Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Π. Σκουρλέτης: Γαϊτανάκι απερίγραπτων ανακοινώσεων της ΝΔ

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Για «γαϊτανάκι απερίγραπτων ανακοινώσεων της ΝΔ», έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης
«Ουδέποτε και κανένα στέλεχος μας, δεν υποστήριξε ότι αποτελεί λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία. Αντίθετα οι πολιτικές μας προτάσεις, το πρόγραμμά μας είναι για να το αποφύγουμε», είπε, και πρόσθεσε «Αν θέλετε να σχολιάσω το περιεχόμενο των δηλώσεων των διαφόρων στελεχών μας, είπαν ότι η πραγματικότητα, η οποία οδηγεί στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, μπορεί και να είναι ένα όπλο με βάση σήμερα της συμμετοχή μας στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ευρώπης».
Κληθείς να απαντήσει αν οι διατυπώσεις των κυρίων Λαφαζάνη, Κουράκη και Στρατούλη αποτελούν την επίσημη θέση του κόμματος, απήντησε: «Σας λέω ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος και πως εγώ ερμηνεύω τις δικές τους δηλώσεις»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε τη δυνατότητα , και νομίζω ότι κοντοζυγώνει αυτή η στιγμή, θα ακυρώσει όλους αυτούς τους νόμους και θα ζητήσει να υπάρξει ένα πάγωμα της αποπληρωμής των χρεών μας και μια διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αυτό δεν είναι μια χαριστική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Αν σήμερα, η Ευρώπη δεν ακολουθήσει αντίστοιχες λύσεις στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα διαλυθεί στα εξ' ών συνετέθη», είπε ο κος Σκουρλέτης ενώ κληθείς να απαντήσει αν η πρόταση αυτή εμπεριέχει το ρίσκο της χρεοκοπίας, απήντησε πως «εμπεριέχει το ρίσκο της αβεβαιότητας, απέναντι στη βεβαιότητα πως η μνημονιακή πολιτική, μας οδηγεί σε χρεοκοπία. Ο κος Σαμαράς να είστε βέβαιος πως θα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και της δραχμής, όσο ακολουθεί αυτή την πολιτική»