Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στην Χανιώτη Χαλκιδικής και τρεις στα Γιαννιτσά


Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε διαμερίσματα στην Χανιώτη Χαλκιδικής
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ενώ ερευνάται
και η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθησαν χθες (08.07.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Παλιουρίου Χαλκιδικής (ύψος Κρυοπηγής), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος και στην κατοχή του ενός από αυτών βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα χρηματικά ποσά των (2.001) δολαρίων Η.Π.Α., (2.120) ευρώ και (4.890) δηναρίων Σερβίας και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν τα ανωτέρω πράγματα και χρηματικά ποσά από δύο διαφορετικά διαμερίσματα όπου διέμεναν δύο τουρίστες υπήκοοι Σερβίας στην Χανιώτη Χαλκιδικής.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ κατασχέθηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.




Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε ιατρεία στα Γιαννιτσά Πέλλας
Συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός που ταυτοποιήθηκε ως ένας
από τους δύο δράστες των διαρρήξεων στα ιατρεία
Συνελήφθη χθες (08.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 39 ετών, για κλοπές σε τρία ιατρεία.
Αναλυτικότερα, στα Γιαννιτσά, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών ο 39χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δύο δράστες τριών κλοπών σε τρία ιατρεία εντός της ίδιας οικοδομής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος και ένας 42χρονος συνεργός του, βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, αφού διέρρηξαν τις πόρτες των ιατρείων, αφαίρεσαν συνολικά δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνταγολόγια που αναγράφονταν ηρεμιστικά και χάπια που υπάγονται στο Νόμο «περί Ναρκωτικών» και σφραγίδες των ιατρών, ενώ προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας (1.500) ευρώ.
Σε βάρος του 39χρονου και του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος δεν συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.