν προβλήματα αλλαγής θέσεων δεξαμενών ,λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος .


Ο Δ/ντής της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Πιερίας (α.α.)

Πάτσας Γρηγόρης