Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗΣ» στο Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης


Την υποβολή αιτήματος προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Βελτίωση πέτρινου παρατηρητηρίου Νέας Αγαθούπολης» υπέβαλλε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού σε
συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα.
Φορέας υλοποίησης και πρότασης είναι ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού και φορέας λειτουργίας ο Φορεάς Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Με το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού 50.000€, θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες στο Παρατηρητήριο του υγροβιότοπου της Νέας Αγαθούπολης της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης του Δήμου Πύδνας (χρωματισμοί, βελτίωση της στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μαρμάρινων ποδιών στα παράθυρα, ελαιοχρωματισμοί) ώστε να αναβαθμισθεί λειτουργικά και αισθητικά. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου με βελτιώσεις στην περίφραξη του χώρου αλλά και στα κιόσκια που υπάρχουν.
Το παραπάνω έργο σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής αλλά και την ιδιαίτερου κάλλους παραλιακή ζώνη μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού τουρισμού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού