Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ TOSOH

Μας το έστειλε η Elisabeth Skoufas.... Ευχαριστούμε πολύ
Η συντονιστική επιτροπή ενεργών πολιτών Πιερίας θέλει για μια ακόμη φορά να τονίσει ότι δεν έχει καμιά αντιδικία με τους εργαζόμενους της TOSOH αλλά και την ίδια την εταιρεία.

Ειδικά τη σημερινή εποχή που μαστίζεται η χώρα μας από την ανεργία, εταιρείες όπως η TOSOH,
προσφέρουν στον τόπο μας και εργασία αλλά και βοηθούν την ανάπτυξη.
Η διαφωνία μας αφορά την πολιτεία που δεν έχει επιδείξει μέχρι τώρα την απαραίτητη βούληση για τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ σε περιοχές όπου το υπέδαφος είναι κατάλληλο για την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων επικίνδυνων ή όχι.
Θεωρούμε ότι το σαθρό υπέδαφος του αμμορυχείου Λιτοχώρου είναι το πλέον ακατάλληλο για αυτό το έργο κι επιπλέον υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της διαρροής στοιχείων στο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας. Είναι απαίτησή μας η πολιτεία να λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα είτε με τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ σε περιοχή που είναι κατάλληλη είτε με τη μεταφορά των αποβλήτων στο ΧΥΤAM της Κοζάνης. Για άλλη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν είναι αντίπαλός μας η εταιρεία ή οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Αντίθετα τους καλούμε να συμπράξουν στην επίλυση του ζητήματος και σε μια κατεύθυνση που θα σέβεται  τον άνθρωπο το περιβάλλον και τον Όλυμπο.
Θεωρούμε επιπλέον ότι στήνεται ένα παιχνίδι με κύριο υπεύθυνο το δήμαρχο Δίου – Ολύμπου και τις παρατάξεις που ψήφισαν αυτήν την απόφαση. Γίνεται μια προσπάθεια να εμπλακούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας με την τοπική κοινωνία ώστε να νομιμοποιηθεί η ρύπανση του Ολύμπου με βιομηχανικά απόβλητα. Τα συμφέροντα όπως φαίνεται είναι πολύ μεγάλα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα εμπλακούμε σε αυτά. Ο μοναδικός μας στόχος είναι ο Όλυμπος και η προστασία του.
Καλούμε τον Κο Παπαθανασίου που είναι ο κύριος υπεύθυνος, να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή του. Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κων Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου για την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων του Λατομείου και ζητούμε να αποσυρθεί, για να μη γίνει ο Όλυμπος χαβούζα.

Τώρα είναι τα βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH, αύριο ποιος ξέρει τι.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ