Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεσηκωμός και στο Σίδνεϊ: Μήνυμα από την Αλ-Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς για την τιμή του Μωάμεθ»


Τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν διαδηλωτές το Σάββατο στο Σίδνεϊ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γνωστό, πλέον, αντι-ισλαμικό αμερικανικό φιλμ, έδειξαν «το απαράδεκτο
  πρόσωπο του πολυπολιτισμού» σχολίασε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο’Φάρελ.
 Ο κ. Ο’Φάρελ είπε ότι στην Αυστραλία οι πολίτες έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διαμαρτύρονται, αλλά η ελευθερία έκφρασης έχει και υποχρέωση να γίνεται σεβαστή η νομιμότητα.
«Ούτε η αστυνομία ούτε οι αρμόδιες Αρχές είχαν ενημερωθεί για την  διαδήλωση στο κέντρο του Σίδνεϊ» είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαμαρτυρία που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί και 17 διαδηλωτές και να συλληφθούν έξι άτομα.
«Οι εικόνες μου προκάλεσαν φρίκη. Είδαμε το απαράδεκτο πρόσωπο του πολυπολιτισμού» είπε ο κ. Ο’Φάρελ.
Την ίδια στιγμή και εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων της Αυστραλίας καταδίκασαν τα βιαία επεισόδια που προκλήθηκαν μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων μπροστά από το αμερικανικό Προξενείο στο Σίδνεϊ.
Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και παπούτσια κατά του κτιρίου, για να διαμαρτυρηθούν για το αντι-ισλαμικό αμερικανικό φιλμ που πυροδότησε ταραχές στη Μέση Ανατολή.
Φωνάζοντας «Κάτω οι ΗΠΑ» και κρατώντας πανό τα οποία καλούσαν σε «αποκεφαλισμό όλων όσων προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ», οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και παιδιά, συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν.
 ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα διαδηλώσεων που έχει εξαπλωθεί σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο για την επίμαχη ταινία με τον προφήτη Μωάμεθ και το μήνυμα τρόμου από την Αλ-Κάιντα, ήρθε να πυροδοτήσει ακόμα πιο πολύ την αντιαμερικανική οργή σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Το 13λεπτο βίντεο, που γυρίστηκε πρόχειρα στην Καλιφόρνια και κυκλοφορεί με διάφορους τίτλους στο Διαδίκτυο, προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων, ξεκινώντας από την Αίγυπτο και την Λιβύη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο, ενώ στη Βεγγάζη το αμερικανικό Προξενείο δέχθηκε επίθεση ενόπλων και λυντσαρίστηκε ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωμάτες.
Με ανακοίνωσή του το Σάββατο, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην Υεμένη κάλεσε τους ισλαμιστές να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες.
 «Σκοτώστε και άλλους Αμερικανούς» προτρέπει η Αλ-Κάιντα τους «αγανακτισμένους» μουσουλμάνους. Η «προσβλητική» ταινία είναι «ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει τις επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων».
 «Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή» τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, ενώ, παράλληλα, εγκωμιάζονται οι επιθέσεις διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.
Η Αλ Κάιντα αναφέρει ότι «το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη».
Τέλος, η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

neoskosmos.com