Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ

Μας το έστειλε η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ..... Ευχαριστούμε πολύ 


ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
www.bpieria.gr
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ
 Το καλοκαίρι του 2012 οδεύει προς το τέλος του.  Είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών ως προς την όχληση των κουνουπιών.  Πλήρης υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, «νέκρα» το βράδυ στο Αιγίνιο
και στην παραλιακή ζώνη και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή ενημέρωση ή παρέμβαση απ’ την πλευρά του Δήμου.
Όπως και καμία ενημέρωση δεν έχουν οι πολίτες για υπόθεση υπεξαίρεσης (κλοπής) 51.775 € από δημοτικό υπάλληλο (από τον πρώην Δήμο Πύνδας – άρα προ του 2010!!!) σύμφωνα με ΕΔΕ που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 30-7-12.  Υπόψιν ότι ο εν λόγω υπάλληλος δούλευε κανονικά το καλοκαίρι αφού το ζήτημα απλά παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ν. Πιερίας και στον Εισαγγελέα.
Οι οικονομικές σπατάλες πάντως καλά κρατούν.  Με τις αποφάσεις 360α, 360β/2012 ο Δήμαρχος αναθέτει (ως συνήθως) έργο 18.450 + 6.150 € για αντιπλημμυρικές εργασίες στο Κρυονέρι Αιγινίου.  Έγιναν εκβαθύνσεις λοιπόν της κοίτης του, που όμως δεν παραλαμβάνει καν νερό αφού υπάρχει ακατάλληλη κλίση και μπαζώματα που απαγορεύουν οποιαδήποτε ροή προς τη θάλασσα.  Άρα στην επόμενη νεροποντή θα πλημμυρίσουν πάλι οι καλλιέργειες στην περιοχή για να γίνει νέα ανάθεση αντιπλημμυρικών έργων (ποτέ δημοπράτηση –εξάλλου είναι «επείγον») προϋπολογισμού 24.600 €.  Επίσης σταχυολογούμε άλλες αναθέσεις:
Α) Υπ.αρ 264/12: 14.760 € για υποβολή φακέλου (!!!) σε πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος ανάπτυξη».
Β) Υπ.αρ 384/12, 383/12: 4.920 + 1.476 € για εργασίες με διαμορφωτήρα και εκσκαφέα (έχει ο Δήμος δικά του!!!).
Γ) Απόφαση 503/25-7 για διάθεση 2.460 € για «ωρίμανση φακέλου έργου αποχέτευσης Καταχά»!!! 
Η συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης πάντως στις 13 και 14-6-12 στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.  Χωρίς απαρτία την πρώτη φορά, ενέκρινε την επόμενη μέρα - παρουσία ολίγων πολιτών - σημαντικούς κανονισμούς λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα).  Η κοινωνία λοιπόν και οι πολίτες ήταν απόντες.  Και φυσικά η Δημοτική αρχή θα λέει ότι φταίει η κοινωνία που δεν συμμετέχει και όχι ο Δήμος που δεν δημιουργεί όρους συμμετοχής.
Με επιτυχία έγινε το Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας.  Υποβαθμισμένο σε μια μέρα, προετοιμασμένο μόλις σε ένα δεκαήμερο, ο θεσμός αντέχει και προχωρά παρά το μειωμένο ενδιαφέρον, στο ελάχιστο, του Δήμου. 
Όσο για το μεγάλο ζήτημα της καταστροφής καλλιεργειών από ακατάλληλο και παράνομο σκεύασμα ραντίσματος ρυζιών, επίσης ο Δήμος αφήνει τους αγρότες χωρίς την ελάχιστη επιστημονική και νομική βοήθεια.
Στα θετικά όμως του καλοκαιριού εντάσσεται η εκδήλωση για τις αρχαιότητες της Β. Πιερίας στον πανέμορφο χώρο της Επισκοπής της Αρχαίας Πύδνας.  Ο αρχαιολογικός μας πλούτος της Βόρειας Πιερίας είναι μεγάλος αλλά συνήθως ανεκμετάλλευτος.  Καμία προβολή, καμία τουριστική πρόταση που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον τόπο, μαζί με τον ήπιο τουρισμό την καταπληκτικών υγροβιοτόπων μας. 
Θα θέλαμε πάντως να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στην κοινωνία Νότιας Πιερίας, στον αγώνα για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος διάθεσης επικίνδυνου για τον υδροφόρο ορίζοντα βιομηχανικού απόβλητου στους πρόποδες του Ολύμπου.  Μας αφορά όλους και ενώνουμε τις φωνές μας.
Τέλος παραθέτουμε χωρίς σχόλια μια ανακοίνωση του Δημάρχου στην Δημοτική ιστοσελίδα στις 7-9-12, ως ακραίο φαινόμενο αγοραίας συμπεριφοράς, αυτογελειοποίησης και διάθεσης «απαγόρευσης» της κριτικής:
«Μερικά ανεύθυνα «παιδάκια» που ταίζουν ακόμη οι πατεράδες τους και οι πεθεροί τους, να μάθουν να προσφέρουν πρώτα στον τόπο μας, και μετά να κάνουν κριτική σε ανθρώπους που προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας»

                  Αιγίνιο 20 – 09 –  2012
  Για την  Σ.Ε.                                                                                                                                                                                                                                                                
Γ. Γεωργιάδης
Α. Νταγλιούδης
                                                                                                Χρ. Πρασκίδης