Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιστρέφει η εφεδρεία!ΟΧΙ από Βενιζέλο-Κουβέλη


«Τα νούμερα δεν βγαίνουν» υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που ψάχνει άλλα 3 – 4 δις ευρώ για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δις ευρώ. 

Και για να μην υπάρξει θέμα απολύσεων στο δημόσιο, που τόσο πολύ ζητά μανιωδώς η
τρόικα, το οικονομικό επιτελείο βάζει πάλι στο τραπέζι την εφεδρεία. 

Οι δανειστές ζητούν να φύγουν 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια, θα είναι τριών ταχυτήτων και θα προβλέπει: 

- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά. 

- για όσους είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες 

- για όσους είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών 

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους. 

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους. 


Βροντερό ΌΧΙ από Βενιζέλο και Κουβέλη

Νέο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό αναμένεται να φέρει η εφεδρεία καθώς σήμερα με δηλώσεις τους έσπευσαν να σταθούν ενάντιοι στο μέτρο αυτό.

Η δήλωση Βενιζέλου

«Το θέμα της εφεδρείας το έχουμε συζητήσει, το συζητήσαμε και πάλι. Ξέρετε ότι εμείς έχουμε μια αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία. Η εφεδρεία ήταν μια αναγκαστική κατάσταση, η οποία ποτέ δεν ήταν επιθυμία της ελληνικής Κυβέρνησης και προσωπικά έχω δεσμευτεί προεκλογικά πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Και αυτή μου η δέσμευση σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ισχύει απολύτως. Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά πρέπει να ισχύει απολύτως και η συνεργασία μας έχει ως βάση και θεμέλιο τον κοινό παρονομαστή και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.»

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος όπως σταθερά έχω πει από την πρώτη στιγμή στο μέτρο της εφεδρείας. Μέτρο το οποίο όχι μόνο δε δημιουργεί κανένα οικονομικό όφελος, αλλά στέλνει στην ανεργία και άλλους συμπολίτες μας», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ.



http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=32816