Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού ποιοι βουλευτές περιλαμβάνονται στη λίστα των «32»


Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ονόματα των βουλευτών και ευρωβουλευτών, νυν και πρώην, τα οποία αναφέρονται στην περίφημη «λίστα των 32» πολιτικών προσώπων, για την
περιουσιακή κατάσταση των οποίων κάνει έρευνα το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό, για τέσσερις η υπόθεση απεστάλη στην Εισαγγελία.
Στις τέσσερις υποθέσεις περιλαμβάνεται εκείνη του συζύγου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρου Κούβελου, οι υποθέσεις του συνεργαζόμενου με το ΚΚΕ και πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα, του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπίλιου Λιβανού.
Για τους υπόλοιπους η επιτροπή της Βουλής δεν έδωσε συνέχεια καθώς έκρινε ότι δικαιολόγησαν επαρκώς τον λόγο της μεταφοράς των χρημάτων στο εξωτερικό. Πρόκειται για τις υποθέσεις που αφορούν τον νυν υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, τη σύζυγο του πρώην υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη, κυρία Δικαία Αγαπητού, καθώς και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Θοδωρή Ρουσόπουλου, κυρία Μάρα Ζαχαρέα, όπως επίσης και με τον επανεκλεγέντα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Παναγιώτη Μελά και της βουλευτή της ΝΔ κυρίας Φεβρωνία Πατριανάκου.
Επίσης τις υποθέσεις που αφορούν τη σύζυγο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη (Μίνα Παπαθεοδώρου), τη σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού (Μερόπη Ορφανού) καθώς και τον πρώην βουλευτή Γιώργος Τρυφωνίδης και τον πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη.
Ακόμη δικαιολόγησαν επαρκώς τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές και την διακομματική επιτροπή της Βουλής οι σύζυγοι της πρώην βουλευτού Βίβιαν Μπουζάλη και του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη (Μαρί Δασκαλαντωνάκη), η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο νυν βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής Άκης Γεροντόπουλος , η πρώην Βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας και η πρώην πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτέςΔημήτρης ΠιπεργιάςΣτέλιος Ματζαπετάκης και Νίκος Κοτσάρης, «απηλλάγησαν» διότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν.
Το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ερευνά το «πόθεν έσχες» και για όσα πολιτικά πρόσωπα το όνομά των οποίων έχει εμπλακεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Siemens. Ελεγχόμενοι φέρονται να είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης και ο πρώην υφυπουργός και μετέπειτα γενικός γραμματέας Μεταφορών Χάρης Τσιόκας.
Πληροφορίες: Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ