Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΙ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (το αρθρο περιεχει σοβαρες λεπτομερειες)

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Το διαζύγιο του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι άνθρωποι της Σαϊεντολογίας.
Της σκοτεινής και ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗΣ αυτής αίρεσης που εδρεύει στο Φοίνιξ της Αριζόνα και η οποία
διαλύει στην κυριολεξία την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Και αυτό γιατί, έχοντας προσηλυτίσει τον Αμερικανό ηθοποιό και χρησιμοποιώντας τον, όπως και άλλους (πχ Τζον Τραβόλτα) ως βιτρίνα, είχαν επενδύσει πάνω σε αυτόν και την οικογενειακή του εικόνα. Υπογραμμίζω εδώ πως μέσω του «Project Celebrity», η «Εκκλησία» αυτή έδινε αμοιβές στα στελέχη της που προσηλύτιζαν διάσημους.
Κατά πολλούς, ο Τομ Κρουζ είναι σήμερα το νούμερο τρία στην ιεραρχία των Σαϊεντολόγων. Τώρα, είτε το θέλουν οι της αίρεσης είτε όχι, θα έχουν να κάνουν με την αποκάλυψη των όσων υπέστη στο οικογενειακό της περιβάλλον, η Κέιτι Χολμς, η οποία σημειωτέον, μετά από έξι χρόνια γάμου, διεκδικεί και την επιμέλεια της εξάχρονης κόρης του ζευγαριού, Σούρι.
Και ζητά διαζύγιο, στη φάση που ήταν να ξεκινήσει η επίσημη εκπαίδευση της μικρής από την «Εκκλησία της Σαϊεντολογίας», που ιδρύθηκε από τον δίγαμο συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ.
Το ενδεχόμενο η μικρή να πάει εσωτερική στο «σχολείο» της «Εκκλησίας», γνωστό ως «Sea Org» (είναι σαν φυλακή, φρουρείται από ελεύθερους σκοπευτές και είναι περιφραγμένο, ενώ υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της περιμέτρου), στην Καλιφόρνια, τρόμαξε την ηθοποιό, η οποία ανέλαβε δράση, με σαφή διάθεση να ελέγξει την επικοινωνιακή θύελλα που θα ακολουθήσει.
Η ίδια η Χολμς είχε προσηλυτιστεί για να παντρευτεί τον Τομ Κρουζ (ο οποίος τώρα θα φορτωθεί με το τρίτο του διαζύγιο), όμως ποτέ δεν ταυτίστηκε με την «θρησκεία» αυτή. Ήταν παραπάνω από φανερό, ότι δεν την ενέπνεε.
Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καλά. Μόνο και μόνο το ότι μια παγκοσμίως γνωστή ηθοποιός κυκλοφορούσε ατημέλητη, λέει πολλά. Φυσικά, η Κέιτι Χολμς, που είναι κόρη γνωστού ρωμαιοκαθολικού δικηγόρου με τον οποίο ο Τομ Κρουζ είχε κακές σχέσεις, θα δεχθεί πιέσεις.
Οι Σαϊεντολόγοι, παρενοχλούν πολύ έντονα όσους τους παίρνουν χαμπάρι και αποφασίζουν να φύγουν από τις τάξεις τους. Έχουν όμως και εχθρούς: Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ  Ρούπερτ Μέρντοκ, έγραψε προ ημερών στη διαδικτυακή πλατφόρμα twitter, αποκαλώντας την Σαϊεντολογία «μια πολύ περίεργη αίρεση» και τους οπαδούς της, «ανατριχιαστικούς, ίσως ακόμη και σατανικούς».
Από την άλλη, ο Αμερικανός ειδικός σε θέματα αιρέσεων Ρικ Ρος, υπογραμμίζει από το Νιου Τζέρσεϊ ότι «η Σαϊεντολογία είναι μια εν δυνάμει μη ασφαλής, αν όχι επικίνδυνη, οργάνωση» και τονίζει ως γνώστης των πρακτικών της οργάνωσης, ότι τα μέλη της θα προσπαθήσουν «να τρομοκρατήσουν ή να δυσφημήσουν την Χολμς». Και τα όργανα φαίνεται πως άρχισαν, καθώς σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Daily Mail», το σπίτι της ηθοποιού, η οποία μετακόμισε στο Τσέλσι, προ ημερών περικυκλώθηκε από βαριά οπλισμένους άντρες-μέλη της οργάνωσης,
οι οποίοι φωτογράφιζαν τους πέριξ χώρους. Η οργάνωση διέψευσε τα σχετικά ρεπορτάζ, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Η ίδια η Χολμς πλέον συνοδεύεται στις εξόδους της από ομάδα σωματοφυλάκων, τους οποίους προσέλαβε πρόσφατα.
Σύμφωνα με πηγές από το φιλικό περιβάλλον της ηθοποιού, ο γάμος της με τον Κρουζ έχει καταρρεύσει εδώ και έξι μήνες, ενώ την έχει θέσει εδώ και εβδομάδες υπό παρακολούθηση. Από την άλλη, οι εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών Universal & Paramount που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα των επόμενων ταινιών του, εξέφρασαν δημόσια τη στήριξή τους στον ηθοποιό. It is all for the money...
Σκάνδαλα, μυστήρια και πιθανόν, εγκλήματα...
Είναι πολλά τα βιβλία που γράφτηκαν στην Ελλάδα για τους Σαϊεντολόγους, οι οποίοι ανέπτυξαν μεγάλη δράση στη χώρα μας, μέχρι που οι δικαστικές αρχές έβαλαν ένα τέλος, εξαναγκάζοντάς τους, να καταστούν πιο «διακριτικοί».
Δημοσιογράφοι όπως ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και ο Αντώνης Μποσνακούδης, αποκάλυψαν με τα ρεπορτάζ τους και τα βιβλία τους, τη διαβρωτική δράση της οργάνωσης, η οποία πίεσε αφόρητα μέσω της αμερικανικής πρεσβείας, για την κατάργηση της υπηρεσίας της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τη δράση της οργάνωσης. Και τα κατάφερε.
Η εν Ελλάδι Σαϊεντολογία, προσπάθησε να προσεταιριστεί και ανθρώπους των ΜΜΕ, με αριστερή ιδεολογική προέλευση. Μάλιστα, είχε ως συμπαραστάτες της στα δικαστήρια τον αλήστου μνήμης Μιχάλη Σταθόπουλο, τον Πέτρο Ευθυμίου (εξ αγχιστείας συγγενής με Σαϊεντολόγους) και τον Ανδρέα Λοβέρδο (συνήγορος υπεράσπισης των Σαϊεντολόγων).
Σε μια υπόθεση που ξεκίνησε με την ανακάλυψη προσώπων που παρακολουθούσαν τον Μιλτιάδη Έβερτ... Στην κατοχή της οργάνωσης στη χώρα μας, βρέθηκαν μέχρι και χάρτες στρατιωτικών αεροδρομίων. Στην Ελλάδα, όπου η οργάνωση εμφανιζόταν ως Κ.Ε.Φ.Ε (Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος), τελικά διαλύθηκε με δικαστική απόφαση του 1996 και 1997, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιόρισε τη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, «πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα ‘κατ' επίφασιν’ προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων (βασικές θέσεις των θεωριών του ιδρυτή), έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον άβουλων όντων, τα οποία έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησής τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις ‘αλήθειες’, που εφαρμόζει, χωρίς όμως, να έχουν τα κίνητρα για να τις εξετάσουν και αξιολογήσουν.
Ενόψει αυτών, το εκκαλούν σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να επικαλείται παραβίαση των δικαιωμάτων τόσο της θρησκευτικής ελευθερίας. . . » (Πρωτοδικείο Αθηνών απόφαση 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφαση 10493/1997). Καταδίκες η Σαϊεντολογία «εισέπραξε» και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία, όπου η κυκλοφορία των βιβλίων της οργάνωσης, απαγορεύτηκε. 
Ο χώρος της μιας σελίδας δεν προσφέρεται για περισσότερα. Θα σας πούμε απλά ότι η Μισέλ Σέλι Μίσαβιτζ, σύζυγος του νυν ηγέτη των Σαϊεντολόγων, Ντέιβιντ Μίσαβιτζ, «αγνοείται» από το 2007. Το ίδιο έτος, η Μισέλ έπεσε στη δυσμένεια του συζύγου της και μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει αν ζει ή αν πέθανε, ενώ η φημολογία δίνει και παίρνει για τη λεγόμενη «τρύπα», όπου η ηγεσία της Σαϊεντολογίας κρατά φρουρούμενους παρά τη θέλησή τους όσους δεν «υπάκουσαν» στα κελεύσματα της οργάνωσης, που μετατρέπει τους ανθρώπους της σε άβουλα ρομπότ.
Νίκος Χιδίρογλου