Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2012 (όπως και το 2011....)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ 56.500.000 ΕΥΡΩ..........LEGALIZE IT!!!!!!

Μας το έστειλε το toaftonoito.blogspot.gr..... Ευχαριστούμε πολύ
Δημοπρατείται ο περιφερειακός δρόμος Κατερίνης

Ξεκινούν παράλληλα και οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις

Την δημοπράτηση του έργου της περιφερειακής οδού ύψους 56,6 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε σε
συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι παράλληλα ξεκινούν και 
οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για την κατασκευή του έργου.

Για το λόγο αυτό μετέβη χθες στη Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας όπου θα είναι και η επιβλέπουσα αρχή του έργου ενώ ο δήμος θα είναι κύριος του έργου.

Όπως υπογράμμισε 14 εταιρίες έδωσαν προσφορές για την κατασκευή του έργου και εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία.

Οι απαλλοτριώσεις

Παράλληλα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για την κατασκευή του έργου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Υπάρχει ήδη σε Τράπεζα το ποσό των 7 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απαλλοτρίωση των ακινήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες, να δεχθούν ή όχι τις προτεινόμενες τιμές ειδάλλως να προσφύγουν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να ορίσει τιμές.

Μετά τον ορισμό της τιμής γίνεται η καταβολή του μεγαλύτερου ποσοστού τις αξίας όπως επίσης και των επικειμένων και από εκεί και πέρα παραδίδεται το ακίνητο.

Το έργο

Το έργο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα δεν θα καθυστερήσει λόγω των απαλλοτριώσεων σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ σε ότι αφορά τις τεχνικές εργασίες που θα γίνουν, αναφέρθηκε στις δυο μεγάλες γέφυρες που θα κατασκευαστούν 136 και 110 μέτρα, που θα περνούν δυο φορές τον Πέλεκα.

Επίσης ένα μεγάλο τεχνικό έργο είναι αυτό της περιμετρικής τάφρου της Κατερίνης, που είχε κατασκευαστεί επί Χαραλαμπίδη τη δεκαετία του '80, η οποία θα βελτιωθεί και θα φτάσει μέχρι τη διασταύρωση του Ν. Κεραμιδίου.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε 30 μήνες ωστόσο μπορεί ο χρόνος αυτός να είναι λίγο περισσότερος καθώς αφορά μεγάλο κατασκευαστικά έργο.



 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ