Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Φωτιά στο Σέιχ Σου- Ευχάριστα τα νέα/ Ήταν ορατή από τον Κολινδρό...


Ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Σειχ Σου, κοντά στο Ρετζίκι.
Όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο, είπε στο ΡΘ ο υπουργός Μακεδονίας
Θράκης Θ.Καράογλου.

Καταλυτικό ρόλο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς έπαιξε η επέμβαση της πυροσβεστικής και ιδιαίτερα των εναέριων μέσων, τα οποία «χτύπησαν» στην καρδιά της

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο , 13 οχήματα και δεκάδες υδροφόρες δήμων της περιοχής.


Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις 2.30 περίπου το μεσημέρι, στο Σέιχ Σου, πάνω από την περιφερειακή οδό ανάμεσα στους κόμβους Φιλιππείου - Ρετζικίου, και κατευθύνθηκε προς το Ρετζίκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο.


Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Κανονικά η κυκλοφορία στον περιφερειακό.

Νωρίτερα το rthess.gr είχε γράψει:

Η φωτιά φαίνεται να έχει περικυκλωθεί, είπε στο ΡΘ ο προιστάμενος πολιτικής προστασίας κεντρικής Μακεδονίας Κ. Κοκολάκης.

Έκκληση για συγκέντρωση πόσιμου νερού για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές στο γήπεδο του κερευνού απύηθηνε μέσω του ΡΘ ο Στέλιος Βαιρλής από την εθελοντική και διασωστική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών.

Καράογλου στο ΡΘ: "Πάμε καλά" 

Αισιόδοξες οι δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης στο ΡΘ. Ο υπουργός που βρίσκεται στο σημείο της πυρκαγιάς, εκτίμησε ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των αρχών ήταν έγκαιρη. Τόνισε εξάλλου ότι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα του στρατού θα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Εν τω μεταξύ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής έχει ήδη πιάσει δουλειά. Σύμφωνα με όλες τις δηλώσεις των ιθυνόντων η πυρκαγιά ξεκίνηξσε από τον περιφερειακό.


http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=31886