Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το ”πρόσωπο” του καμικάζι στο Μπουργκάς δημοσιοποίησε η Interpol

Μας το έστειλε το onlycy.com/..... Ευχαριστούμε πολύ

Η Ιντερπόλ δημοσιοποίησε στο δικτυακό της τόπο το σκίτσο του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας, στην ανατολική Βουλγαρία, η
οποία στοίχισε τη ζωή πέντε Ισραηλινών τουριστών και του Βούλγαρου οδηγού του λεωφορείου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στη γαλλική πόλη Λυών.

Το σκίτσο του προσώπου ενός άνδρα, με καστανοκόκκινα μαλλιά και μάτια καστανά ή πράσινα, σχεδιάστηκε με βάση υπολείμματα από το κεφάλι του καμικάζι που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Η απεικόνιση του προσώπου, που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της Interpol, συνοδεύεται από αρκετές παραλλαγές της εμφάνισης -να φοράει γυαλιά ηλίου και πηλήκιο, να είναι ντυμένος σαν τουρίστας- βάσει εικόνων που είχαν ληφθεί στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Στην επίθεση αυτοκτονίας τραυματίστηκαν επίσης 30 άνθρωποι.

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλγαρία είχαν δημοσιοποιήσει από την Τετάρτη στις ιστοσελίδες τους το σκίτσο και το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι το σκίτσο συντέθηκε με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών και με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Υπολείμματα από το κεφάλι και τα πόδια του καμικάζι είχαν βρεθεί από τους ερευνητές, μετά την έκρηξη της βόμβας στις 18 Ιουλίου μπροστά σε ένα λεωφορείο το οποίο θα μετέφερε τους Ισραηλινούς τουρίστες από το αεροδρόμιο του Μπουργκάς σε παραθαλάσσιο θέρετρο.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία ζήτησε και τα 190 μέλη του διεθνούς οργανισμού να δημοσιοποιήσουν το σκίτσο προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ο άνδρας να αναγνωριστεί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για την επίθεση. Η Τεχεράνη και η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη.

«Η Ιντερπόλ και όλες χώρες μέλη θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη στήριξή τους στη βουλγαρική αστυνομία με τη δημοσιοποίηση σημειώσεων, οδηγιών, ελέγχων και τη διαβεβαίωση ότι όλες οι αιτήσεις για πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Interpol Ρόναλντ Νομπλ.