Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κατάθεση Ρουμελιώτη για τις ευθύνες Παπανδρέου

Μαραθώνια ήταν κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη
Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. 

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέλυε επί πέντε ολόκληρες ώρες στους οικονομικούς εισαγγελείς τα όσα είχε δηλώσει πριν από ένα περίπου μήνα, σε συνέντευξή του στους «New York Times». Εκεί, είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Επισημαίνεται ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης διατάσσοντας την επίμαχη έρευνα έβαλε στο «κάδρο και τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικών με την οικονομία». Ο εισαγγελέας παρήγγειλε «την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία». 

Η συνέχεια εδώ

http://www.zougla.gr/