Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη μετακίνηση αστυνομικών της Πιερίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, αναφορικά με τη διαταγή του υπουργείου  Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη περί άμεσης μετακίνησης  67 Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας σε αντίστοιχες του Ν. Έβρου, προκειμένου να ενισχυθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μέσα από την επιστολή  της εκφράζει την αντίθεσή της στην εν λόγω διαταγή και αξιώνει την ανάκληση ή την τροποποίησή της με τη συνεργασία και των Αστυνομικών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης

«Η περιοχή της Πιερίας είναι γνωστό πως κατά τη θερινή, τουλάχιστον περίοδο, έχει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση με ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες.  Σε μια τέτοια περίοδο και με δεδομένο ότι η ήδη υφιστάμενη αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεών της,  δεν θα έπρεπε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, καθόσον θα έχει ως συνέπεια την πλημμελή αστυνόμευση του χώρου ευθύνης της» επισημαίνει η Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας θεωρεί επιτακτική την ανάγκη αύξησης και όχι αποδυνάμωσης της αστυνομικής δύναμης της Πιερίας,  που αποτελεί τουριστικό προορισμό με αυξημένες ανάγκες περιπολίας, ελέγχων κ.α  λόγω της επισκεψιμότητας κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και εξαιτίας της  δυσμενούς οικονομικής κρίσης στην οποία οφείλονται πολλά περιστατικά παραβατικότητας που καταγράφονται.

Η Σοφία Μαυρίδου κρίνει ότι  το αίσθημα ασφάλειας τόσο των πολιτών     όσο και των τουριστών θα κλονισθεί και αντί  να διαφημίσουν την περιοχή  θα αναγκασθούν να την εγκαταλείψουν με όλες τις συνέπειες που το γεγονός αυτό συνεπάγεται.

Άλλωστε, όπως προσθέτει η Σοφία Μαυρίδου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η άμεση μετακίνηση των αστυνομικών για χρονική διάρκεια δύο μηνών και υπό τις συνθήκες μετακίνησής τους- όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας -αποδεικνύει ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα, κοινωνικά και οικονομικά  στους Αστυνομικούς που μετακινούνται και οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να τύχουν και της δικής τους συμμετοχής,  ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους, πριν τη λήψη της ανωτέρω διαταγής.