Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Nα τον χαίρεστε κύριε Σαμαρά

Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Αυτό είναι ως φαίνεται το δόγμα άσκησης πολιτικής εξουσίας στο οποίο πιστεύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός και φέρελπις πολιτικός υπέπεσε στο βαρύτατο πολιτικό
 ολίσθημα της λογοκρισίας. Σε κατάσταση πανικού προφανώς και προκειμένου οι συμπολίτες του στη Φθιώτιδα να μην πληροφορηθούν τα κατορθώματα του στον στίβο της ρουσφετολογίας, απέτρεψε την ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» από το συνεργαζόμενο με την Τηλεόραση της Ζούγκλας, «Κανάλι Ένα» της Λαμίας.

Πρόκειται για σύμπτωμα που καταδεικνύει το πόσο νοσεί το πολιτικό σύστημα αλλά και το πώς κοινοβουλευτικοί άνδρες που καλούνται να σώσουν την χώρα συμπεριφέρονται με τον πλέον άθλιο τρόπο όταν πλήττεται το πολιτικό τους οικοδόμημα.

Ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός ισχυρίστηκε πώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον δορυφόρο που μετέδιδε το σήμα της τηλεόρασης της Ζούγκλας. Η αλήθεια είναι ότι η μετάδοση άρχισε κανονικά και διεκόπη όταν ακούστηκε το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα.

Το ζήτημα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου. Πρόκειται για σαφέστατη παρέμβαση άνωθεν προκειμένου να φιμωθεί η δημοσιογραφική έρευνα. Δυστυχώς συμπτώματα σαν αυτά εμφανίζονται από τις πρώτες στιγμές λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης. Είναι τα πρώτα δείγματα γραφής. Να το χαίρεστε λοιπόν κ. πρωθυπουργέ.

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσης λογοκρισίας 



H συνέχεια εδώ

zougla.gr