Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ματς-φαρσοκωμωδία στο μπάντμιντον - Έπαιζαν για να... χάσουν!


Σάλος έχει προκληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις κατηγορίες για μειωμένη απόδοση οκτώ αθλητριών του μπάντμιντον που προσπάθησαν εμφανώς να χάσουν, προκειμένου να
αποφύγουν τις διασταυρώσεις! 
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις ομάδες, δύο από την Νότια Κορέα, μία από την Ινδονησία και μία από την Κίνα.

Η ομοσπονδία κατηγορεί τις εν λόγω αθλήτριες, ότι δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον δεν αποκλείεται να τους επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις.

Oι τέσσερις ομάδες είχαν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για λόγους τακτικής ήθελαν να αποφύγουν τους αντιπάλους που πρέκυπταν από τις διασταυρώσεις.

Το... κακόγουστο αστείο ξεκίνησε όταν οι Κινέζες Γουάνγκ Ξιαολί και Γιου Γιάνγκ δεν έδειξαν ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με τις Κορεάτισσες Κιουνγκ-Εουν και Κιμ Χα-Να στο πλαίσιο του 1ου Γκρουπ.

Έτσι τερμάτισαν επίτηδες στην δεύτερη θέση αποφεύγοντας τις συμπατριώτισσες τους Τιαν Κινγκ και Ζάο Γιουνλέι τουλάχιστον μέχρι τον τελικό του τουρνουά. Νωρίτερα, οι Τιαν και Ζαο ηττήθηκαν από τις Καμίλα Ρίτερ Γιουλ και Κριστίνα Πέντερσεν (Δανία)

Οι Κορεάτισσες ανταποκρίθηκαν σε αυτή την κίνηση των αθλητριών της Κίνας υποπίπτοντας σε σκόπιμα λάθη (σερβίς τα οποία πήγαιναν κατευθείαν στο φιλέ κ.α.), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του διαιτητή Τόρστερν Μπεργκ.

http://www.newsit.gr/