Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αντηλιακό λάδι: Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας


Το λάδι αυτό είναι, ίσως, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα φυσικά αντηλιακά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συνδυάζει σχεδόν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και
ισορροπημένη προστασία του δέρματος. Το λάδι καρύδας και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη α, η οποία προστατεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες.

Το ελαιόλαδο εμποδίζει την αφυδάτωση και σκουραίνει ελαφρά την επιδερμίδα. Το σιτέλαιο έχει βιταμίνη ε και εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες. το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες. Το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της uvb πέρα από το ότι δρα ως παράγοντας προστασίας. τέλος, το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό και προλαβαίνει τα εγκαύματα.

Η συνταγή για ένα αντηλιακό λάδι προσώπου και σώματος με κύρια συστατικά του το αβοκάντο, την καρύδα και το ελαιόλαδο θα χρειαστούμε τα εξής υλικά: 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο, 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, από 2 κουταλιές: σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας, 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριφυλλιού. Ωστόσο ο τρόπος παρασκευής του είναι ο εξής: Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο. κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα. Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά και χτυπήσουμε επίσης για λίγο θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από το εν λόγω λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από λίγη ώρα και γενικότερα, τις πρώτες ημέρες, βάζουμε συχνά και καθόμαστε στον ήλιο για μικρά σύντομα διαστήματα. αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο, επιβάλλεται να ξαναβάλουμε μία μικρή ποσότητα σαν εκ των υστέρων προστασία.
(© zougla)

http://assosgreek.blogspot.gr/