Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

H Chiney Ogwumike αποκλειστικά στο Πινάκιο

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωρακόπουλο
Να ...και κάτι καλό στον ελληνικό αθλητισμό, το Πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά 3x3 στην Αθήνα. Όσοι αγαπάμε την πορτοκαλι μπάλα με τα σπυριά έχουμε δοκιμάσει με φίλους ή σε αλανά ή σε μπασκέτες του σχολείου στην γειτονιά μας να κάνουμε κάποια σουτάκια...και εκεί που δοκιμάζαμε με φίλους μας την τύχη με την μπασκέτα έρχεται μια άλλη μικρή παρέα και μας ζητάνε να ρίξουν και αυτοί με την σειρά τους. Μέχρι κάποιος να πει: ρε παιδιά δεν παιζουμε , ένα μονό; 

Άλλες φορές νικούσαμε, άλλες χάναμε πάντα όμως ιδρωμένοι,κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι που κάναμε κάτι που μας ευχαριστεί.Αυτό ειναι το 3x3 με απλά ελληνικά το γαπημένο μας μονό.



Σήμερα έξω απο την Αίγλη του ζαπείου ξεκίνησε το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της FIBA. Το Πινάκιο ήταν εκεί! Συναντήσαμε, όπως είπε και ένας φίλος, όλη την μπασκετική πιάτσα. Κώστας Σλούκας,Κώστας Παπανικολάου, Δήμος Ντικούδης αλλά και παλιούς γνώριμους μας όπως τον Γιώργο Σιγάλα.
Ωστόσο δεν σταθήκαμε μόνο στις συναντήσεις, αλλά μιλήσαμε και με το νέο μεγάλο αστέρι στο γυναικείο μπάσκετ  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής την Chiney Ogwumike. Σημείωστε το όνομα σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Δείτε τι μας είπε


Είναι το πρώτο τουρνουά 3x3  πως σας φαίνεται η διοργάνωση; 
 
"Είναι ακριβώς αυτό που περίμενα, πολύ καλή διοργάνωση ,οι ομάδες σε πολύ καλό επίπεδο. Το 3x3 είναι πού διαφορετικό απο το 5x5. Οι παγκόσμιοι κανόνες παιχνιδιού είναι διαφορετικοί, επίσης ο χρόνος επίθεσης ειναι πολύ λίγος γεγονός που κάνει το παιχνίδι πιο δυσκολο και πιο θεαματικό πιο όμορφο".

Το πρώτο τουρνουά γίνεται στην Ελλάδα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς;

"Ασφαλώς,η Ελλάδα είναι η χώρα που δίδαξε σε όλο τον κόσμο τις αξίες του αθλητισμού.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν εδώ".

Προλάβετε να κάνετε βόλτα στην πόλη ;

"Ναι και άρεσε σε όλους μαςΠήγαμε στον Παρθενώνα και στην πλάκα που κάναμε το γεύμα μας εκεί και το φαγητό ήταν εξαιρετικό".

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον θα θέλατε να εκπροσωπήσετε την χώρα ξανά;

"Σίγουρα θα ήθεμα να συμμετέχω στην εθνική ομάδα, αυτήν την στιγμή είμαι στο Πανεπιστήμιο του Stanford και θέλω να πετύχω τους στόχους μου βημα-βημα"