Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Χαλκιδική: Ανήλικη τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους.



Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύεται ανήλικο κορίτσι βαριά τραυματισμένο από προπέλα σκάφους.

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο από διερχόμενο σκάφος στην μαρίνα του ξενοδοχείου Πόρτο Καράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών, "μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική
Αρχή Ν. Μαρμαρά για περιστατικό τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΕΝΟΣ» ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς κατά την ανάδυσή του για επιβίβαση στο Τ/Χ σκάφος «ΚΑΒΟΥΡΑΚΙ» Τ.Θ. 1888.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. για παροχή βοήθειας, ενώ στη συνέχεια το ανήλικο κορίτσι παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης όπου και παραμένει νοσηλευόμενο.

Προανάκριση διενεργείται από το Α? Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Υπολιμεναρχείου Νέων Μουδανιών"

Νωρίτερα το rthess.gr είχε γράψει:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου της μαρίνας Θωμά Μάργαρη που μίλησε στο ΡΘ, το ατύχημα συνέβη 1,5 με 2 ναυτικά μίλια νότια του ξενοδοχείου Πόρτο Καράς.

Χθές το μεσημέρι το ΕΚΑβ έλαβε κλήση για να παραλάβει παιδί από Πόρτο Καράς.

Οι διασώστες βρήκαν το παιδί αιματοκυλισμένο κι ενώ του είχαν ήδη παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του Πόρτο Καράς.

Επειδή το περιστατικό κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης το οποίο και μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Το παιδί το μετέφερε στην μαρίνα ήδη τραυματισμένο διερχόμενο σκάφος, είπε στο ΡΘ ο Θωμάς Μάργαρης υπεύθυνος της μαρίνας.

www.rthess.gr