Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

SOS: Σε πύρινο κλοιό η Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιοχές Σελλά, Αργυρά, Πλατανίου και Κάτω Καστριτσίου στην Αχαΐα προκειμένου να
θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, και να την αποτρέψουν να πλησιάσει σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν να γίνουν ανά πάσα στιγμή στάχτη.

Πλέον η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κάτω Καστρίτσι και το Πλατάνι, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν σταδιακά τα σπίτια τους.

Στην περιοχή βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και να ενημερωθούν για την πορεία του πύρινου μετώπου. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρών, Γιάννης Δημαράς, χαρακτήρισε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, ενώ την ίδια στιγμή ο Απόστολος Κατσιφάρας εξήγησε ότι διετάχθη εκκένωση των οικισμών Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως απέστειλε αίτημα στο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κυρηχτεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πέντε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πατρέων κυρήχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πρόκειται για τις Σέλα, Αργυρά, Άνω και Κάτω Καστρίτσι , Πλατάνι και Δρέπανο.

Κόλαση φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων


H συνέχεια εδώ

zougla.gr