Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στο 6,8% αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Ιούλιο

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ

Στο 6,8% αυξήθηκε τον Ιούλιο η ανεργία στη Γερμανία, από 6,6% τον Ιούνιο, καθώς η κρίση χρέους της Ευρωζώνης ρίχνει όλο και περισσότερο τη σκιά της πάνω στη μεγαλύτερη οικονομία της
Ευρώπης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Η κύρια ανεργία κατέγραψε σημαντική αύξηση, με το συνολικό αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 66.800 άτομα τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, φθάνοντας στα 2,88 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, το οποίο είναι υπεύθυνο για κατάρτιση των μηνιαίων στοιχείων για την ανεργία.

Το ποσοστό ανεργίας, το οποίο μετρά το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων σε σχέση με το συνολικό εργατικό δυναμικό της χώρας, ανήλθε στο 6,8% τον Ιούλιο, από το 6,6% τον Ιούνιο.

Η ανεργία τείνει να αυξάνεται το καλοκαίρι, καθώς είναι κλειστά σχολεία και επιχειρήσεις για διακοπές, αλλά ακόμη και έτσι, τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ανεργία βρίσκεται σε ανοδική πορεία στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα, Bundesbank.

Η εποχικά διορθωμένη ανεργία αυξήθηκε τον Ιούλιο του 2012 συνολικά, κατά 7.000 άτομα, στα 2,89 εκατ. ανέργους, παρουσιάζοντας την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση της με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011. Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,8%, σύμφωνα με την Bundesbank.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Εργασίας Frank-Juergen Weise, παρουσιάζοντας τη μηνιαία ανεργία στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στη Νυρεμβέργη, είπε ότι η αύξηση της ανεργίας τον Ιούλιο οφείλεται “κυρίως λόγω σε εποχικούς παράγοντες”. Παρ’ όλα αυτά, “οι κίνδυνοι για τη γερμανική οικονομία αυξάνονται”, προειδοποίησε.

“Η βασική τάση στην αγορά εργασίας παραμένει θετική, αλλά υπάρχουν σημάδια αποδυνάμωσης”, πρόσθεσε ο κ. Weise. Νωρίτερα, άλλα στοιχεία κατέδειξαν μείωση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία τον Ιούνιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ επέμεινε ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμη.

“Η οικονομία αισθάνεται τον αντίθετο άνεμο” της κρίσης και “οι οικονομικοί κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από ό,τι ήταν στην αρχή του έτους. Αλλά η ισχυρή εγχώρια οικονομία μας και η άριστη ανταγωνιστική θέση σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέτρια οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το δεύτερο εξάμηνο του έτους”, πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ.