Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο γύρος της Ελλάδας με ένα ρεζερβουάρ



Πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης για τα VW up! 
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα, να κάνουν το γύρο της Ελλάδας με ένα μόνο ρεζερβουάρ βενζίνης, τόλμησαν και... κατάφεραν τα δύο μικρά της Volkswagen.Ο αρχικός στόχος της ελληνικής
αντιπροσωπείας ήταν να αποδείξει εμπράκτως ότι τα αυτοκίνητά της διαθέτουν μικρή κατανάλωση, όχι στα χαρτιά αλλά σε πραγματικές συνθήκες. Αποφάσισε λοιπόν να πραγματοποιήσει έναν «άτυπο» διαγωνισμό οικονομίας, σε συνεργασία με τη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy.
Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν ένα VW Polo 1.2 TSI 105 ίππων και ένα VW up! 1.0 MPI 75 ίππων. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από τα Ιωάννινα και μέσω Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Κορίνθου και Ακράτας τερμάτισε στο Σταθμό ανεφοδιασμού της ΕΚΟ που βρίσκεται στο 10ο χλμ της Αττικής οδού.
Για την επικύρωση του ρεκόρ αρμόδιοι ήταν οι άνθρωποι του παγκόσμιου οργανισμού πιστοποίησης ρεκόρ οικονομίας, ECO2DRIVING – WORLD FUEL ECONOMY RECORDS - που έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ - και οι οποίοι παρακολούθησαν το όλο εγχείρημα και θα το πιστοποιήσουν τις επόμενες μέρες, μετά την πλήρη αξιολόγηση των στοιχείων και των σχετικών βίντεο.
Πριν από την εκκίνηση τα ρεζερβουάρ των 2 αυτοκινήτων άδειασαν εντελώς με ειδικό μηχάνημα ενώ η διαδικασία ελέγχτηκε από εκπροσώπους του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων. Κατόπιν ξαναγέμισαν και σφραγίστηκαν.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας ήταν το VW Polo να καλύψει 1.638 χιλιόμετρα απόστασης, επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση 3,7 λίτρα/100 χλμ. και το VW up! να κάνει 1.339 χιλιόμετρα, με μέση κατανάλωση 3,46 λίτρα/100 χλμ. Ως εκ τούτου, το «πείραμα» θεωρείται επιτυχημένο.

Autotriti.gr