Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι πολιτικοί αρχηγοί, στην «ώρα μηδέν» για την Ελλάδα

Μας το έστειλε ο Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλος..... Ευχαριστούμε πολύ

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι πολιτικοί αρχηγοί, στην «ώρα μηδέν» για την Ελλάδα
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.           Στην ώρα μηδέν της Ελλάδας, όταν οι εκπρόσωποι της Τρόικας ετοιμάζονται να
συντάξουν την Έκθεση με βάση την οποία οι εταίροι μας θα πάρουν κρίσιμες για τη Χώρα αποφάσεις, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πουστηρίζουν την κυβέρνησηκαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, επιδίδονται σε μια εξόχως ουτοπική και ανέξοδη  ρητορεία.
α) Ο Αλ. Τσίπρας διαλαλεί :  “Καμιά πολιτική δύναμη δεν πρέπει να συναντήσει τους εκπροσώπους τηςΤρόικας” (τους εκπροσώπους δηλαδή των δεκάξι κρατών της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!).
β) Οι Αλ. Τσίπρας και Ε. Βενιζέλος επανεκδίδουν (σε πεντηκοστή έκδοση) το γνωστό μας μυθιστόρημα Για ένα συνολικόστρατηγικό πλαίσιο” (“πλαίσιο” κατά Βενιζέλο, “σχεδιασμό” κατά Τσίπρα).
Με λευκές, πάλι, σελίδες, όπως σε όλες τις εκδόσεις, και ανεξαρτήτως  συγγραφέως, της παλιάς αυτής “γνωστής-άγνωστης” κενολογίας!
Ο κ. Τσίπρας μάλιστα απαιτεί “ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση να αναζητηθεί μαζί μεόλους τους ευρωπαίους ηγέτες, σε άμεση σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής”.
Φαντάζεται ίσως ο κ. Τσίπρας τον πρόεδρο της Συνόδου να λέει: “Κύριοι, σας κάλεσα σε ‘άμεση έκτακτη  σύγκλιση’,για να αναζητήσουμε, όλοι μαζί, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την ελληνική περίπτωση. Έχει κανείς σας καμιά καλήιδέα;”!
γ) Οι ίδιοι ζητούν την άμεση υπαγωγή της Ελλάδας στις ρυθμίσεις που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και29 Ιουνίου (η αναχρηματοδότηση των τραπεζών να γίνει απ’ ευθείας από το ESM καί να μη βαρύνει το κρατικό χρέος). 
Ο κ. Τσίπρας μάλιστα εξανίσταται: Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να ζητήσει να υπαχθεί και η Ελλάδα στις ρυθμίσεις αυτές!    
Μήπως οι δύο αρχηγοί αγνοούν ότι το Συμβούλιο έχει δεχτεί οι ρυθμίσεις αυτές να ισχύσουν μελλοντικά και για χώρες που είναι ενταγμένες σε Πρόγραμμα, με προαπαιτούμενο την εφαρμογή του Προγράμματός τους;    
δ) Ο Ε. Βενιζέλος ζητάει την άμεση σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής” με αίτημα την παράταση του χρόνουδηµοσιονοµικής προσαρµογής, µε ένα “νέο επικαιροποιηµένο µεσοπρόθεσµο πρόγραµµαπου θα επεκτείνεται µέχρι τις 31∆εκεµβρίου 2016, τουλάχιστον, και θα μεταθέτει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στη διετία 2015-16.
                Ζητάς ποτέ τη σύγκλιση ενός τέτοιου Οργάνου, αν δεν έχεις εκ των προτέρων εξασφαλίσει την αποδοχή τουαιτήματός σου (που θα στοιχίσει 30-40 δισεκ. ευρώ στα κράτη της Ευρωζώνης και θα απαιτήσει την έγκριση τωνΚοινοβουλίων τους);
                Όταν μάλιστα σου έχει διαμηνυθεί “αρχίστε πρώτα να εφαρμόζετε το Πρόγραμμα και μετά ζητείστε να συζητήσουμεόλα τα άλλα”;
               Αρχίστε λοιπόν να εφαρμόζετε στα σοβαρά το Πρόγραμμα (που σεις έχετε συμφωνήσει, κε Βενιζέλε), για να μπορέσετε, τότε, να ζητήσετε να ισχύσουν και για τη χώρα μας οι πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουτης 28ης και 29ης Ιουνίου.
ε) Και οι τρεις τους επικαλούνται μονότονα τις προεκλογικές υποσχέσεις ή “δεσμεύσεις” και τις μετεκλογικές«προγραμματικές διακηρύξεις» τους για πολλά καί διάφορα, «κόκκινες γραμμές» κ.τ.τ.
Αποφεύγουν όμως να υποβάλουν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για το τι σήμερα πρέπει να γίνει.
Και δεν μας εξηγούν, πώς οι μονομερείς προεκλογικές τους “δεσμεύσεις” και οι μεταξύ τους “προγραμματικέςσυγκλίσεις” μπορούν να διαγράψουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.
2.           Από την άλλη, κάποιοι υπουργοί –πολιτικοί ή τεχνοκράτες– βουλευτές και κομματικοί παράγοντες της“συγκυβέρνησης”, δημοτικοί άρχοντες, διοικητές Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, συνδικαλιστές,μεγαλοδημοσιογράφοι:
α) εφευρίσκουν κάθε τόσο μύριες όσες δικαιολογίες, αναμασούν μισόλογα, καταφεύγουν σε μπρος-πίσω κινήσεις, για ναμην αλλάξει τίποτα, για να επιβιώσουν οι γνωστές από δεκαετίες “δομές της κοινωνίας μας” σ’ όλους τους τομείς (παιδεία,υγεία, οικονομία, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, δημόσια ασφάλεια…) και η κυριαρχία των οργανωμένων μειοψηφιώνπρονομιούχων,
β) δημιουργούν κλίμα φυγής και ηττοπάθειας ή μας αποπροσανατολίζουν, άλλοι με την αδράνεια ή τις καθυστερήσεις τους,άλλοι με την έντεχνη αντίδρασή τους στις κυβερνητικές αποφάσεις κι άλλοι με την λαϊκίστικη δραστηριότητά τους και τηνανέξοδη καταστροφολογία τους (κλαυθμηρίζοντας σ’ όποιο μικρόφωνο βρεθεί μπροστά τους, “εκφράζοντας την ανησυχία”τους, ολοφυρόμενοι για τα δεινά μας, παίζοντας την κασέτα “μιας άλλης λύσης”, “ενός άλλου δρόμου”…)
3.            Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς;
α) Να θυμάται ότι:
- Ο λαός τον έκανε πρωθυπουργό και σ’ αυτόν θα δώσει λογαριασμό, όταν έρθει η ώρα.
- Η κύρια εντολή που πήρε είναι να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και σ’ αυτήν την εντολή υποτάσσονται όλα τα άλλα.
- Στις πολεμικές συνθήκες που βρίσκεται η Χώρα, ο επιβαλλόμενος τρόπος για να εκτελέσει την εντολή αυτή είναι να ακούει βεβαίως αυτούς που πρέπει να ακούσει, να παίρνει όμως ο ίδιος το βάρος της απόφασης.
β) Να κάνει πράξη, με αποφασιστικότητα και χωρίς καθυστερήσεις, τα σοβαρά εκείνα που ακούσαμε ναλέει στις 24 Ιουλίου, και που πολύ μας άρεσαν:
* “Αφήνουμε πίσω οριστικά, τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις το λαϊκισμό, τον κρατισμό, την ‘αναδιανομή’ εισοδήματοςπου δεν υπάρχει, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κυκλώματα επιτήδειων, την ασυδοσία των συντεχνιών, τηνατιμωρησία των παρανόμων, τη δημιουργία ασύλου για πάσης φύσεως παράνομες πράξεις στα Πανεπιστήμια, τη διασπάθισητου δημόσιου χρήματος, τη συνεχή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τη συσσώρευση χρέους που πνίγει τη χώρα”.
“Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις του πολιτικού συστήματος, στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην Οικονομία, σεαποκρατικοποιήσεις, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας…”
* “Με δύο άμεσους στόχους:
- Πρώτον, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού χωρίς την οποία κανένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο δενμπορεί να ολοκληρωθεί.
Και δεύτερον, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, πράγμα απαραίτητο για ναπροσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, αλλάκαι το κύρος και την ισχύ της Ελλάδας, να καταπολεμήσουμε την ύφεση και να βγούμε από την κρίση.
* “Η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι συνεχήςθα είναι βήμα-βήμα με ορίζοντα τετραετίας και θα είναι επιτυχής για μας, εφ’όσον έχουμε βελτιώσει τη θέση μας, εφ’ όσον δείξουμε ότι ξεκολλήσαμε, κάναμε βήματα, μειώνουμε τις αποκλίσεις από τουςστόχους, κάποιες φορές ξεπερνάμε τους στόχους. Αν το επιτύχουμε αυτό, κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί τις βελτιώσεις πουζητάμε. Αν δεν το επιτύχουμε αυτό, δεν έχει νόημα ό,τι κι αν ζητάμε…”.
γ) Να αγνοήσει όλους εκείνους που, φανερά ή κρυφά, θα αντιταχθούν στην πραγματοποίηση όλων αυτών –τηναντιπολίτευση της επιστροφής στη δραχμή (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, Χρυσή Αυγή), κάποιους από τα κόμματα που “στηρίζουν τηνκυβέρνηση”, υπουργούς του, κάποια στελέχη του δικού του κόμματος, ΜΜΕ, συνδικαλιστές…– και να προχωρήσει στηνυλοποίησή τους.
Να πράξει δηλαδή αυτό που, δυστυχώς, δεν έπραξε ο Κ. Καραμανλής το 2009.
4.           Κύριε πρωθυπουργέ, προχωρείστε!
Αλλά με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, χωρίς τα οποία δεν αποκτιέται η εμπιστοσύνη του λαού και δενκερδίζονται οι πόλεμοι.
Κι όποιος τολμάει, ας σας ρίξει!
Κανείς δεν θα τολμήσει, γιατί όλοι τους, όπως και ο λαός, έχουν επίγνωση –κι ας μην το ομολογούν– της καταστροφήςπου θα επακολουθήσει!