Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν πρέπει να είναι η εύκολη λύση

Μας το έστειλε το onlycy.com/ ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν θα πρέπει να είναι η εύκολη λύση για τους μελλοντικούς γονείς υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Η φυσιολογική τεκνοποίηση, λένε, απαιτεί κάποιες προσπάθειες, όπως σωστή διατροφή, αποχή από
ποτά και κάπνισμα.

Επίσης, δεν αρκεί να γίνονται προσπάθειες μόνο εκ μέρους των γυναικών, δεδομένου ότι στον ίδιο βαθμό ευθύνονται και οι άντρες, εκτιμούν οι ειδικοί.

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί» θα πει αναφορικά ο καθηγητής, Λουκ Ρόμποτς, διευθυντής κλινικής έρευνας στο Τμήμα IVF του Monash.

«Κάθε εξωσωματική γονιμοποίηση απαιτεί μια ολόκληρη ομάδα ειδικευμένων γιατρών , νοσοκόμων και επιστημόνων. Δεν είναι απλό. Ευτυχώς, τα ζευγάρια έχουν να παίξουν εδώ το δικό τους ρόλο, αναφορικά με την επιτυχία του εγχειρήματος. Το κάπνισμα, για παράδειγμα, είναι ένας μείζων παράγων πρόκλησης ανικανότητας στους άντρες, και καρκίνου στην παιδική ηλικία, ενώ το περιττό βάρος επηρεάζει αρνητικά και τα δύο φύλα στην προσπάθειά τους να τεκνοποιήσουν. Στους άντρες επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος, ενώ στις γυναίκες προκαλεί ανωμαλίες στην έμμηνο ροή.

«Ακόμη κι’ αν μείνουν έγκυοι, οι υπέρβαρες γυναίκες, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να χάσουν το έμβρυο. Η αποβολή είναι σύνηθες φαινόμενο σε εγκύους που συμβαίνει να είναι υπέρβαρες. Σημασία έχει δε ότι και 10% μείωση του βάρους τους κάνει μεγάλη διαφορά» πρόσθεσε ο καθηγητής Λουκ.