Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άμεσα η πώληση της ATE Bank


Ο κύβος ερρίφθη για την ATE Bank χθες το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών όπου ο υπουργός Γ. Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος
συμφώνησαν στην άμεση πώλησή της.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κυβέρνηση και ΤτΕ επιταχύνουν τόσο τις διαδικασίες πώλησης της ATE Bank ώστε εί δυνατόν το θέμα να έχει κλείσει μέσα στα επόμενα 24ώρα, απόφαση για την οποία ήταν καταλυτική και η παρέμβαση της Τρόικας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τρόικα έχει πολλάκις διαμηνύσει γραπτώς και προφορικώς το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος «ΑΤΕ Bank».
Μάλιστα, η επίλυση του θέματος της ATE Bank αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες που η τρόικα έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της χώρας μας. Ωστόσο οι κ.κ. Στουρνάρας και Προβόπουλος συζήτησαν αναλυτικά το πώς μπορεί να πωληθεί η τράπεζα διασφαλίζοντας ωστόσο τους πιο συμφέροντες όρους για το ελληνικό δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι για το καλό κομμάτι της ATEbank έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς. Αφορούν, το καλό τμήμα της τράπεζας, καθώς θα προηγηθεί διαχωρισμός της κρατικής τράπεζας, σε «καλή» και «κακή». Ο διαχωρισμός αυτός δε θα γίνει κατά τα πρότυπα της Proton, αφού η «καλή» ATE Bank δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό.
Πηγή: axiaplus.gr