Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας


Υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ θα πραγματοποιηθεί φέτος η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, μετά τη διαφωνία που σημειώθηκε μεταξύ του Επιμελητηρίου και της
Περιφέρειας με αφορμή την μειωμένη χρηματοδότηση. 

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, ένα θεσμός που χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνεται, και συζητήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές της.
Ως «θαυμάσια πρωτοβουλία» που στηρίζει την «ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον», χαρακτήρισε ο κ. Καράογλου την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι νεοσύστατο, «η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του», ενώ υπογράμμισε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί με κάθε τρόπο».
Οι δύο πλευρές, επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, βγαίνοντας από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους αναπτυξιακούς στόχους της Μακεδονίας και Θράκης για τους οποίους ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «φιλοδοξούμε με τη συνεργασία όλων να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας».