Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δ. Ψωμιάδης: 'Τουρισμός και αθλητισμός προτεραιότητες για την περιφέρειά μας και την πολιτεία


Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είχε σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε η τουριστική ανάπτυξη και η εξωστρέφεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η πορεία των αθλητικών έργων στην ΠΚΜ.
   «Τουρισμός και αθλητισμός είναι προτεραιότητες για την Περιφέρεια μας και για την Πολιτεία» δήλωσε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την κ. Κεφαλογιάννη. «Η έμπρακτη στήριξη του τουριστικού ρεύματος προς την κεντρική Μακεδονία αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του τόπου μας, την τόνωση της αγοράς εργασίας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας μας», συνέχισε, «οι φυσικές ομορφιές, τα πολιτιστικά μνημεία, απαιτούν αξιοποίηση, απαιτούν διαρκές ενδιαφέρον από την πλευρά της Πολιτείας που δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια απουσιάζει.
   Έθεσα στην κ. Υπουργό όλα τα προβλήματα που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την προσέλκυση τουριστών, από τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης μέχρι την προκλητική αδιαφορία του ΕΟΤ για τη Μακεδονία και την απόλυτη εξάρτηση της αιρετής Περιφέρειας από τους διορισμένους της αποκεντρωμένης Διοίκησης, εξάρτηση που προκαλεί αδικαιολόγητες και χρονοβόρες καθυστερήσεις.
   Με την κ. Κεφαλογιάννη είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση και διαπίστωσα πως ως Κρητικιά που είναι, αγαπά ιδιαίτερα τη Μακεδονία. Την προσκάλεσα να επισκεφτεί τον τόπο μας, υποσχέθηκε πως θα ανταποκριθεί σύντομα στην πρόσκληση και ευελπιστώ σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία μαζί της».
   Αμέσως μετά, ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης επισκέφτηκε στο γραφείο του τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. «Με το Γιάννη είμαστε πρώτα απ’ όλα φίλοι», είπε ο κ. Ψωμιάδης. «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι, όπως και άλλοι υπουργοί βέβαια, στην προηγούμενη θητεία του στήριξε τη Θεσσαλονίκη με όλες του τις δυνάμεις και βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση δεκάδων αθλητικών έργων. Ασφαλώς έχουμε γνώση της τραγικής οικονομικής συγκυρίας, δεν μπορούμε να έχουμε στην παρούσα φάση υψηλές απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, υποσχέθηκε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση των αθλητικών έργων στην Περιφέρεια μας. Ξέρω πως ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι στο πλευρό μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και καλή αρχή στο δύσκολο ανήφορο που καλείται να ανέβει.»
   Στο μεταξύ, το κλιμάκιο της ΠΚΜ που βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα και είχε σειρά επαφών με υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, συνεχίζει αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου τον κύκλο των συναντήσεων για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.