Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


Διονύσης Ζγιάλτος: Ως έφηβοι βουλευτές ψηφίσαμε και νομοσχέδιο για φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής! 

Νομοσχέδιο για φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της βουλής των εφήβων και μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην αρμόδια οικονομική επιτροπή ήταν και ένας μαθητής του λυκείου Λεπτοκαρυάς, ο Διονύσης Ζγιάλτος, του
Αντωνίου και της Βασιλικής, που φέτος θα είναι στην Γ’ Λυκείου.

Πρόκειται για έναν φέρελπι νεαρό, γεμάτο ζωντάνια, θετικές ιδέες, πλούσιο σε αισθήματα και συναισθήματα, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια πρωτόγνωρη γι αυτόν διαδικασία, να γνωριστεί με άλλους εφήβους βουλευτές από την Ελλάδα αλλά και να συμμετέχει σε συζητήσεις, μαζί με άλλους εφήβους, με τους εκλεγμένους βουλευτές της βουλής για κάποια θέματα που απασχολούν τα νέα παιδιά.
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο εκλέγονται 300 έφηβοι βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Απόδημο Ελληνισμό. Οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 εκλέγονται από την Κύπρο ενώ 20 προέρχονται από τον απόδημο Ελληνισμό. Από την Πιερία εξελέγησαν τέσσερις μαθητές τής β’ λυκείου για να συμμετάσχουν στην εφηβική βουλή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Τον έφηβο βουλευτή, Διονύση Ζγιάλτο, συνεχάρη καταρχήν η συντοπίτισσά του αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα για την επιλογή που του έγινε να συμμετάσχει στη βουλή των εφήβων. Επίσης, τον φέρελπι νεαρό συγχαίρει δημόσια, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.
Ο κ. Παπαθανασίου εκφράζει τη χαρά του που ένας μαθητής τής περιοχής επιλέχθηκε, μεταξύ εκατοντάδων συμμαθητών του, να συμμετέχει σε έναν θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε το 1995, έχει αναδείξει απόψεις νέων παιδιών πάνω σε θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και έχει προβάλει προτάσεις και λύσεις με στόχο να έχει καλύτερες προοπτικές η Ελλάδα και ιδιαίτερα η νέα γενιά.
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου επισημαίνει ακόμη ότι θα ήταν πολύ θετικό για τη χώρα μας που εδώ και τρία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, οι εκλεγμένοι βουλευτές να μελετούν και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τούς νεανικούς προβληματισμούς.
«Οι εκλεγμένοι βουλευτές είναι ανάγκη να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις σκέψεις και απόψεις των εφήβων βουλευτών οι οποίοι μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και υστεροβουλίες εκφράζουν τις αγωνίες τους για το μέλλον της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο κ. Παπαθανασίου.
Τέλος, τονίζει ότι οι φετινές προτάσεις των εφήβων βουλευτών για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που αποτυπώθηκαν και σε σχετικό νομοσχέδιο της βουλής των εφήβων, θα πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη από την ελληνική βουλή, αν θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

ΠΩΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΕΠΤΟΚΑΡΙΤΗΣ ΕΦΗΒΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


olympio-bima.gr