Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κόλαση φωτιάς στο Άγιο Όρος


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη θέση Μονοξυλίτης στο Άγιο Όρος, αλλά και στα μέτωπα της Αρκαδίας, της Κορίνθου και της
Κεφαλλονιάς και σε ακόμη 10 περιοχές.

Από το πρωί οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται αδιάκοπα, καθώς η φωτιά στο Άγιο Όρος μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις, με τις φλόγες να πλησιάζουν το χωριό της Ουρανούπολης.



Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού και γειτονικών οικισμών, ενώ εκκενώθηκαν και ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο, όπως διευκρίνισε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί ήρθη η εντολή προληπτικής εκκένωσης. Ο δήμαρχος της πόλης, μάλιστα, πρότεινε τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων στην παραλία της Ιερισσού.

 

Στο σημείο μεταβαίνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επί τόπου επιχειρούν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε υδροφόρες από τις Μονές. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Κατσαβαδάκη Κώστα, αντιδημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη, στο zougla radio:



Ακόμη τρία μέτωπα σε εξέλιξη


Από τις 02.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης πυρκαγιά καίει σε πευκοδάσος στον Σολωμό Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 24 οχήματα με 65 πυροσβέστες, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κεφαλλονιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Κατελειό Κεφαλλονίας. Η φωτιά καίει σε χαράδρα και δεν απειλεί μέχρι στιγμής τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες και δύο υδροφόρες του δήμου.

Αρκαδία

Δύο είναι τα μέτωπα που ανησυχούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αρκαδία, στη θέση Ραψομμάτη και στο Πάπαρι. Επί τόπου επιχειρούν 65 οχήματα με 153 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 21 στρατιώτες και 25 υδροφόρες του δήμου. Από αέρος στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Ανοικτός είναι ο δρόμος στη γέφυρα του Ραψομμάτη, στη νέα εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στάχτη έχουν γίνει περίπου 15.000 στρέμματα, ενώ μεγάλες είναι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα έχει διακομισθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, οδηγείται σήμερα ένας άνδρας, 45 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας.

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα, Πέμπτη 9 Αυγούστου, όπως εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας



Διαβάστε επίσης: Τέσσερα μέτωπα σε εξέλιξη


http://www.zougla.gr/greece/article/anekselegti-i-fotia-sto-agio-oros