Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το λάπτοπ σου έχει πάρει φωτιά, κολλάει συνέχεια και τα νεύρα σου κοντεύουν να σπάσουν; Ηρέμησε, υπάρχει λύση!...

Μας το έστειλε το himaira.blogspot.com ..... Ευχαριστούμε πολύ

Οι καλοκαιρινοί μήνες ανεβάζουν τη θερμοκρασία του φορητού σου υπολογιστή, συνήθως σε σημείο που μπορείς να κάνεις επάνω του… αυγά μάτια. 
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις για να ψύξεις αξιόπιστα το pc σου, μια ακριβή και μια φθηνή.

Η ακριβή λύση ακούει στο όνομα cooling pad, βάση φορητού υπολογιστή με ανεμιστηράκια ελληνιστί. Είναι μια βάση που έχει από ένα μεγάλο, έως και τρία μικρότερα ανεμιστηράκια. Το πρόβλημα εδώ είναι, από τη μία, ότι τα ανεμιστηράκια σπάνια θα ταιριάζουν στη θέση που ζεσταίνεται ο υπολογιστής σου. Άρα μπορεί να μην κάνουν τίποτα.


Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα ανεμιστηράκια των βάσεων συνήθως είναι αδύναμα. Περιστρέφονται από 600 ως 1.500 στροφές το λεπτό (τα περισσότερα) με αποτέλεσμα η ψύξη που βγάζουν να είναι ανύπαρκτη. Το τρίτο πρόβλημα είναι οικονομικό: για να βρεις μια βάση που πραγματικά κάνει δουλειά θα πρέπει να δώσεις πάνω από 40 ευρώ. Έξοδο απαγορευτικό στις μέρες μας για να ψύξεις το λάπτοπ σου.

Πάμε στη φθηνή λύση που παραδόξως είναι και η καλύτερη (μιλάω ως παθών): τα κλασσικά μικρούλια ανεμιστηράκια! Στο εμπόριο σήμερα κυκλοφορούν πολύ δυνατά ανεμιστηράκια που πραγματικά θα ψύξουν το pc σου. Θα τα βρεις με σύνδεση usb, κλασική μπρίζα ή συνδυασμό και των δύο. Τα τοποθετείς εκεί ακριβώς που έχεις το πρόβλημα (πίσω ή στο πλάι), ο αέρας περνάει κάτω από ολόκληρο τον υπολογιστή και τον ψύχει ικανοποιητικά. Και όλα αυτά με 6 έως 12 ευρώ το πολύ!


Η δουλειά που κάνουν είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή, του σκληρού και της κάρτας γραφικών πέφτουν κατακόρυφα. Σε σημείο που μπορείς να δουλεύεις ανθρώπινα χωρίς τα κολλήματα και τα κρασαρίσματα που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Έλεγξε τις θερμοκρασίες του δικού σου υπολογιστή με το δωρεάν πρόγραμμα SpeedFan που θα βρεις εδώ και καλή …ψύξη!

Επιμέλεια: 29-26/ Himaira