Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβόλαιο θανάτου για πασίγνωστο επιχειρηματία

Μας το έστειλε το .paraskhnio.gr.... Ευχαριστούμε πολύ

Μια από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει πέρυσι το καλοκαίρι το πανελλήνιο αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες. Πρόκειται για το συμβόλαιο θανάτου
 που είχε υπογραφεί για γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου, με εκτελεστή έναν Αλβανό και εντολέα συγγενή του παραλίγο θύματος.
Το ποσό για την πληρωμένη δολοφονία είχε καθοριστεί στα 12.000 ευρώ, ενώ στόχος ήταν ο Ζαννής (Τζούλης) Μαχραμάς, 44 ετών, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πλάκα» στη Μεσαιωνική Πόλη. Τον επιχειρηματία ήθελε να βγάλει από τη μέση ο 43χρονος ξάδερφος της γυναίκας του, με εκτελεστικό όργανο έναν 31χρονο Αλβανό. Η υπόθεση, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα χολιγουντιανό σενάριο ταινίας, συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και θα… παιχτεί πάλι στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων. Οι εντολές που είχε δώσει τότε ο 43χρονος στον Αλβανό για τη δολοφονία ήταν σαφείς. Οι λόγοι, δε, που ήθελε να βγάλει από τη μέση τον συγγενή του ήταν ασήμαντες κληρονομικές διαφορές αναφορικά με το εστιατόριο.
Το περιεχόμενο σημειώματος που παρέδωσε στον αλλοδαπό λίγο πριν από το ραντεβού με τον 44χρονο συγκλονίζει: «Να είσαι ξυρισμένος παντού, ακόμη και στα φρύδια. Το όπλο και οι σφαίρες καθαρισμένες με πανί. Θα αγγίζεις τους κάλυκες με τα γάντια. Το όπλο το πετάς στη θάλασσα. Να φοράς διπλά γάντια και λάστιχο στο παντελόνι. Το σώμα παραμορφωμένο. Να φοράς κράνος με φιμέ τζάμι. Το μηχανάκι και το κράνος πλυμένο καλά χωρίς αποτυπώματα».
Το συμβόλαιο θανάτου ευτυχώς δεν εκπληρώθηκε ποτέ, αφού αποτράπηκε ύστερα από έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών της Ρόδου. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2011 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ υπέβαλαν σε έλεγχο τον 31χρονο Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, είκοσι ένα φυσίγγια και ένα απόκομμα εισιτηρίου πλοίου.
Άρης Σπίνος