Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σαμαρά

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Την πρόοδο, η οποία έχει ήδη συντελεστεί από την πλευρά της Ελλάδας, αναγνώρισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην
Φρανκφούρτη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με θέμα το ελληνικό χρέος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές που αφορούν την Ελλάδα καθώς και την Ευρωζώνη, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναφέρει ότι εξέφρασε στον κ. Ντράγκι τη στήριξη του όσον αφορά τις πρωτοβουλίες «που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, συζητήθηκαν και οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και για να βγει από την κρίση, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας».

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ντράγκι «αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας” και πρόσθεσε ότι “σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ, μετά τη συνάντηση στην Φρανκφούρτη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την Κεντρική Τράπεζα για τη δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να βάλει σε σωστό δρόμο το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας.

“Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και οικονομικού εκσυγχρονισμού, αλλά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις”, αναφέρει στην ανακοίνωση η ΕΚΤ.

“Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ για τη δέσμευση της Κυβέρνησής του να βάλει και πάλι στο σωστό δρόμο το πρόγραμμα προσαρμογής και να συνεχίσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να τεθούν σε σταθερή βάση η οικονομία και τα δημόσια οικονομικά”, προσθέτει η ΕΚΤ.