Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας: Θα τρώμε χωρίς να παχαίνουμε!

Μας το έστειλε το lifezone.... Ευχαριστούμε πολύ

Μπορείτε να φάτε ότι θέλετε, χωρίς να παχύνετε, απλά κάνοντας ένα εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας;  Κι όμως…
Ένα εμβόλιο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να τρώνε  junk food και παχυντικές
τροφές και να μην παχαίνουν θα είναι ίσως η απάντηση στην παχυσαρκία στο εγγύς μέλλον.
Οι επιστήμονες επινόησαν ένα εμβόλιο το οποίο θα χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τα περιττά κιλά. Σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια μία και μόνη ένεση βοήθησε τα τρωκτικά να χάσουν το 10% του βάρους τους μετά από λίγες ημέρες.
Επιπλέον στο διάστημα αυτό τάιζαν τα πειραματόζωα με τροφές που περιείχαν υψηλές ποσότητες λίπους γεγονός που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο πιθανότατα θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μην προσέχουν τη διατροφή τους και παρόλα αυτά να μένουν αδύνατοι.
Ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βιαστούμε να εγκαταλείψουμε την υγιεινή διατροφή καθώς εκτός από την παχυσαρκία, η κατανάλωση πολλών λιπαρών μπορεί να έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Επιπλέον οι δοκιμές για το συγκεκριμένο εμβόλιο βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμη περίπου δέκα χρόνια δοκιμών προτού αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά.
Το εμβόλιο λειτουργεί ξεγελώντας το ανοσοποιητικό σύστημα  με αποτέλεσμα να δημιουργεί αντισώματα σε μια ορμόνη που λέγεται σωματοστατίνη. Η συγκεκριμένη ορμόνη η οποία παράγεται από τον εγκέφαλο και το πεπτικό σύστημα, αλληλεπιδρά με άλλες ορμόνες, μειώνοντας τον μεταβολισμό,  γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά.
Τα αντισώματα όμως που δημιουργούνται χάρη στο εμβόλιο σταματούν τη δράση της συγκεκριμένης ορμόνης με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και να χάνουμε κιλά.