Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση συμμαθητών γεννηθέντων το 1952 και αποφοιτήσεως το 1970 από Λύκειο Κολινδρού

«Σαν τα πουλιά σκορπίσαμε, στα τέσσερα σημεία...», λέει σε ένα απότα όμορφα τραγούδια του ο Γίάννης Πάριος. Πιστεύουμε πως οι στίχοι αυτού του τραγουδιού, λίγο ως πολύ, εκφράζουν όλους τους ανϋρώπους, όλων των ηλικιών.
Αγαπητέ/η φίλε/φίλη
Θυμάσαι ασφαλώς μια πρώτη συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει το 1992, είκοσι δυο
χρόνια μετά την αποφοίτηση μας από το γυμνάσιο, σε ηλικία, τότε, σαράντα ετών. Ήταν μια πολύ όμορφη νότα στη ζωή μας, μια ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα, που μας έδωσε την ευκαιρία, για λίγες ώρες, να ξαναζήσουμε νοσταλγικές εικόνες από το κοινό μας παρελθόν, την αξέχαστη παιδική - μαθητική μας ηλικία. Είχαμε τότε δεσμευτεί να ξανατολμήσουμε μια ακόμη τέτοια όμορφη απόδραση, μετά από κάποια χρονιά.
Σήμερα, είκοσι χρονιά μετά από κείνη τη συνάντηση, θεωρούμε πως ήρθε ο καιρός να ξαναβρεθούμε.
Εμείς που παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, θεωρούμε πως, αν εκείνη η συνάντηση ήταν ευχάριστη, σήμερα είναι διπλά ευχάριστη και απαραίτητη. Τότε ήμασταν 40αρηδες και σήμερα 60αρηδες. Τότε ήμασταν στη φάση της προχωρημένης νιότης και σήμερα στη φάση των αρχόμενων γηρατειών, κι ας μη μας τρομάζουν οι λέξεις. Τότε η ζωή ήταν ακόμη μπροστά μας και σήμερα μάλλον είναι πίσω μας.
Αυτό ας μη θεωρηθεί απαισιόδοξο. Είμαστε απ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο καθένας είναι όσο αισθάνεται και μακάρι να έχουμε όλοι μας υγεία και μακροημέρευση για να γευτούμε κι άλλες - όσες μπορούμε - χαρές στη ζωή, ο καθένας και η καθεμιά από μας.
Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που κάνουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε, εδώ που φτάσαμε, ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη χαρά για όλους μας, μια ευχάριστη και πάλι απόδραση από την καθημερινότητα, μια τόνωση, για να συνεχίσουμε τη ζωή μας με ανανεωμένη διάθεση και ενισχυμένο ηθικό.


Η συνάντηση μας θα είναι διευρυμένη, γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι το σωστό.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους γεννηθέντες το 1952 (σε όλους τους 60άρηδες δηλαδή) και ασφαλώς και σε όλους τους άλλους, λίγο μεγαλύτερους, που οι συγκυρίες τα είχαν φέρει έτσι, να είναι συμμαθητές μας σε κάποια φάση της σχολικής μας πορείας.

­Η συνάντηση θα γίνει τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 20.00
στην ταβέρνα «ΣΤΑΒΑΡΑΣ» στον Κολινδρό.
Ευχής έργο να είμαστε όλοι και όλες εκεί (χωρίς συζύγους) για μια αλησμόνητη βραδιά.
Με πολλή νοσταλγία και άπειρη αγάπη

Φανή Δασκαλάκη 
Γίώργος Παπαγιάννης 
Θανάσης Τσαρτσαρής