Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

"Kissenger", το ηλεκτρονικό φιλί για τους ερωτευμένους που...αντέχουν την απόσταση

Διαβάστε για το "kissenger", τη συσκευή εξοπλισμένη με χείλη από σιλικόνη που επιτρέπει το ερωτικό φιλί μέσω Διαδικτύου (Vid)
Η συσκευή, υπό τη μορφή μιας μικρής κεφαλής από πλαστικό, με υπερμεγέθη χείλη, τίθεται σε λειτουργία μόλις ο ενδιαφερόμενος φιλήσει και η δόνηση διαβιβάζεται στο στόμα της αντίστοιχης συσκευής που το έτερον ήμισυ φιλά την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του Διαδικτύου.
Για ένα πιο αισθησιακό φιλί, οι δύο ερωτευμένοι μπορούν να "φιλιούνται" κοιτάζοντας απευθείας στην οθόνη του υπολογιστή τους.
Τα τεχνητά χείλη προσφέρουν την "καλύτερη των αισθήσεων" εξ αποστάσεως, υποστηρίζει ο καθηγητής Ρομποτικής Χοομάν Σαμανί, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. "Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα μέσο βελτίωσης της ανθρώπινης επικοινωνίας", εξηγεί. Η συσκευή πρωτοπαρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο τον Ιούνιο στη Βρετανία και βρίσκεται στη φάση της τελειοποίησης σε ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης και του ιαπωνικού Πανεπιστημίου του Κέιο.
Ωστόσο "ηθικά ζητήματα" καθυστερούν τη διάθεση του γκάτζετ αυτού στην αγορά, εξηγεί ο εφευρέτης. "Με το φιλί εκφράζουμε μύχια συναισθήματα. Αντί θα προχωρούμε στην εμπορευματοποίηση ενός προϊόντος που καταπιάνεται με το ευαίσθητο αυτό θέμα, οφείλουμε να διενεργήσουμε κατάλληλες μελέτες για τις κοινωνικές και πολιτισμικές πλευρές", εξηγεί ο Σαμανί, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τίποτα δεν αντικαθιστά τη μαγεία ενός αληθινού φιλιού.


Kissenger - Kiss Messenger Kiss Transmission Robot από TechGear


http://news247.gr/