Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
Ο επιχειρηματικός κόσμος  και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πνίγονται από τα χρέη τους σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΔΕΚΟ.  Σύμφωνα με
στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, τα χρέη τους σχεδόν αγγίζουν τα 200 δις ευρώ και τους σπρώχνουν ολοένα και πιο κοντά στο λουκέτο.
Οι Μικρές και οι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις βιώνουν μία πραγματική καταστροφή σε αυτές τις συνθήκες, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους που απασχολούν, να καταδικάζονται στην πλήρη απόγνωση ,χωρίς ακόμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.
Η βίαιη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και η κατ’ επέκταση βίαιη μείωση της κατανάλωσης, δημιούργησαν συνθήκες κατάρρευσης των τζίρων των επιχειρήσεων, διαφοροποιημένης κατά κλάδο δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η μείωση της κατανάλωσης είναι 7,5 %, η αύξηση της ανεργίας στο 21,9 % (1.075.081 άτομα) και η αύξηση της ύφεσης κατά 6,5% για το 1ο τρίμηνο του 2012.
Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση της παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις αυτές, έχει οδηγήσει στην απόλυτη ασφυξία στην αγορά, με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταθέτει τρεις άξονες:
Πρώτον: Δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού τώρα, που θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης  της χρηματοπιστωτικής πολιτικής προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Μόνη μέριμνα της σημερινής κυβέρνησης είναι να σώζονται οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και να βουλιάζουν οι μικρομεσαίοι.
Δεύτερον: Εγγύηση και χρηματοδότηση του δημοσίου για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Είναι συνταγματική επιταγή η εγγύηση των συντάξεων.
Τρίτον: Nα χαρακτηριστούν επιτέλους οι αγορές κορεσμένες και να σταματήσει αυτή η υπερσυγκέντρωση σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, τα νέα Mall που ετοιμάζουν ακόμα και μέσα στην κρίση, που σκοτώνουν τον μικρομεσαίο επαγγελματία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί τους επαγγελματοβιοτέχνες κοινωνικό σύμμαχο για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, με όρους ανατροπής της σημερινής πολιτικής, με όρους ριζοσπαστικούς. Εμείς θεωρούμε ότι  αυτά τα στρώματα της κοινωνίας είναι σύμμαχα, κυρίως διότι δέχονται στο πετσί τους αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Και πιστεύουμε ότι για να αποτρέψουμε την κοινωνική χρεοκοπία και να ανοίξουμε νέους εναλλακτικούς δρόμους για την κοινωνία, χρειάζεται να πορευθούμε μαζί. Χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα διεκδικήσει  την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να δοθεί ελπίδα και προοπτική σ΄ αυτόν τον τόπο.
Να σταματήσουν άμεσα οι κατασχέσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι αφόρητες πιέσεις των τραπεζών στις μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.