Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ντοπέ με «σκληρό» αναβολικό ο Χονδροκούκης! (vds)

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ
O Δημήτρης Χονδροκούκης είναι τελικά ο Ελληνας αθλητής που βρέθηκε θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποίησε επί ελληνικού εδάφους η WADA...
Την είδηση αποκάλυψε ο πατέρας του αθλητή, Κυριάκος, με ανακοίνωση που
εξέδωσε προλαβαίνοντας βεβαίως τα αρμόδια όργανα που αργά ή γρήγορα θα ανακοίνωναν το όνομα.
Στον οργανισμό του Χονδροκούκη βρέθηκε λοιπόν ένα «σκληρό» αναβολικό και είναι αυτό που είχε ανιχνευθεί και στον Μπεν Τζόνσον στο περιβόητο σκάνδαλο του 1988! Πρόκειται για την ουσία ναδρολόνη που εμπεριέχεται στην στανοζολόλη που είναι και το περιβόητο σκεύασμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προπονητή και πατέρα του Δημήτρη Χονδροκούκη, ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως με παρόμοια ουσία είχαν ανιχνευθεί και οι άλλοι Ελληνες αθλητές (Κοκκιναρίου, Φιλίππίδης, Ρούτας) και λέγεται πως πρόκειται για σκεύασμα που κυκλοφορεί ευρέως στη Βόρεια Ελλάδα...
Επίσης, τονίζει πως ήδη δόθηκε εντολή ήδη προκειμένου να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα και επίσης διερωτάται πώς μια τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία, όπως είναι η στανοζολόλη, βρέθηκε στον οργανισμό ενός παγκόσμιου πρωταθλητή και τόνισε ότι θα στείλει τα δείγματα και σε άλλο εργαστήριο.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι» Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α' δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β' δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.
Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε. Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.
Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις.
Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες. Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής. Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη. Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής Με τιμή Κυριάκος Χονδροκούκης».
Ποιος είναι ο Χονδροκούκης
Μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου «πιάστηκε» ντομαρισμένος, όπως γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση που εξέδωσε ο πατέρας του και προπονητής του.
Ο 24χρονος (γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1988) είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο άλμα εις ύψος κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 2,33μ., στις 11 Μαρτίου του 2012. Στον ανοικτό στίβο το ρεκόρ του είναι 2,32μ., που πέτυχε δύο φορές.
Πρώτα στη Σμύρνη τον Ιούνιο του 2011 και στη συνέχεια στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας, την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Ο αθλητής του Ολυμπιακού παράλληλα με τον αθλητισμό σπουδάζει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Προπονητής είναι ο πατέρας του, Κυριάκος Χονδροκούκης.
Από το Μάιο του 2011 ξεκίνησαν οι μεγάλες διακρίσεις όταν στο Μίτινγκ της Γενεύης πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, με 2,31 μ.
Στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη, το Σεπτέμβριο του 2011, ο Χονδροκούκης ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ υπερβαίνοντας τα 2,32μ.
Διακρίσεις:
- 2011 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Παρίσι, Γαλλία 5ος Ύψος 2,29 μ. (ατομικό ρεκόρ)
- Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σμύρνη, Τουρκία 1ος Άλμα εις ύψος 2,32 μ. (ατομικό ρεκόρ)
- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταεγκού, Νότια Κορέα 5η Άλμα εις ύψος 2,32 μ.
- 2012 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Κωνσταντινούπολη 1ος Ύψος Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου – 2,33 μ. (ατομικό ρεκόρ)


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=27070&subid=2&pubid=129107898